DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Borusan'ın, toplumsal cinsiyet eşitliği yolculuğunda “Eşitliğe Adanmış 10 Yıl" kitabı yayında

İklim, insan ve inovasyon başlıklarında sürdürülebilirlik çalışmalarını yürüten Borusan Holding, insan odağında yer verdiği toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yeni bir projeye imza attı.

Borusan'ın, toplumsal cinsiyet eşitliği yolculuğunda “Eşitliğe Adanmış 10 Yıl" kitabı yayında
22.06.2023 19:00
213
A+
A-

İklim, insan ve inovasyon başlıklarında sürdürülebilirlik çalışmalarını yürüten Borusan Holding, insan odağında yer verdiği toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yeni bir projeye imza attı. Eşitliğe adanmış 10 yılda kazandıkları tecrübeyi Eşitliğe Adanmış 10 Yıl kitabında toplayan Borusan, kitapta Holding ve Grup şirketleri çalışanlarının yanında eşitlik odaklı projelerde yer almış 18 kişinin ilham veren hikayelerine yer verdi.

Sürdürülebilirlik odak alanları olan iklim, insan ve inovasyon başlıklarında kapsayıcı çalışmalara imza atan Borusan Holding, insan odağında toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki projelerine devam ediyor.

Eşitlik odaklı ilk projesini bundan 10 yıl önce hayata geçiren Borusan, eşitliğe adanmış 10 yılda edindiği tecrübeleri ve uygulamaları Eşitliğe Adanmış 10 Yıl isimli kitapta topladı. Kitapta Borusan’ın toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki çalışmalarına, hayatına dokunulan insanların ilham verici hikayelerine değinilirken hayata geçirilen eşitlik odaklı çalışmalara kronolojik olarak yer veriliyor.

Öğretim görevlisi Esen Özdemir tarafından kaleme alınan kitapta Borusan Holding ve Grup şirketleri çalışanlarının yanında eşitlik odaklı projelerde yer almış 18 kişiyle görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeler sonucunda birbirinden ufuk açıcı hikayeler ortaya çıkarken Borusan’ın 10 yıllık yolculuğu da ölümsüzleştirildi.

Eşitlik yaklaşımını anlatan hikayeler

Borusan’da toplumsal cinsiyet eşitliğinin kurumsal ve bireysel düzeyde benimsenmesi ve içselleştirilmesi gerektiği inancıyla kurulan Borusan Eşittir Platformu’nun değerlerine de hitap eden kitapta işe alım, eğitim ve gelişim süreçlerinde fırsat eşitliği, kariyer, ücret ve performans yönetiminde eşit yaklaşım anlayışını vurgulayan hikayeler yer alıyor.

Eşitliğe adanmış 10 yılı böyle değerli bir kitapta bir araya getirmekten mutluluk duyduklarını belirten Borusan Grup CEO’su Erkan Kafadar: “Toplumsal cinsiyet eşitliği her geçen gün ulaşmakta daha da güçlük çektiğimiz ama yaşanabilir bir gelecek için olmazsa olmaz bir hedef. Bu alandaki uçurumu kapatmak için büyük çaba sarf etmemiz, yılmadan çalışmamız ve fayda odaklı projelerle ilham olmamız gerekiyor. Borusan olarak eşitliğe adanmış 10 yılımızı, başarılarımızı, kat ettiğimiz yolu bir kitapla taçlandırarak bu alanda adım atmak isteyen herkese yol göstermeyi amaçladık” dedi.

Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş ise Borusan’da toplumsal cinsiyet konusunda 10 yıldır farklı projeler hayata geçirdiklerini belirterek “Bizlerle bu yolda yürüyen ve hayatına dokunduğumuz insanların hikayelerini Eşitliğe Adanmış 10 Yıl kitabımızda ölümsüzleştirirken önemli bir motivasyon da sağladık. Eşitlik için, daha yaşanabilir bir dünya için katkı sağlayan tüm Borusanlılara teşekkür ediyorum” dedi.

Borusan’ın her ay düzenlediği sürdürülebilirlik odaklı Geleceğe İlham Buluşmaları’nda Eşitliğe Adanmış 10 Yıl kitabına da yer verildi. EKOIQ Genel Yayın Yönetmeni Barış Doğru moderatörlüğündeki buluşmada Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş ve Eşitliğe Adanmış 10 Yıl kitabını kaleme alan öğretim görevlisi Esen Özdemir konuk olurken Türkiye’nin toplumsal cinsiyet eşitliğinde nerede olduğu, kitabın ortaya çıkış hikayesi ve Borusan’ın eşitliğe adanmış 10 yılı konuşuldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı