DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Bosch’a OSB Yıldızları 2023’te 5 ödül birden

Bosch’a OSB Yıldızları 2023’te 5 ödül birden
19.12.2023 09:55
16
A+
A-

Yarım asrı aşkın zamandır Bursa’da üretime, kalkınmaya, inovasyona ve istihdama önemli katkılarda bulunan Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş., OSBÜK (Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu) tarafından düzenlenen OSB Yıldızları 2023 Araştırması’nın sonucuna göre 5 kategoride ödüle değer bulundu.

Bursa’da Güç Aktarma Çözümleri sektörü için dizel ve benzinli enjeksiyon sistemleri üreten Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş., OSB’lerde en çok istihdam yapan firma kategorisinde birincilik ödülünü alırken, en çok ihracat yapan ve en çok Ar-Ge harcaması yapan firma kategorisinde ikincilik ödülünün sahibi oldu. Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş., en çok satış yapan firma kategorisinde bir önceki yıl da bulunduğu üçüncülük derecesini korurken, en çok kadın istihdamı sağlayan firma kategorisinde ise dokuzuncu sırada yer aldı.

Ödüller, Gebze Bilişim Vadisi Eren Bülbül Konferans Salonu’nda, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla gerçekleşen törende, Güç Aktarma Çözümleri Fabrika Ticari Müdürü Gitta Unger’e takdim edildi.

Bursa sanayinin lokomotif şirketlerinden biri

Bursa’da 1972 yılında faaliyete geçen Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş., kent sanayinin lokomotif şirketlerinden biri olarak kalıcı ekonomik ve sosyal fayda sağlıyor.  Bosch’un Güç Aktarma Çözümleri Fabrikasında 7 bini aşkın çalışan tarafından üretilen ‘Made in Türkiye’ ibareli ürünler, dünyanın önde gelen otomobil markalarında kullanılıyor.

Bosch hakkında

Bosch Türkiye, Mobilite, Sanayi Teknolojileri, Dayanıklı Tüketim Malları ve Enerji ve Bina Teknolojileri alanlarında beş ayrı şirketle İstanbul, Bursa, Kocaeli, Manisa ve Tekirdağ’da faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye’de ilk kez 1910 yılında kurulan bir temsilcilikle faaliyetlerine başlayan Bosch Grubu, ilk fabrikasını 1972 yılında Bursa’da kurmuştur. 2022 yılı finansal sonuçlarına göre 19.000 çalışana, 83 milyar TL toplam satış gelirine ve 52 milyar TL ihracata sahip olan ve Bursa, Manisa ve Tekirdağ’da toplam dört Ar-Ge Merkezi, İstanbul ve Bursa’da iki Tasarım Merkezi bulunan Bosch Türkiye, ülkenin önde gelen teknoloji ve hizmet tedarikçilerinden biridir.

Bosch Grubu, dünyanın önde gelen teknoloji ve servis tedarikçilerinden biridir. Dünya genelinde yaklaşık 421.000 çalışana sahiptir (31 Aralık 2022 itibarıyla). Şirket, 2022 yılında 88,2 milyar Euro’luk satış gerçekleştirdi. Bosch’un faaliyetleri dört sektöre ayrılıyor: Mobilite, Sanayi Teknolojileri, Dayanıklı Tüketim Malları ve Enerji ve Bina Teknolojisi. Dünyanın önde gelen IoT şirketlerinden biri olarak Bosch; akıllı evler, Endüstri 4.0 ve ağa bağlı mobilite için yenilikçi çözümler sunmaktadır. Bosch, sürdürülebilir, güvenli ve heyecan verici mobilite vizyonunu takip ediyor. Şirket; sensör teknolojisi, yazılım ve hizmet alanlarındaki tecrübesi ve kendi IoT bulutunu kullanarak müşterilerine; ağa bağlı, farklı alanları bir arada bulunduran ve tek bir kaynaktan elde edilen çözümler sunabiliyor. Bosch Grubu’nun stratejik hedefi ya yapay zeka içeren ya da yapay zeka yardımıyla geliştirilmiş veya üretilmiş olan ürünler ve çözümler ile ağa bağlı yaşamı kolaylaştırmaktır. Bosch, yenilikçi olan ve büyük bir ilgi gören ürünler ve servislerle dünya genelinde yaşam kalitesini iyileştirmektedir. Kısacası Bosch, ‘Yaşam için teknoloji’ sunuyor. Bosch Grubu, Robert Bosch GmbH ve yaklaşık 60 ülkedeki yaklaşık 470 bağlı kuruluşu ve bölge şirketinden oluşmaktadır. Satış ve servis ortakları dahil edildiğinde, Bosch’un küresel üretim, mühendislik ve satış ağı neredeyse dünyadaki tüm ülkeleri kapsıyor. Şirketin gelecekteki büyümesinin temeli, yenilikçi gücüdür. Bosch, dünya genelinde yaklaşık 136 lokasyonda araştırma ve geliştirme alanında yaklaşık 85.500 çalışana sahiptir ve bunların arasında 44.000’in üzerinde yazılım mühendisi bulunmaktadır.