DOLAR
32,3865
EURO
35,0621
ALTIN
2.326,80
BIST
9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Canon’un Ana Sponsoru Olduğu, Bu Yıl 5.si Düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Etkinliği “PHOTOMARATON”, 29 Ekim’de İstanbul’da Bayram Coşkusuyla Bir Arada Gerçekleşti

Dünyanın dört bir yanında düzenlenen ve sokak fotoğrafçılığının en popüler organizasyonları arasında gösterilen PhotoMaraton “Fotoğraf Şenliği”, bu yıl 5.

Canon’un Ana Sponsoru Olduğu, Bu Yıl 5.si Düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Etkinliği “PHOTOMARATON”, 29 Ekim’de İstanbul’da Bayram Coşkusuyla Bir Arada Gerçekleşti
01.11.2022 16:30
243
A+
A-

Dünyanın dört bir yanında düzenlenen ve sokak fotoğrafçılığının en popüler organizasyonları arasında gösterilen PhotoMaraton “Fotoğraf Şenliği”, bu yıl 5. defa İstanbul sokaklarında gerçekleştirildi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) destekleri ve Canon’un ana sponsorluğunda, Fotoğraf Organizasyonları Derneği (FOTON) tarafından hayata geçirilen fotoğraf etkinliği 29 Ekim sabahı saat 09:00’da Tarihi Sirkeci Garı’nda başlayarak Beyazıt ve Şişhane rotalarında devam etti. Tüm gün boyunca süren ve saat 21:00’da tamamlanan etkinlik kapsamında toplamda 3.563 fotoğraf ve 15 video gönderimi gerçekleştirilmesiyle bu zamana kadarki en yüksek katılımlı PhotoMaraton’a imza atıldı. 

 

Amatör ve profesyonel binden fazla fotoğraf-severi buluşturan etkinlik bu yıl 29 Ekim’de gerçekleştirilerek katılımcıların adeta bayram coşkusunu arttırdı. Fotoğraf meraklıları, tüm gün süren etkinlikte Sirkeci- Beyazıt- Şişhane tema noktalarında anons edilen temalar çerçevesinde fotoğraf çekti. 

 

Canon ise etkinlik süresi boyunca Sirkeci Tren Garı’nda açtığı stantla katılımcıların yanında oldu. Etkinliğin unutulmaz atmosferini ölümsüzleştirmek isteyen katılımcıların çekmiş olduğu hatıra fotoğrafları Canon Pixma G640 ile basılırken; EOS R ve RF lens serilerine ek olarak lansman ürünleri olan EOS R7, R10 ve Selphy CP1500 ürünleri fotoğraf severlerin görücüsüne çıktı. Bunun yanında Canon, alanda sağladığı makine bakım & temizlik hizmetiyle de etkinlikteki Canon kullanıcılarına özel fayda sağladı. 

 

Öte yandan etkinlik katılımcılarından gelen istatistiklere göre bu yıl da PhotoMaraton katılımcılarının kamera kullanımında yüzde 52’lik oranla Canon, açık ara katılımcıların tercihi oldu.

 

Hafızalara kazınacak görüntülere sahne olan etkinliği bu yıl da ana sponsor olarak destekleyen Canon’un Orta Doğu ve Türkiye B2C Pazarlama Direktörü Bengü Topçu organizasyonu şu sözleriyle değerlendirdi; 

 

“Geçtiğimiz yıl ana sponsor olarak yer aldığımız PhotoMaraton İstanbul’da, görüntülü hikâye anlatıcılığına olan inancımızla bu yıl da yeniden birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

 

Bu yıl da değerli jüri üyelerimizin yorumlarıyla belirlenen kazanan fotoğrafçılara, PhotoMaraton genel birincisine vereceğimiz Canon EOS R10 + RF-S 18-45 Kit de dahil toplamda 15 adet Canon imzası taşıyan hediyemiz olacak.

 

Kurumsal felsefemiz olarak benimsediğimiz Kyosei; Japonca’da "ortak fayda için birlikte yaşamak ve çalışmak" perspektifiyle kültür, sanat ve spor faaliyetlerini desteklemeye önem veriyor ve bu doğrultudaki etkinliklerin yanında olmaya özen gösteriyoruz.” 

 

 Tema birincilerinin ödülleri bu yıl da Canon’dan 

PhotoMaraton İstanbul 2022 sonuçlarının Aralık ayında düzenlenecek bir törenle ilan edilmesi planlanıyor. Dijital kategoride 9 temadan 9 fotoğrafın ödüllendirileceği etkinlik kapsamında 9 tema birincisi arasından seçilecek PhotoMaraton İstanbul 2022 Genel Birincisine Canon EOS R10 + RF-S 18-45 Kit; diğer 8 tema birincisine Canon EOS M50 Mark II Vlogger Kit; Mobil kategori 3 tema birincisine QX10 + XS-20L, Analog ve Video kategorileri tema birincilerine CP1300 + KP108IN hediyelerinin sahibi olacak.

 

38. yılını kutlayan PhotoMaraton tüm dünyada 90’dan fazla ülkede düzenleniyor

1984 yılından bu yana 90’dan fazla ülkede düzenlenen uluslararası sokak fotoğrafçılığı etkinliği PhotoMaraton, 2018’den itibaren Türkiye’de her sene giderek artan bir katılımla düzenlenmeye devam ediyor. Bugüne kadar 5000’den fazla kişinin katıldığı etkinlik; müzik, dans ve performans gösterileriyle panayır havasında geçiyor.

 

Her yıl değişen ve tarafsız bir çizgide olan PhotoMaraton jürisi 2022 yılında birbirinden deneyimli isimlerden oluşuyor. Bülent Teymur, Hakkı Yıldırmaz, Mert Çağıl Türkay, Nadir Ede, Özlem Demircan, Serdar Akçay, Timurtaş Onan ve Zehra Çöplü gibi isimler bu sene PhotoMaraton’un jürisi olarak görev alıyor. 

 

Ayrıca etkinlik boyunca çekilecek fotoğrafların tema belirleyicileri arasında Canon Marka Elçileri olan Onur Çam ve Emirkan Cörüt ile birlikte Ömer Serkan Bakır gibi fotoğraf dünyasının yakından tanıdığı isimlere ek olarak Emel Sezer, Gılgın Mete Delibay, Gülsen Salman, K. Deniz Kalaycı, Soner Arkan, Zeki Çelik Cüneyt Güngör, Serhat Akın, Yonca İnceoğlu, Abdulkadir Karataş, Ahmet Hamza Üstün, Murat Türkbıkmaz gibi isimler yer alıyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı