DOLAR
32,3397
EURO
35,1192
ALTIN
2.307,48
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Cerebrum Tech’in Web3, Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi, global girişimcilik ve startup yarışması ‘GITR’le açıldı

Cerebrum Tech, Bilkent Cyberpark’ta kendine ait Web3, Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi açarak global bir teknoloji hub’ı olma hedefine bir kilometre taşı daha ekledi.

Cerebrum Tech’in Web3, Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi, global girişimcilik ve startup yarışması ‘GITR’le açıldı
17.09.2022 13:30
339
A+
A-

Cerebrum Tech, Bilkent Cyberpark’ta kendine ait Web3, Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi açarak global bir teknoloji hub’ı olma hedefine bir kilometre taşı daha ekledi. Dünyanın en prestijli girişimcilik ve start-up yarışmalarından Get in The Ring ile eş zamanlı düzenlenen açılışa, Kore Büyükelçisi Won Ik Lee de katıldı. Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul burada yaptığı konuşmada, “Ankara’daki yeni merkezimizin daha fazla alanda dünyaya ve insanlığa katkı sağlayacak projeler geliştiren bir yer olacağına inanıyoruz” dedi

 

Türkiye’nin yeni nesil teknoloji şirketi Cerebrum Tech, geleceği şekillendirecek teknolojiler için yatırım yapmaya devam ediyor. Başta metaverse olmak üzere yapay zeka odaklı yeni nesil çözümlere odaklanan Cerebrum Tech, Bilkent Cyberpark’ta kendine ait Web3, Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi açarak uluslararası bir teknoloji hub’ı olma hedefine bir kilometre taşı daha ekledi. Merkezin açılışı, 16 Eylül’de dünyanın en prestijli ve önemli global startup yarışmalarından biri olan “Get in The Ring – GITR’’ ile eş zamanlı yapıldı. 

 

Cerebrum Tech Kurucusu Dr. Erdem Erkul, açılış kurdelesini aralarında Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Kore Büyükelçisi Won Ik Lee, Bilkent Cyberpark Genel Müdürü Faruk İnaltekin ve Güven Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Nükhet Küçükel Ezberci’nin de bulunduğu üst düzey isimlerle birlikte kesti. 

 

Hayatın her alanına dokunan çözümler

Erkul burada yaptığı konuşmada, “Cerebrum Tech olarak, hepimizin yaşamının merkezine yerleşen teknolojinin yaşamı daha da kolaylaştıran çözümler üretmesi gerektiğine inanıyoruz. Buradan hareketle başta Cereverse olmak üzere Türkiye’den dünyaya açılan ilk yerli metaverse evrenini geliştiriyoruz. Diğer yandan sanal gerçeklikle arıcılık eğitimi verilmesine imkân tanıyor, erken uyarı sistemleriyle yangınların önlenmesini, yaşlıların evlerinde daha güvenli ve konforlu yaşamalarını, su kaçaklarının yapay zeka ile önlenmesini sağlayan teknolojiler sunarak hayatın her alanına dokunuyoruz. Bunların hepsi sürekli büyüttüğümüz Ar-Ge çalışmalarıyla oluyor. Ankara’daki yeni merkezimizin daha fazla alanda dünyaya ve insanlığa katkı sağlayacak projeler geliştiren bir yer olacağına inanıyoruz” dedi.

 

“Gençlerin potansiyeline inanıyoruz”

Ar-Ge merkezi açılışının uluslararası bir yarışma ile eş zamanlı yapılmasının da anlamlı olduğuna dikkat çeken Erkul, “Cerebrum Tech olarak gençlerin potansiyeline inanıyoruz. Buradaki her fikir bizim için çok değerli. Gençlerin fikirlerini hayata geçirebilecekleri imkanlara ulaşması gerektiğine inanıyoruz. Bu sebeple, GITR etkinliğine ana sponsor olduk. Birbirinden değerli fikirlerden bazıları globalde ülkemizi temsil edecek. İnsanlığın geleceğine hep birlikte katkıda bulunacağız” diye konuştu. Yeni merkezin gezilmesinin ardından davetliler Cerebrum Tech’in metaverse’te yer alan kurum ve kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilebilen iletişim ve üretkenlik platformu Ceremeet’i deneyimledi. Davetlilere, kendileri için özel oluşturulan avatarlar da hediye edildi.

 

Sekiz takım gerçek ringde ter döktü 

Erdem Erkul, Ali Taha Koç ve Faruk İnaltekin’in yanı sıra Bilkent Üniversitesi TTO Direktörü Atilla Hakan Özdemir, ArkSigner Kurucu Ortağı Özlem Kahraman, Limatek Sistem Genel Müdürü Canan Okutanoğlu ve KOSGEB Dairesi Başkanı Mehmet Görkem Gürbüz’ün jüri koltuğunda oturduğu Get in The Ring’in Ankara ayağında ise sekiz takım yarıştı. Takımlar yarışmanın formatı gereği gerçek bir ringe çıkarak projelerini anlattı. Artan bakım ve enerji maliyetlerini kontrol etmek için uçtan uca Endüstri 4.0 tabanlı makine sağlığı izleme sistemleri için donanım ve yazılım üreten yüzde 100 yerli Wisersense kazanan takım oldu.

 

Get in The Ring (GITR) nedir? 

Uluslararası bir yarışma olan Get in The Ring (GITR), 2012 yılında Hollanda merkezli olarak aynı isimle kurulan vakıf tarafından organize ediliyor. 130’dan fazla ülkede düzenlenen yarışmada girişimciler, gerçek bir ringe çıkarak karşılarındaki rakipten daha iyi yanıtlar vermeye çalışırken hem seyircinin hem de jürinin dikkatini çekmeye uğraşıyor. Bu konsept kapsamında, öncelikle kendi ülkesinde düzenlenen Get in the Ring’e katılıp birinci seçilen girişimci, her yıl farklı bir ülkede düzenlenen Global Final yarışmasında ülkesini temsil ederek rakip girişimcilerle ringde karşılaşıyor. Buna ek olarak, kazananlar dünyanın dört bir yanından gelen yeni girişimlerle buluşuyor ve Get in The Ring’in küresel yatırımcı ve ortak ağına tanıtılıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı