DOLAR
32,3397
EURO
35,1106
ALTIN
2.239,71
BIST
8.884,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Çeşme’de çekilen ‘The Swimmers’ Netflix’te top 10’da

Alaçatı Midilli, Ilıca Plajı ise Rio sahilleri olarak gösterildi   Geçtiğimiz günlerde Netflix’de yayınlanan The Swimmers filminin İzmir’deki çekimlerinin bir kısmı Çeşme’de yapıldı.

Çeşme’de çekilen ‘The Swimmers’ Netflix’te top 10’da
13.12.2022 17:22
7.319
A+
A-

Alaçatı Midilli, Ilıca Plajı ise Rio sahilleri olarak gösterildi

 

Geçtiğimiz günlerde Netflix’de yayınlanan The Swimmers filminin İzmir’deki çekimlerinin bir kısmı Çeşme’de yapıldı. Alaçatı sokakları Midilli, Türkiye’nin en güzel plajı seçilen Ilıca Plajı ise Rio sahilleri gibi gösterildi.

 

Yönetmenliğini El Hosaini’nin yaptığı, Suriyeli yüzücü Yusra Mardini’nin gerçek yaşam hikayesini konu alan film oldukça beğenildi. Başarılı yüzücünün iç savaş yaşayan ülkesinden kaçışı ve 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma sürecini anlatan film, eleştirmenler ve izleyenler tarafından da oldukça beğenildi. Türkiye Prodüksiyonu AZ Celtic Film ve MATE Pictures tarafından gerçekleştirilen yapıma İzmir Sinema Ofisi rehberlik sağladı. Prodüksiyon kolaylıkları ve uluslararası birçok farklı lokasyona eşdeğer olan görsel zenginliğiyle Çeşme’yi adeta bir açık hava platosu olarak değerlendiren ekip üç farklı ülkenin görüntüsünü İzmir’den çekti. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında başlanan çekimler tamamlanarak, film yayına girdi.

 

Ilıca Plajı Rio Sahilleri olarak gösterildi

Netflix’in ‘Yüzücüler’ bir biyografik dram filmi hayallerini gerçekleştirmek için her şeye göğüs geren iki kız kardeşin inanılmaz gerçek hikayesine dayanan film İstanbul, Ege Bölgesi, Brüksel, Londra, Midilli, Rio de Janerio, Berlin ve Şam başta olmak üzere Türkiye, Belçika, İngiltere, Yunanistan, Brezilya, Almanya ve Suriye’nin dört bir yanında çekildi. Filmin bazı sahnelerinde replika yapılarak Midilli ve Rio çekimleri Çeşme ve Alaçatı’da çekildi. Denizi, kumu, suyu ve sıcaklığı ile Türkiye’nin en güzel plajı seçilen Ilıca Plajı, dünyanın en çok ziyaret edilen, güzel plajları ve canlı kültürüyle de tanınan turizm destinasyonlarından Rio de Janerio’ya benzetildi. Yunanistan’ın Midilli Adası’nın bazı görüntüleri ise begonvilleri ve Arnavut kaldırımları ile ünlü Alaçatı’da çekildi.

 

“Çeşme, Yeryüzündeki Cennet”

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme’nin bir çok dizi ve film çekimlere ev sahipliği yapmasından duyduğu mutluluğu belirterek, “Yeryüzündeki Cennet Çeşme’de el ele çok başarılı projelere imza atıyoruz. Denizi, tarihi, doğası, gastronomisi ve daha bir çok güzelliğiyle Çeşme turizm destinasyonlarının başında yer alıyor. Çeşme’nin bu güzelliklerini tüm dünyanın görmesi, bilmesi açısından bu tarz organizasyonların önemli olduğunu düşünüyoruz. Çok başarılı ve güzel bir film oldu, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı