DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Chromas, Sezonun İlk Konseri için 12 Ekim'de Das Das Sahnesi'nde

Yenilikçi ve sıra dışı metodlarıyla tanınan çağdaş koro şefi Başak Doğan’ın yönetimindeki Chromas, 12 Ekim Perşembe, saat 21 00’da Das Das sahnesinde bir konser verecek.

Chromas, Sezonun İlk Konseri için 12 Ekim'de Das Das Sahnesi'nde
03.10.2023 13:50
104
A+
A-

Yenilikçi ve sıra dışı metodlarıyla tanınan çağdaş koro şefi Başak Doğan’ın yönetimindeki Chromas, 12 Ekim Perşembe, saat 21 00’da Das Das sahnesinde bir konser verecek. “İyi Gün Dostlarım” ve “Fix You” gibi sevilen şarkıları kendi üsluplarında seslendiren topluluk yaz aylarında yayınladıkları, Başak Doğan bestesi “Oyun”u da sahneleyecekler. 

 

Sesini adeta bir enstrüman gibi kullanarak dinleyiciyi her zaman büyülemeyi başaran Duygu Soylu ve pek çok farklı janrada kendine has tarzıyla müzikseverlerin kalbini kazanan Evrencan Gündüz de konserin bir bölümünde koroya eşlik edecekler. 

 

Etkinliğin biletleri mobilet.com üzerinden satışta! 

 

Özgün repertuarı, etkileyici performansları ve sıra dışı şefleriyle tanınan Chromas, sezonun ilk konserini Das Das’ta verecek. Duygu Soylu ve Evrencan Gündüz’ün de konuk olarak sahne alacağı konserde yine sevilen şarkıları kendi şaşırtıcı yorumlarıyla sahneleyecek. Konseri izlemeye gelen dinleyiciler, Türkiye’de sadece Başak Doğan tarafından uygulanan Vocal Painting (VoPa) tekniğiyle yine doğaçlama müzik yapıldığına tanık olup, aynı zamanda bu deneyimin bir parçası olacaklar. 

 

Chromas farklı janralarda üretimler yapan sanatçılarla bir araya geldiği projelerle ve kendine özgü mekanlarda verdikleri konserlerle bu sezon da dinleyicilerini şaşırtmaya devam edecek. 

Chromas Hakkında – 2015’te şef Başak Doğan tarafından kurulan Chromas’ın Latince kelime anlamı “renkler”. Çeşitli şehirlerden, geçmişlerden, farklı kesimlerden ve mesleklerden koristlerin oluşturduğu Chromas’ın her üyesi kendine has bir rengi temsil ediyor. Bu çeşitliliği repertuvarına da yansıtan Chromas, modern cazdan folk düzenlemelerine, çağdaş eserlerden, popüler tınılara kadar uzanan geniş bir yelpaze ile çeşitli dilleri ve tarzları bir araya getiriyor. Chromas’ın üyeleri, canlı doğaçlama eserler de seslendiriyor. Yeni müzikal ve sahne deneyimlerini keşfedip tasarlarken Türkiye’de koro müziğine olan ilgiyi artırmak Chromas’ın en büyük hedeflerinden biri. 

 

Başak Doğan Hakkında – Yüksek lisansını Danimarka Kraliyet Müzik Akademisi’nde, bu okula kabul edilen ilk Türk olarak, tamamlayan Başak Doğan, Vokal Akademi’nin kurucu sanat direktörüdür. Danimarka’da ortaya çıkan doğaçlama metodu Vocal Painting’in Türkiye’deki ilk ve tek uygulayıcısı olan Başak, aynı zamanda Dünya Koro Konseyi’nin Türkiye temsilcisi. Koroları Chromas ve Vokal Akademi Pop & Caz Korosu ile çalışmalarına devam ediyor. Dünya Koro Olimpiyatları’na Türkiye’den katılan ilk jüri üyesi olan Başak Doğan, aynı zamanda a capella müziğin gelişimi için Voice Up A Capella Festivali’nin genel sanat direktörüdür. 

 Vokal Akademi Hakkında – Başak Doğan tarafından, vokal müzik için kolektif bir platform olarak kurulan Vokal Akademi 10 yılı aşkın süredir Türkiye’yi uluslararası sahnelerde gururla temsil ediyor. Türkiye’de kültür sanatı erişilebilir kılmak, kişilere artistik ifade için güvenli bir alan sunmak; sektöre dinleyici, eleştirmen, teknik eleman ve sanatçı yetiştirmek üzere kurulmuş, bir çatı sanat platformudur. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı