DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

CRR Senfoni Orkestrası Pavia'da Sanatseverlerle Buluşuyor

Türkiye’nin prestijli orkestralarından biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası, 26 Eylül’de İtalya’nın tarihi Pavia kentinde, ünlü Teatro Fraschini’de dinleyiciyle buluşacak.

CRR Senfoni Orkestrası Pavia'da Sanatseverlerle Buluşuyor
21.09.2023 16:50
117
A+
A-

Türkiye’nin prestijli orkestralarından biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası, 26 Eylül’de İtalya’nın tarihi Pavia kentinde, ünlü Teatro Fraschini’de dinleyiciyle buluşacak. Konserin tema başlığı “Turquerie!” (Türk Hayranlığı) olarak belirlendi. Saat 21.00’de başlayacak konseri, CRR Genel Sanat Yönetmeni, maestro Murat Cem Orhan yönetecek.

CRR Senfoni Orkestrası’nın vereceği “Turquerie!” (Türk Hayranlığı) başlıklı konserin ilk bölümünde, batılı bestecilerin Türk kültüründen etkilenerek yarattığı eserler seslendirilecek. Bu eserler, müziğin evrenselliğini ve kültürlerarası etkileşimi vurgulayacak şekilde seçildi. İkinci yarıda ise çok sesli Türk müziğinin üç farklı döneminden bestecilerin seçkin eserleri icra edilecek. Orkestraya ismini veren ve Türkiye’nin önde gelen bestecilerinden Cemal Reşit Rey’in “Enstantaneler” eseri, Ferit Tüzün’ün Anadolu’nun 3 farklı yöresini anlattığı Esintiler, Ulvi Cemal Erkin’in Köçekçe derlemeleri ve ayrıca, çağdaş Türk bestecisi Turgay Erdener’in Obua Konçertino’su da dinleyicilere sunulacak. Konserin obua solisti ise Sezai Kocabıyık olacak.

Bu özel konseri, Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası Genel Sanat Yönetmeni Maestro Murat Cem Orhan yönetecek. Orhan, yılların deneyimiyle orkestrayı bir kez daha unutulmaz bir müzik ziyafetine taşıyacak.

Müziğin evrensel dilinde, Türk ve batı kültürlerinin buluştuğu bu özel konserin repertuvarı ise şöyle:  

Konser Programı:

J.B. Lully – Türkleri karşılama töreni marşı “Kibralık Budalası”

W.A. Mozart – Saraydan Kız Kaçırma Uvertürü

L.v. Beethoven – Türk Marşı ve Atina Harabeleri Uvertürü

G. Rossini – İtalya’da bir Türk Operası’nın Uvertürü

G. Rossini – Cezayir’de bir İtalyan Operası’nın Uvertürü

Ara

C.R. Rey – Enstantaneler

F. Tüzün – Esintiler 

T. Erdener – Yaylı sazlar ve Obua için Konçertino Allegretto

U. C. Erkin – Köçekçe

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı