DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

CSO Ada Ankara'da Ağustos ayı çocuklar için resim atölyesi 

1 – 29 AĞUSTOS – FUAYE / 13.

CSO Ada Ankara'da Ağustos ayı çocuklar için resim atölyesi 
02.08.2023 18:20
164
A+
A-

1 – 29 AĞUSTOS – FUAYE / 13.00 – 15.00

CSO Ada Ankara’da resim sanatına ilgisi ve yeteneği olan çocukları geliştirmek üzere Çocuklar İçin Resim Atölyesi düzenleniyor. 1 ve 29 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek atölyeler çocukların yaratıcı düşünme becerilerini, özgüvenlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine katkı sağlıyor.

Bilet Fiyatları:
100 TL

FLAPPER SWING

2 AĞUSTOS – MAVİ SALON – 20.00

1920-30′ların caz standartlarını eğlenceli sahne şovlarıyla süsleyerek müzikseverlerin beğenisini kazanan caz manouche grubu Flapper Swing, 2 Ağustos tarihinde CSO Ada Ankara’da sahne alacak. Eğlenceli şarkıları ve dinamik danslarıyla izleyicilere keyif dolu bir gece yaşatacak olan Flapper Swing, cazın altın çağının en popüler şarkılarını günümüz sahnelerinde akustik enstrümanları ile seslendirecek.

Bilet Fiyatları:
Biletler Tükendi.

ÇOCUKLAR İÇİN SERAMİK ATÖLYESİ

3 – 17 AĞUSTOS – AÇIK ALAN / 15.00 – 16.30 

CSO Ada Ankara, yaz tatilindeki çocuklara Anadolu’nun önemli 

mesleklerinden çömlekçiliği deneyimleme fırsatı sunuluyor. 

7-9 ve 10-12 yaş gruplarına özel iki oturumla Çocuklar İçin Seramik 

atölyeleri düzenleyen CSO Ada Ankara minik sanatseverlere 

çömlekçi tornasında minik saksı ve kase gibi objeler deneyerek 

keyifli vakit geçirip, yeni tecrübeler kazandıracak.

Bilet Fiyatları:
 125 TL

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DRAMA ATÖLYESİ

4 – 18 AĞUSTOS – FUAYE / 13.00 – 15.00

CSO Ada Ankara, yaz tatilinde 7 – 8 ve 9 – 10 yaş aralığındaki çocukların algı, beceri ve yaratıcı gücünü ortaya çıkarmak amacıyla Çocuklar İçin Yaratıcı Drama atölyesi düzenliyor. 4 ve 18 Ağustos tarihlerinde iki oturum ile gerçekleşecek olan Yaratıcı Drama atölyelerinde çocuklar, eğitmenlerinin desteğiyle eğitsel ve sanatsal amaçları olan; doğaçlama, rol oynama gibi tiyatro tekniklerinden faydalanarak, grup yaşantıları içerisinde  herhangi bir konuyu, düşünceyi ya da olayı canlandırma sürecini deneyimleyecekler. Bu faaliyetlerle çocukların hayal gücü, yaratıcı düşünme, kendini ifade etme ve iletişim becerileri gelişecek. Roller aracılığıyla bilgilerini yeni bir bakış açısı ile değerlendirme fırsatına da sahip olmayı keşfedecek olan çocuklar; dinleme, anlama, araştırma, sorgulama ve konuşma becerilerini geliştirecekler.

Bilet Fiyatları:
100 TL 

EZGİ AYÇE SINGS JAZZY AJDA

5 AĞUSTOS – MAVİ SALON – 20.00

Ezgi Ayçe, Ajda Pekkan’ın şarkılarının caz versiyonlarının yer aldığı ‘Ezgi Ayçe Sings Jazzy Ajda’ projesi ile 5 Ağustos tarihinde ilk kez CSO Ada Ankara’da müzikseverlerle buluşuyor.

Söz yazarlığı ve güçlü yorumuyla yeni neslin güçlü vokallerinden biri olan ve aynı zamanda uzun yıllar Ajda Pekkan’ın sahnesinde yer alan Ezgi Ayçe, Ajda Pekkan’ın en sevilen şarkılarını caz versiyonuyla sunacak ve müzikseverlere unutulmaz bir yaz akşamı yaşatacak.

Bilet Fiyatları:
 1. Kategori 150 TL

2. Kategori 100 TL

ÇOCUKLAR İÇİN KAĞITTAN HEYKELLER RESİM ATÖLYESİ

8 – 22 AĞUSTOS – FUAYE / 13.00 – 15.00

CSO Ada Ankara, miniklere eğlenerek öğrenme seçenekleri arasında geri dönüşüm bilincini kazandırmak amacıyla 8 ve 22 Ağustos tarihlerinde Kağıttan Heykeller Resim Atölyesi düzenliyor. Çocuklar bu etkinlik sayesinde atıklar ve geri dönüştürülmüş malzemeler hakkında bilgilenerek bilinçlenme fırsatı yakılıyor. Geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanıldığı atölyede minikler, hayal gücü ve yaratıcılıklarıyla birleştirerek çok renkli kağıt heykellere dönüştürülen eserlerini yaratıyor. Atölyeler 8 – 10 yaş arası ve 11-12 yaş arası çocuklar için iki oturumda gerçekleştirilecek.

DUO BLANC & NOIR “ELEKTRIK”

9 AĞUSTOS – MAVİ SALON – 20.00

Piyanist Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner’in hayat verdiği Duo Blanc, son albümleri “It’s Electric”in Türkiye Prömiyeri ile 9 Ağustos’ta CSO Ada Ankara’da sanatseverlerle buluşacak. Farklı kültürleri birleştirerek harmanlayan ve bu zenginliği herkese aktarabilen tarzlarıyla beğeni toplayan Duo Blanc, “It’s Electric” albümünde dünyada bir piyano ikilisi tarafından ilk kez Fender Rhodes piyanolar ile kayıt yaptılar ve cazın kült aletiı Fender Rhodes olarak da bilinen Rhodes Piyano’nun naif tınısı ve tuşe yapısını kullandılar. JS Bach’ın armonik zenginliğini yansıtan ikilinin geçmiş ve geleceğe götüren, şimdiye kadar kafa tutan, ezber bozan ve dünyada Rhodes Piano albümü olma özelliği taşıyan avangard albümü ‘It’s Electric”, her yıl Almanya’da verilen dünyanın en prestijli klasik müzik ödüllerinden biri sayılan Opus Klasik ödüllerinde; “Yılın Topluluğu”, “Yılın Video Klibi”, “Sınır Tanımayan Klasik Müzik” ve “Oda Müziği Kaydı” 4. kategorilerinde aday gösterilen tek piyano ikilisi oldu. 

Bilet Fiyatları:
1. Kategori: 100 TL

2. Kategori: 150 TL

RENKLERİ VE DOKUNUŞLARI SUDA HARMANLAYAN SANAT: EBRU SANATI ATÖLYESİ- ÇOCUKLAR İÇİN

10 – 24 – 31 AĞUSTOS / FUAYE – 14.00

CSO Ada Ankara’da 8 – 12 yaş aralığındaki miniklere özel düzenlenen ebru atölyesiyle çocuklar, somut olmayan kültürel miraslarımızdan ebru sanatını öğrenerek ve deneyimleyerek rengarenk tonlarda kendi eserlerini yaratacaklar.

Bilet Fiyatları:
125 TL

MELODİLER EŞLİĞİNDE OKUYARAK KEŞFEDİYORUM “BİLGE ZAMANI ARIYOR”

11 AĞUSTOS – FUAYE / 13.00 – 15.00

CSO Ada Ankara çocuklara, Melodiler Eşliğinde Okuyarak Keşfediyorum “Bilge Zamanı Arıyor” etkinliğiyle müzik ve dans ile zenginleştirilmiş, keyif dolu anlar sunuyor. 11 Ağustos Cuma günü iki oturumla gerçekleşecek olan Psikolojik Danışman-Yazar Selma Tekin’in yazdığı etkinliğin anlatıcılığını Didem Yaran üstleniyor. Çocukların müzik, dans ve hikâyeler eşliğinde unutamayacakları bir deneyim yaşayacağı etkinlikte en büyük meşguliyeti hayal kurmak ve şarkı söylemek olan Bilge, miniklerin baş kahramanı olacak. Bilge ile şarkılar söyleyerek, 

hikayeler ile yolculuğa çıkacak olan minikler, doğalarında olan keşfetme, oyun oynama, harekete geçme ve özgürce yaratma isteklerini geliştirecek.

Bilet Fiyatları:
100 TL

COŞKUN KARADEMİR ETNİK SİNYALLER

12 AĞUSTOS – MAVİ SALON – 20.00

Coşkun Karademir, ‘Etnik Sinyaller’ ile Doğu’nun mistik tınılarını, Anadolu’nun geleneksel halk şarkılarını ve bu makamsal yapılardan esinlenerek bestelediği enstrümantal ezgilerini, kendi alanında bir ilki gerçekleştirerek elektronik müzik materyalleriyle harmanlayarak CSO Ada Ankara sahnesine taşıyacak. 

Bilet Fiyatları:
1. Kategori: 100 TL

2. Kategori: 150 TL

ÇOCUKLAR İÇİN RESİM ATÖLYESİ

15 AĞUSTOS – FUAYE / 13.00 – 15.00

CSO Ada Ankara, 8 -10 ve 11- 12 yaş aralığındaki minik ressam adaylarına 14 Ağustos tarihinde Çocuklar İçin Resim atölyesi düzenliyor. Çocukların iç dünyalarını sergilemeye hem psikolojik hem de algı, beceri ve yaratıcı güçlerini geliştirme alanlarında katkıda bulunacak olan atölye aynı zamanda miniklerin sanata olan bakış açılarını geliştirecek.  

Bilet Fiyatları: 
100 TL

EFRUZE – YEŞİLÇAM ŞARKILARI

16 AĞUSTOS – MAVİ SALON – 20.00

Efruze, Yeşilçam Şarkılarından oluşan repertuvarı ile 16 Ağustos’ta ilk kez CSO Ada Ankara’da sanatseverlerle buluşacak. Konservatuvardan Devlet Operası’na, oynadığı tüm müzikal ve operaların renk, ses ve teknik zenginliklerini, Türk Sanat Müziği alanındaki en iyi üstatlarla çalışarak bir araya getirdiği “Assolist” ve “Assolist II Meşk-i Müren” albümleriyle beğeni kazanan opera sanatçısı Efruze, Yeşilçam’ın en sevilen, bilinen şarkılarından oluşan repertuvarlarıyla CSO Ada Ankara’da unutulmaz bir performansa imzasını atacak.

Bilet Fiyatları:
1. Kategori: 170 TL

2. Kategori: 150 TL

TRIO LACERTAE

19 AĞUSTOS – TARİHİ SALON – 20.00

Barok müzik uzmanlarından oluşan Fransız Trio Lacertae, Ankara’da ilk konserini vermek üzere 19 Ağustos tarihinde CSO Ada Ankara’ya geliyor. Avrupa’nın en önemli barok orkestralarıyla birlikte çalışan ve aynı zamanda “serpent” çalgısının dünyadaki en önde gelen icracılarından olan Patrick Wibart’ın kurucusu olduğu Lacertae’nın diğer üyeleri ise viola da gambada Martin Bauer ve klavsende Ayumi Nakagawa. Zengin ve yenilikçi bir ses yelpazesi arayışıyla müzikal evrenlerini sürekli genişleterek deneyler yapan üçlü, yaratıcı enerjileri ve müzik alanının ötesine geçen yetenekleriyle CSO Ada Ankara konserinde Rönesans’tan Barok döneme çok zengin bir repertuvar yorumlayacak. Trio Lacertae, Ankara’da sahne alacakları bu ilk ve özel konserde Alman, İtalyan, Fransız, İngiliz ve Hollanda’lı bestecilerin eserlerinin yanı sıra; Merci, Stoeffken, Lawes, Guédron gibi ülkemizde pek az seslendirilen bestecilerin birbirinden güzel eserlerini de icra edecek. Klavsen ve viola da gambanın tınısıyla, 

sesini XVI. yüzyıldan XX. yüzyılın başına kadar duyuran, bugünse çok 

az bilinen “serpent” çalgısının nadir ve büyüleyici sesini birleştirerek 

sıradışı bir performansa da imza atacak olan Trio Lacertae, 

sanatseverlere Telemann, Marais, Couperin gibi barok dönemin 

büyük yaratıcılarının da eserlerini seslendirecek. 

Bilet Fiyatları:
1. Kategori: 150 TL

2. Kategori: 120 TL

3. Kategori: 80 TL

TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI

24 AĞUSTOS – ANA SALON – 20.00

Türkiye’nin ilk gençlik filarmoni orkestrası olan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, 24 Ağustos tarihinde CSO Ada Ankara’da müzikseverlerle buluşuyor. Konserde, genç besteci Ege Gür’ün Tugfo’nun siparişi üzerine bestelediği Görünmez Olanın İmgesi (Depremzedeler Anısına), bu yıl 150. doğum yılı kutlanan Rachmaninoff’un Piyano Konçertosu No. 2, Mendelssohn-Bartholdy’nin Bir Yaz Gecesi Rüyası, sahne müziği ve Sibelius’un Finlandia eserleri icra edilecek. Konserin solisti ise piyanist Başar Can Kıvrak olacak.

DİDEM İLE HİKAYE SAATİ YOL ARKADAŞIM İLGİ

25 AĞUSTOS – FUAYE / 13.00- 15.00

CSO Ada Ankara’da çocukların hayal güçlerini geliştirmek için Didem ile Hikaye Saati “Yol Arkadaşım İlgi”etkinliği düzenliyor. 25 Ağustos tarihinde gerçekleşecek etkinlikte tüm çocuklar, soru sormayı ve keşfetmeyi çok seven bir çocuk olan Bilge’nin zaman yolculuğuna kedisi İlgi ile eşlik edecek. Bilge ve kedisi İlgi’nin yaşadıkları macerayı miniklere Hikaye Anlatıcısı Didem Yaran storigami ve renkler ile zenginleştirilmiş bir hikaye dinleme ve kitap okuma deneyimiyle aktaracak. Bu sayede çocukların doğasında olan keşfetme, oyun oynama, harekete geçme ve özgürce yaratma isteklerinin neşe ile yeşerdiği keyif dolu saatler yaşanacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı