DOLAR
32,4351
EURO
34,7348
ALTIN
2.428,82
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Cumhuriyet'imiz 100 Yaşında

Nevşehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet'imiz 100 Yaşında
30.10.2023 03:20
61
A+
A-

Nevşehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Nevşehir’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksi’nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Vali Ali Fidan ve Belediye Başkanı Dr.Mehmet Savran, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Geçit töreninin ardından konuşan Vali Fidan, Cumhuriyet’in milli iradeyi esas alan bir yönetim sistemi olduğunu belirterek, “Cumhuriyet, hiç kimseyi ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan her vatandaşı eşit bir şekilde kucaklayan, inanç ve hürriyetlerin teminat altına alındığı bir değerler bütünüdür.” diye konuştu.

Halk oyunu ekibinin sahne aldığı ve öğrencilerin şiir okuduğu törende, Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığında eğitim alan “nefes” adlı köpek ve eğitmeninin gösterisi izlendi.

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri ve il protokolünün katıldığı törenin son bölümünde öğrenciler tarafından Cumhuriyet’in 100. Yılına özel hazırlanan koreografi ilgiyle izlendi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı