DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Cumhuriyet'in 100.yılına özel satranç turnuvası

                                               Cumhuriyet’in 100.

Cumhuriyet'in 100.yılına özel satranç turnuvası
23.10.2023 11:10
137
A+
A-

                                              
Cumhuriyet’in 100.yılına özel satranç turnuvası
29 Ekim Cumhuriyet’in Kuruluşu’nun 100. yıldönümü dolayısıyla Türkiye Satranç Federasyonu, Tekirdağ Satranç İl Temsilciliği, Saray İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Saray Belediyesi’nin iş birliğinde 21-22 Ekim tarihlerinde Saray Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası’ düzenledi. 2 gün boyunca turnuvada kıyasıya yarışan ve dereceye girenlere çeşitli hediyeler takdim edildi.
SPORCULAR STRATEJİ VE TAKTİK BECERİLERİNİ YARIŞTIRDI
Cumhuriyet’in Kuruluşunun 100.yıldönümü münasebetiyle Türkiye Satranç Federasyonu, Tekirdağ Satranç İl Temsilciliği, Saray İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Saray Belediyesi’nin iş birliğinde 21-22 Ekim tarihlerinde Saray Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Yüzyılın en güzel hamlesidir Cumhuriyet’ konulu ödüllü satranç turnuvası düzenledi. 2 gün boyunca kıyasıya çekişmelere sahne olan turnuvaya ilgi yoğun oldu. Sporcuların satranç tahtasında yeteneklerini konuşturduğu ve stratejik hamleler ile kıyasıya rekabet ortamının oluştuğu turnuva yüksek katılımla sona ererken dereceye giren sporcular ödüllendirildi. 
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ
‘Yüzyılın en güzel hamlesidir Cumhuriyet’ konulu satranç turnuvasında 8 yaş ve altı kategorisinde dereceye girenlere Türkiye Satranç Federasyonu Başhekimi Selçuk Ertaş, 10 yaş ve altı kategorisinde dereceye girenlere Saray Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Uzmanı Mehmet Arslan ve açık kategoride dereceye girenlere Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Arif Naci Öngören tarafından ödülleri takdim edildi.
Satranç turnuvasında dereceye girenler şöyle;
Açık kategoride dereceye giren sporcular:
1. Tuğrul Erdoğan
2. Metin Hatipoğlu
3. Abdullah Muhammet Tosun
10 yaş ve altı kategorisinde dereceye giren sporcular:
1. Kerem Okan Sezer
2. Mehmet Ayaz Gökpınar
3. Mehmet Doruk Sezer
8 yaş ve altı kategorisinde dereceye giren sporcular:
1. Özgür Gönül
2. Yağız Koray
3. Ömer Arda Öztürk
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı