DOLAR
32,3455
EURO
35,1151
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Dassault Systèmes'den Kentsel Rönesans

Rönesans, Dassault Systèmes’in sürdürülebilir inovasyonları teşvik etmek için sanal dünyaların kullanımına ilham veren ” The Only Progress is Human” (Tek İlerleme İnsandır) girişiminin bir parçası.

Dassault Systèmes'den Kentsel Rönesans
30.01.2023 14:20
227
A+
A-
  • Rönesans, Dassault Systèmes’in sürdürülebilir inovasyonları teşvik etmek için sanal dünyaların kullanımına ilham veren ” The Only Progress is Human” (Tek İlerleme İnsandır) girişiminin bir parçası. 
  • 2022 British Council Mezunları Kültür ve Yaratıcılık Ödülü’ne layık görülen Koreli sanatçı Yiyun Kang ile heyecan verici bir işbirliğine imza atıldı.
  • Seul’deki Dongdaemun Design Plaza’da gerçekleşen sürükleyici deneyim, kentleşme artarken sürdürülebilir şehirlerin nasıl gelişebileceğini inceledi.

Dassault Systèmes, daha iyi bir geleceği şekillendirmeye yönelik “ The Only Progress is Human (Tek İlerleme İnsandır)” girişiminin en yeni parçası olan Kentsel Rönesans’ı duyurdu. Kentsel Rönesans, Koreli sanatçı ve araştırmacı Yiyun Kang tarafından tasarlandı. Seul’deki Dongdaemun Design Plaza’ya (DDP) yansıtılan yenilikçi bir 3D video haritalama projeksiyonu ile Dassault Systèmes’in geleceğin şehri vizyonu sergilendi.   

Yiyun Kang konuyla ilgili şunları söyledi; ‘’Geofuture’’ projesi, Seul’deki DDP’nin haritasını çıkaran büyük ölçekli bir kamusal projeksiyon çalışması. Dassault Systèmes’in şehrimizi tasarlama vizyonundan esinlenen bu proje, sürdürülebilir inovasyonla gerçekleştirilecek gelecekteki yaşamımızı imgeliyor.” 

Dassault Systèmes Kurumsal Sermaye, Pazarlama ve İletişim Başkan Yardımcısı Victoire de Margerie; “Yarının kentinin, sürdürülebilir olması için dirençli olması gerekiyor. Vatandaşların gerçek dünyada çözümleri uygulamadan önce, sanal dünyada test etmeleri için şehirlerinin sanal bir ikizinden faydalanmalarını sağlayan yeni çözümlere ihtiyacımız var. Kentsel Rönesans, kentleşme arttıkça sürdürülebilir şehirlerin nasıl gelişebileceğini keşfedecek.  Bunun için canlı bir şehir olan Seul’ü seçtik. Yarının sürdürülebilir ve sağlıklı şehri için Kentsel Rönesans vizyonumuzu yansıtan heyecan verici, ünlü bir yerel sanatçı olan Yiyun Kang ile işbirliği yaptık.” dedi.

Kentsel Rönesans’ın tanıtımının yapılacağı bir talk show, 31 Ocak günü 19.00’da LinkedIn, YouTube ve Dassault Systèmes web sitesinde canlı olarak yayınlanacak. İzleyiciler, sanatçının Dongdaemun Design Plaza’ya yansıtılan anıtsal sanat eserlerini keşfetme fırsatına sahip olacaklar. Ayrıca Dassault Systèmes’e ve Zaha Hadid Architects’ten Bogdan Zaha gibi uzmanlara göre yarının şehrinin nasıl görüneceğini öğrenecekler. Kentsel Rönesans’ı canlı izlemek için buraya tıklayın.

Bir şehrin sanal ikiz deneyimi, vatandaşların yaşam kalitesini artırır  

Artan nüfus ve iklim sorunlarıyla birlikte, şehirlerin her açıdan daha sürdürülebilir ve sağlıklı olması gerekiyor. Aynı zamanda herkes için daha iyi bir yaşam kalitesi arayışı sürdürülüyor. Bunu mümkün hale getirmek için, sürdürülebilir binalarda yenilenebilir malzemelerin kullanımı, vatandaşları yarının kentinin tanımlanmasına dahil etmek, kapsayıcı kamu hizmetleri, mobilite, tarım ve yeşil enerji için yeni çözümler bulmak şart.

Dassault Systèmes, gerçek dünyada inşa edilme biçimlerini ve içlerindeki yaşam kalitesini iyileştirmek için sanal dünyada eksiksiz bir şekilde şehirleri modelliyor. Simüle etme, analiz etme, görselleştirme ve deneyimleme teknolojisini de sağlayarak öncülük ediyor.  Sanal ikiz deneyimleri, gerçeği bilimsel doğrulukla temsil eden ve kullanım bağlamında test edilip mükemmelleştirilen görsel, dijital, 3D modeler, şehir ortamının yanı sıra onu inşa etmek için gereken altyapı ve emtiaları da dikkate alıyor. Vatandaşlar, işletmeler ve şehir yetkilileri, en uygun çözümü uygulamadan önce aldıkları tasarım kararlarının sosyal ve ekolojik etkilerini simüle ederek, daha sürdürülebilir ve döngüsel bir gelecek hayal etmek için birlikte çalışıyor. 

Dongdaemun Design Plaza: Kentsel Rönesans için sembolik bir bina

Dongdaemun Design Plaza, Zaha Hadid Architects tarafından Dassault Systèmes’in çözümlerinden biri olan CATIA kullanılarak tasarlandı. Dassault Systèmes’in yazılımı kullanılarak neler tasarlanabileceğinin güzel bir örneği olma potansiyeli taşıyor. DDP, güçlü kavisli formlarıyla karakterize edilen neofütüristik bir tasarımı ile Seul’deki önemli kent simgelerinden biri. Bina, Güney Kore’nin tasarım, sanat ve moda merkezinin en gözde parçası. Hem yerel halk hem de turistler için popüler bir destinasyon.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı