DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

Depremden Etkilenen KOBİ’lere Albaraka Türk’ten Anlamlı Destek

Depremden Etkilenen KOBİ’lere Albaraka Türk’ten Anlamlı Destek
14.12.2023 13:16
27
A+
A-

Albaraka Türk depremden etkilenen esnaf ve KOBİ’lere avantajlı işletme kredisi sağlıyor. Projeden şu ana kadar birçok Albaraka Türk müşterisi faydalanırken, sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınma hedefleri doğrultusunda benzer faaliyetlerin devam etmesi bekleniyor.

Türkiye’nin önde gelen katılım bankalarından Albaraka Türk, uluslararası sivil toplum kuruluşu SPARK ile iş birliği yaparak 2023 yılında meydana gelen depremden etkilenen 11 ildeki esnaf ve KOBİ’lere destek sağlıyor.

Proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarla, bölgedeki esnaf ve KOBİ’lere iş geliştirme, finansmana erişim, yeni fırsatlar için iş ağları kurma konusunda rehberlik edilmesi hedefleniyor. Öte yandan yine projeyle birlikte bölgedeki ekonomik canlanmaya katkı sağlayarak sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılması da amaçlanıyor. Albaraka Türk, SPARK ile gerçekleştirdiği iş birliğini tamamladıktan sonra da sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınma alanlarında benzer faaliyetlerini sürdürmeyi planlıyor.

Proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları değerlendiren Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Uludağ, “Depremin ardından normalleşme sürecine destek olmak adına sürdürdüğümüz bu proje ile bölgedeki işletmelerin yeniden faaliyete geçmelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında; esnaf ve KOBİ’lerin faaliyetlerine devam edebilmeleri için avantajlı işletme kredisine erişmelerini hedefliyoruz ve toplam 1,1 milyon Euro finansman sağlıyoruz. Şu ana kadar birçok müşterimizin faydalandığı bu proje tamamlandıktan sonra da sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınma hedefleri altında faaliyetlerimizi devam ettirmeyi planlıyoruz.” dedi.