DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

DEÜ'lü mezunların bitirme projeleri sergiye dönüştü

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 2022-2023 öğretim dönemi mezunlarının en iyi bitirme projelerinin sergilendiği ‘Z Raporu Bitirme Projeleri Sergisi’ açılışı gerçekleştirildi.

DEÜ'lü mezunların bitirme projeleri sergiye dönüştü
15.06.2023 10:10
128
A+
A-

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 2022-2023 öğretim dönemi mezunlarının en iyi bitirme projelerinin sergilendiği ‘Z Raporu Bitirme Projeleri Sergisi’ açılışı gerçekleştirildi. İzmir Resim ve Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi’ndeki sergide, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 19 farklı anasanat ve iki farklı anabilim dalından mezun öğrenci eserleri, sanat severlerle buluştu. Sergi, 22 Haziran tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi 2022-2023 öğretim dönemi mezun öğrencilerinin en iyi bitirme projelerinin sergilendiği ‘Z Raporu Bitirme Projeleri Sergisi’ açılışı gerçekleştirildi. İzmir Resim ve Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi’ndeki sergide, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 19 farklı anasanat ve iki farklı anabilim dalından mezun öğrenci eserleri, sanat severlerle buluştu. DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve İzmir Resim ve Heykel Müzesi iş birliğinde, İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği ve Ege Kadın Dayanışma Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen serginin açılış programına; DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Murat Tanarslan, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna, İzmir Resim ve Heykel Müzesi Müdür Vekili Dr. Ayşe Füruzan Caman, vakıf temsilcileri, DEÜ akademik ve idari kadrosu ile öğrenciler katıldılar. 

“GELECEĞİN YETENEKLERİNİ YANSITIYOR”
Sergi açılışında konuşan DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna, serginin geleceğin sanatçı, tasarımcı ve eğitmenlerinin yaratıcı yeteneklerini yansıttığını belirtti. 2011 yılından bugüne düzenlenerek gelenekselleşen etkinliğin, mezun öğrencilerin sanat kariyerlerinin bir parçasını sergileme ve paylaşma fırsatı yakaladığını belirten Prof. Dr. Öztuna, “Etkinliğimiz ile mezunlarımız sanat ve tasarım çalışmalarının çeşitliliğini, farklı becerilerin, yeteneklerin ve tekniklerin geniş yelpazesini sanat severlere yansıtmaktadır. Fakültemizdeki tüm öğretim elemanları adına, sergimizde çalışmaları sergilenen ya da sergilenmeyen tüm mezunlarımızın başarılarından gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Tüm öğrencilerimize güzel bir kariyer yolculuğu diliyorum” dedi. 

22 HAZİRAN’A KADAR GEZİLEBİLİNECEK 
Serginin küratörlüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Neda İsmail Atar ve Dr. Öğr. Üyesi Betül Uslu Özkan’ın yaptığı sergide açılış konuşmalarının ardından, bölümlerinde derece elde eden DEÜ’lü öğrencilere başarı belgeleri takdim edilirken; sergiye katılım gösteren her öğrenciye katılım belgesi ve etkinlik destekçilerine de teşekkür belgeleri verildi. İzmir Kültürpark içinde bulunan İzmir Resim ve Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi’ndeki sergi, 22 Haziran tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı