DOLAR
32,3732
EURO
34,9930
ALTIN
2.325,61
BIST
9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Dilovası Eynerce Deresinde Islah Çalışmaları Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası ilçesinin içinden geçen Eynerce deresinde ıslah çalışmaları başlattı.

Dilovası Eynerce Deresinde Islah Çalışmaları Başladı
21.10.2022 11:40
254
A+
A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası ilçesinin içinden geçen Eynerce deresinde ıslah çalışmaları başlattı. Geçtiğimiz yıllarda bir kısmı ıslah edilen derenin, çevre ve insan sağlığına tehdit oluşturmaması için 240 metre uzunluğunda ıslah çalışmaları yapılacak.

Kocaeli’nin arazi yapısından dolayı birçok noktada dereler bulunmaktadır. Yüzey ve kaynak sularının aktığı dereler, topladıkları suları İzmit Körfezi, Karadeniz ile Sapanca gölüne aktarmaktadır. Yağmursuyu hattı gibi çalışan derelerin son yıllarda etkili olan ani ve sağanak yağışlardan dolayı debileri artmakta ve geçtikleri güzergâhlardaki yerleşim alanları için tehdit oluşturmaktadır. İSU Genel Müdürlüğü de, bu bağlamda yıllardır il genelindeki onlarca derenin düzenli akışını sağlamak ve yerleşim alanlarına tehdit oluşturmaması için ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor.

2021-2022 yılı yatırım programı kapsamında Kartepe, İzmit, Başiskele, Çayırova, Körfez ilçelerinde dere ıslah çalışmalarını sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası ilçesi Orhangazi Mahallesi sınırları içinden geçen Eynerce deresinin düzenli akışını sağlamak için de ıslah çalışmaları başlattı. Geçtiğimiz yıllarda derenin D100 Karayoluna yakın kısmında ıslah çalışmaları gerçekleştirildi. Yeni çalışmada ise mahallenin iç kısmına doğru ıslah çalışmalarına başlandı. Çalışma kapsamında mevcut derenin 266 metre uzunluğundaki kısmının taban betonu ile iyileştirmesi yapılacak. Ardından taş kesit olarak Eynerce deresinde, toplam 240 metre ıslah çalışması yapılacak.

Yılsonuna kadar tamamlanması planlanan çalışma ile birlikte Eynerce Deresinin düzenli akışı sağlanacak ve çevre ile insan sağlığı için tehdit oluşturmayacak hale getirilecek. Üzeri demir korkuluk ile güvenlik altına alınacak dere bölge için cazibe merkezi haline gelecek.
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı