DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

DNS Tünelleme Saldırıları Artık Yapay Zekayla Engellenebiliyor

19 Eylül’de İstanbul’da düzenlenen IDC Security Summit 2023, Axoft Intelligent Solutions ve DNSSense’in birlikte katılımına sahne oldu.

DNS Tünelleme Saldırıları Artık Yapay Zekayla Engellenebiliyor
21.09.2023 16:00
118
A+
A-

19 Eylül’de İstanbul’da düzenlenen IDC Security Summit 2023, Axoft Intelligent Solutions ve DNSSense’in birlikte katılımına sahne oldu. Firmalar, siber güvenlik alanındaki geniş ürün portföylerini, katma değerli çözümlerini ve yeni gelişmelere yönelik yaklaşımlarını katılımcılarla paylaştılar. Segmentinde bir ilk olan DNS-Focused Detection and Response çözümüyle artık sadece bilinen tehditlere değil bilinmeyen tehditlere karşı da koruma sağlayan DNSSense; gelenseksel imza tabanlı koruma sistemlerini arkasında bırakarak tespit edilmesi çok zor olan DNS tünelleme saldırılarını yapay zekadan gücünü alan ürünleriyle tespit edip engelliyor.

 

Dijital dönüşüm ve siber güvenlik teknolojisi ve çözümleri dağıtımcısı olan Axoft Intelligent Solutions , ürünlerinin dağıtımını yaptığı, DNS katmanında geliştirdiği siber güvenlik ürünleriyle dünyanın önde gelen firmalarından biri olan DNSSense ile birlikte 19 Eylül tarihinde İstanbul Raffles Hotel’de düzenlenen IDC Security Summit 2023’e katıldı. Etkinlikte Axoft Intelligent Solutions ve DNSSense’in siber güvenlik alanındaki uzmanlıkları ve sektörel tecrübeleri paylaşıldı ve bu alandaki en son yenilikler katılımcılara tanıtıldı. 

 

Siber güvenlik çözümlerine ilgi artıyor

Axoft Intelligent Solutions Ülke Müdürü Bahar Pınarlı, “Siber güvenlik, BT optimizasyonu ve DevSecOps alanında başarılı olmuş markaların dağıtıcılığını üstlenen katma değerli bir distribütör olarak IDC Güvenlik Zirvesi 2023’te yer aldık. Siber güvenlik alanındaki ihtiyaçların artması bu alana yönelik çözümlere ilginin de büyümesine yol açıyor. Axoft, siber güvenlik alanındaki en gelişmiş teknoloji, platform ve çözümlerin distribütörlüğünü yapıyor. Zirvede, ağırlıklı olarak katma değerli çözümlerimize odaklandık ve katılımcılarla bu alandaki muazzam portföyümüzü paylaştık” dedi. 

 

DNSSense teknolojisi bilinmeyen tehditlere karşı da koruma sağlıyor 

DNSSense Pazarlama Direktörü Serhat Şahin ise, “Siber tehditlerin daha da karmaşık hale gelmesiyle birlikte mevcut ve geleneksel siber güvenlik stratejilerini de revize etmemiz gerekiyor. Neredeyse her dijital yüzeyin merkezinde yer alan DNS’in artık görmezden gelindiği bir strateji eksik kalmaya maalesef mahkum. DNSSense, büyük network’lerin siber güvenlik olgunluğunu artırmak için mevcutta çalışan diğer güvenlik çözümleriyle tam entegre olarak kurumlara ek bir güvenlik katmanı daha oluşturmalarına imkan veriyor. Segmentinde bir ilk olan DNS-Focused Detection and Response çözümüyle artık sadece bilinen tehditlere değil bilinmeyen tehditlere karşı da koruma sağlayan DNSSense; gelenseksel imza tabanlı koruma sistemlerini arkasında bırakarak tespit edilmesi çok zor olan DNS tünelleme saldırılarını yapay zekadan gücünü alan ürünleriyle tespit edip engelliyor. Bunu yapabilen tek ürün olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu zirvede ise bu alandaki iddiamızı sektörümüze gösterme fırsatı bulduk.” dedi.

 

 

IDC Security Summit 2023

IDC Güvenlik Zirvesi 2023’te karmaşıklığı giderek artan ve güvenlik sorunları giderek büyüyen siber dünyadaki en son gelişmeler tartışıldı. En yeni siber güvenlik teknolojileri, hibrit çalışma ortamlarının yarattığı riskler, 5G’nin getirdiği olanaklar, ihtiyaç duyulan regülasyonlar, etkinlikte alanının uzman isimleri tarafından değerlendirildi. Verileri için güvenlik arayanların işinin giderek zorlaştığının vurgulandığı etkinlikte, güvenlik konusunda yapılan yatırımların niteliği ve önümüzdeki dönemde öne çıkacak siber güvenlik konuları tartışıldı. Geniş bir katılıma sahne olan etkinliğe siber güvenlik konusunda önde gelen pek çok isim katıldı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı