DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Doğal gripsavarlar: Sirkeler

Doğal gripsavarlar: Sirkeler
29.03.2024 10:24
7
A+
A-

Grip vakaları arttı. Peki doğal yollardan korunmak mümkün mü? Yüzlerce yıldır tüketilen ve sağlığa faydaları saymakla bitmeyen sirkelerin, yapılan bilimsel araştırmalara göre antimikrobiyal etkileri soğuk algınlığından da korunmamızı sağlıyor. Gıda Mühendisi Berna Portakal sirkenin faydalarını anlattı.

 

Anlık değişen havalar, beraberinde grip vakalarını da artırdı. En çok da bu mevsimde bağışıklığı güçlü tutmak hastalıkları önlemede büyük önem taşıyor. Peki sirke kullanarak soğuk algınlığından korunabilir miyiz? Yapılan birçok araştırma sirkelerin antibikrobiyal özelliklerinin soğuk algınlığına karşı koruyucu etki gösterdiklerini ortaya koyuyor.

 

Son yıllarda elma sirkesi, üzüm sirkesi gibi çeşitli sirkelerin sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğuna dair araştırmaların arttığını ifade eden Ajinomoto İstanbul Tedarik Zincirinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Gıda Mühendisi Berna Portakal; sirke tüketiminin, glisemik, anti-diyabetik, yağ metabolizması, ülseratif-kolit, kolesterol, karaciğer ve fonksiyonları, oksidatif stres, anti-kanserojen ve antimikrobiyal etkilerinin birçok araştırmada görülebildiğini ifade etti. Peki kış mevsiminde tüketilen sirkeler bağışıklığımızı nasıl destekliyor? Gıda Mühendisi Berna Portakal sirkelerin faydalarını şöyle anlatıyor:

 

Sirke, doğal fermantasyon ile üretilir ve diğer fermente ürünlerde olduğu gibi sindirim sistemimizin sağlığını destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir. Sağlıklı bir sindirim sistemi, vücudun zararlı mikroplarla savaşmasına yardımcı olan bağışıklık hücrelerinin etkili bir şekilde çalışmasını sağlar.

 

Antimikrobiyal Etkisi Yüksektir: Sirkelerin içerdiği asidik özellikler, bakteri ve mikroplarla mücadelede önemli bir yere sahiptir. Özellikle elma sirkesi, içerdiği asetik asidin antimikrobiyal özellikleri sayesinde doğal bir antiseptik olarak işlev görür. Bu, soğuk algınlığı gibi hastalıklarla mücadelede önemlidir.

 

İltihap Azaltıcı Etkileri Bulunuyor: Sirkelerin içeriğinde bulunan antioksidanlar, vücuttaki iltihaplanmayı azaltabilir. Kronik iltihaplanma, bağışıklık sistemini zayıflatabilir, bu nedenle antioksidan içeren besinlerin tüketilmesi önemlidir. Sirkeler, antioksidan bakımından zengin bir seçenek sunar.

 

Metabolizmayı Düzenlerler: Sağlıklı bir vücut ağırlığı ve metabolizma, bağışıklık sistemini destekler. Bazı araştırmalara göre, sirke tüketimi metabolizmayı hızlandırabilir ve kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Bu da genel sağlık durumunu iyileştirerek bağışıklık sistemini destekleyebilir.

 

Vitamin ve Mineraller Barındırırlar: Sirkeler, içerdikleri vitamin ve minerallerle besleyici öğeler sağlarlar. Özellikle elma sirkesi, potasyum, kalsiyum ve B vitaminleri gibi önemli besin maddelerini içerir. Bu besin maddeleri, bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için gerekli olan temel yapı taşlarıdır. Sirke tüketiminde aşırıya kaçmamak ve dengeli bir beslenme programının bir parçası olarak kullanmak sağlık açısından önemlidir.

 

Sirke, kolay ulaşılabilir ve oldukça faydalı bir ürün olmasına rağmen tadı ve kokusu itibarıyla aslında çoğu tüketici için kolay içilebilir bir ürün değil. Ajinomoto’nun insanlar için daha fazla beslenme ve sağlık çözümü yaratma hedefi doğrultusunda, Kemal Kükrer’in kalite ve tecrübesi ile harmanlayarak ortaya çıkardığı Yudumluk Sirke ailesi, birbirinden özel içerikleri ile içimi kolay formda tasarlandı.  İçeriği ve tadı ile fark yaratan Yudumluk Sirkeler sayesinde, tüketiciler için sirke içmek daha kolay hale geldi.

 

Kategoride yer alan Sandaloz Sakızlı Elma SirkesiDört Hırsız SirkesiElmalı Alıç Sirkesi ve Ballı Elma Sirkesi Kemal Kükrer’in geleneksel fermentasyon yöntemiyle üretildi ve meyve ve baharatlarla zenginleştirilerek içimi kolay hale getirildi. Tüketicilerin çok sevdiği bu yudumluk formdaki sirkeler, sirke mucizesinin etkisi ile bağışıklığını güçlendirmek isteyenlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

 

Koruyucu, renklendirici ve tatlandırıcı içermiyor

Dünya gıda devi Ajinomoto’nun AR-Ge gücünden faydalanılarak hazırlanan, geleneksel Türk-Osmanlı mutfağından esinlenilerek tasarlanan Yudumluk Sirke ailesinde yer alan ürünler koruyucu, renklendirici ve tatlandırıcı içermiyor. Meyve ve baharatlarla zenginleştirilen bu ürünler sirke mucizesine tat katıyor.

 

İçeceğinize her gün 3 çorba kaşığı katarak tüketebilirsiniz

Sirke mucizesinden faydalanmak için her gün 3 çorba kaşığı (30ml) sirke tüketmek önemli. Siz de Yudumluk Sirkeleri her gün 3 çorba kaşığı olarak suyunuza veya dilediğiniz başka bir içeceğe katarak tüketebilirsiniz.

 

Geçmişten günümüze uzanan bir efsane: ‘Dört Hırsız Sirkesi’

13.-17.yy arasında Avrupa’da baş gösteren veba salgını milyonlarca insanın ölümüne sebep olmuştu. Veba sadece insanlara hastalardan bulaştığı gibi; hastaların cesetlerinden, hatta evlerinden ve eşyalarından bile bulaşabiliyordu. İşte böyle bir ortamda ortaya çıkan ve veba kurbanlarının evlerini soyan 4 hırsız, deyim yerindeyse bu vebalı ortamlarda cirit atıyor ama asla vebaya yakalanmıyorlardı.

En nihayetinde suçüstü yakalandıklarında, o dönemin hırsızlık suçu cezası olarak idam edilmeleri gerekiyordu. Ancak önlerine bir seçenek konuldu. Sağlam kalmanın sırrını açıklarlar ise idamdan kurtulabileceklerdi. Hırsızlar ölümden kurtulmak için sırlarını açıkladılar. İşte o sır sirkede gizliydi. Bu hırsızlar kadim halk tıbbı bilgilerinin ışığında olabilecek tüm antiseptik bitki özlerinden demledikleri bir sirke hazırladıklarını, bu bitkilerin ve sirkenin birleşmiş gücü ile kendilerini vebadan koruduklarını açıklamışlardı. İşte Dört Hırsız’ın adı ile anılan bu sirkenin tarifi o günden günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Şimdi bu efsanevi tarif Kemal Kükrer kalitesi ile sizlere ulaşıyor! Ürünün içinde ise sadece; elma sirkesi, pelin otu, adaçayı, biberiye, hindistan cevizi, lavanta, nane, karabiber, karanfil, sarımsak ve tarçın bulunuyor.

Doğal çiçek balı elma sirkesine karıştı; hem lezzeti, hem iyiliği arttı: Yudumluk Ballı Elma Sirkesi

Yapılan bilimsel araştırmalarda kanıtlandığı üzere, elma sirkesinin vücudumuza pek çok faydası olduğu, özellikle antibikrobiyal etkisiyle bağışıklığı kuvvetlendirmede, yağ yakımında ve kilo vermede yardımcı olduğu biliniyor. Kemal Kükrer’in kaliteli elma sirkesi bolca doğal çiçek balı ile karıştırıldı böylece hem lezzeti hem de faydası arttı. Yudumluk Ballı Elma Sirkesi, balın lezzeti sayesinde sirke içmek istemeyenlerin bile kolayca tüketebileceği bir sirke.  Bu karışım, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artırmaya yardımcı oluyor.  Ürünün içinde ise sadece elma sirkesi ve %10 oranında da çiçek balı bulunuyor.

Alıç sirkesinin ve elma sirkesinin iyiliği bir arada: Yudumluk Elmalı Alıç Sirkesi

Alıç sirkesinin kolesterolü düşürmesi, kalp damarlarını yenilemesi ve kan yağlarını dengelemesi bilinen faydalarından sadece birkaçı… Elma sirkesinin iyiliğinin de üstüne eklenmesi ile ortaya çıkan bu ürün sirke içmek isteyenlerin vazgeçilmezi olacak. Ürünün içinde ise sadece alıç sirkesi ve %38 oranında elma suyu konsantresinden üretilen, elma sirkesi bulunuyor.

Elma sirkesinin iyiliği, doğal sandaloz sakızının etkisi ile buluştu: Yudumluk Sandaloz Sakızlı Elma Sirkesi

Sandaloz sakızı kilo vermeye yardımcı etkisi ile bilinen doğal bir ağaç reçinesidir. Kemal Kükrer’in kaliteli elma sirkesi ve doğal sandaloz sakızının birleşiminden oluşan bu ürün lezzetli ve yumuşak içimi ile formuna önem verenlerin favorisi olacak. Ürünün içinde ise sadece elma sirkesi ve % 1 oranında sandaloz sakızı bulunuyor.

Nasıl Tüketilmeli?

Kemal Kükrer Yudumluk Sirkeleri, gün içerisinde 1 bardak suya 3 yemek kaşığı ekleyerek tüketebilirsiniz.