DOLAR
32,5224
EURO
34,8341
ALTIN
2.474,48
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Dünya modelleri Türkiye'de yarıştı

‘Model of Models® Internatıonal’ yarışmasının 52.

Dünya modelleri Türkiye'de yarıştı
05.04.2023 04:30
199
A+
A-

‘Model of Models® Internatıonal’ yarışmasının 52. Uluslararası Finali Bozkurt Cosmic Towers’ın ana sponsorluğunda Deniz Şaman tarafından düzenlenen muhteşem bir organizasyonla gerçekleştirildi. 

Model of Models Internatıonal birincilik tacını Ecem April Onutman kazandı.

 Deniz Shaman Prodüksiyon tarafından İstanbul’da düzenlenen yarışmaya 20 ülkeden 22 kadın yarışmacı katıldı. ( Alexonova Elyanora – Kırgızistan, Aysu Hidayatzade -Türkmenistan, Blachinie Bipoumbou Ndombi – Kongo, Graci Mell – Gabon, Bella Olwanisola – Nijerya, Emma Housea – Kenya, Azude Kızancık – Bulgaristan, Maryam Guliyeva – Azarbeycan, Nazlıcan Uzel – Afganıstan, Alesia Kanikova – Litvanya, Everose Nyanchama – Kenya, Sarah Abeny Atenh Majak – Sout Sudan, Ahwera Trisa – Uganda, Şehrizade Nuriddinova – Özbekistan, Polina Krivogonova – Rusya, Elif Self – Kosova, Anastasia Butorina – Ukrayna, Zsanett Nagy – Macaristan, Suraya Samuratova – Türkmenistan, Yulia Gedik – Belarus, Ecem April Onutman – Türkiye, Matina Rajabi – Irak.) 

International Model of Models Başkanı Deniz Şaman’ın genel yönetiminde oğlu Bekir Ayar Subaşı tarafından gerçekleştirilen organizasyonun Sanat Yönetmenliğini Oksana Kuznetsova, medya Prodüksiyonunu Ghazaleh Alamshahi, Direktörlüğünü Halil İbrahim Demirkıran, Sponsor Yönetmenliğini Tülay Türken üstlendi. Tülay Türken aynı zamandan gecenin kırmızı halısını sunarken yarışmanın Proje Koordinatörlüğünü ise Osman Akar yürüttü.

Yarışmanın Finalistleri Özel jürinin kullandığı oylar sonucu belirlendi…  Yapımcı Faruk Özdemir ve iş insanı Turan Güneş’in başkanlık ettiği jüride şu isimler yer aldı:

Ana Sponsor Ali Bozkurt (İş İnsanı), Hatice (Sanatçı), Gülcan Yurt (Medikal Estetik Doktoru), Jale Funda Berksoy (İç Mimar), Zeliha Şekerci (Estetik Koçu), Oktay Öndeş (Yapımcı), Dilek Kaya (Manken), Gül Bektaş (Estetik Koçu), Hakan Solaker (Gazeteci), Buket Sarıgül (İş insanı), Asil Mucize (Sanatçı), Fatih Öksüz (iş insanı), Gökhan Ciğeroğlu (Make-up Artist), Levent Saydam (Kuaför), Ahmet Esgün (İş insanı), Ali Eşitmez (Yönetmen), Hacere Orhon (Tasarımcı)

 

Jüri üyelerinin oyları sonucu, Ecem April 2023 kraliçelik tacına layık görülürken, Zanette Nagy Macaristan ikinci, Polina Krivogonova üçüncü, Suraya Samuratova dördüncü ve Yulia Gedik beşinci oldu.

 

Bozkurt Cosmic Towers özel ödülü Azerbaycan’dan Maryam Guliyeva’ya, Miss Europa tacı Kosova’dan yarışmacı Elif Self’e, Miss Africa tacı Uganda’dan Ahwera Trisha’ya Miss Asia tacı Ukrayna’dan Anastasia Butorina’ya gitti.  Cesur çıkışından dolayı “Cesaret tacı” ise Nazlıcan Uzel ”Afganistan’dan Nazlıcan Uzel’in oldu.

 Model Of Models yarışmasının açılışını Şeriban Yıldız Kreasyonları eşliğinde ve Ana Sponsor Bozkurt Cosmic Towers’ın ikiz modelleri Ege ve Furkan yaparken, Deniz Şaman Model Akademi mezunları (Revna Ceren Aras, Sefa Coşar, Samet Esgün, Yusuf Çelebi, Deniz Demir ve modeller Fatih Enes Uyar ile Atakan Keskin) mini bir defile sergiledi. 

Yarışmada Özel Tasarımcılar, Elements by Nehir Akın aksesuarları, Güldem Eşarp’ın ebru sanatı ile hazırladığı eşarpları, Feruza Shoues ayakkabıları giyilirken Şehnaz Parsa, Ela Şenkelebeker, Emrullah Köroğlu, Helen İmen, Seval Kostüm, Hacere Orhon Kreasyonu tasarımlar kullanıldı

 Yarışma’da Aslı Güngör, Rabia, Asil Mucize, Hatice ve Kodes sahneye çıkarken izleyenlere muhteşem bir konser verdi. Yarışmaya katılan adayların saç tasarımını Levent Saydam ve ekibi yaparken, makyajlarını ise Gökhan Ciğeroğlu yönetiminde Dilay Çınar, Dilara Yeniyapan, Mehmet Alpan ve Bozkurt Cosmic Towers resmi makyözü Selime Özkul gerçekleştirdi.

Uluslararası Yarışmanın Podyumu ise ‘Yaco Podyum’ firması tarafından kuruldu. Yarışmanın bir birinden güzel koreografilerini ise Halil İbrahim Demirkıran üstlendi.

Model Of Models Yarışmanın yapımcısı Deniz Shaman finalden sonra soruları yanıtladı. Shaman açıklamasında: “Model of Models Internatıonal bir meslek yarışmasıdır, bu yüzden Dünya tekstil ve hazır giyim işkolu ile reklam, dizi ve sinema işkolunun sesli ve görüntülü yayın firmalarının desteği bizim için çok önemlidir. Yarışmacılarımız bu üç işkolunda kendilerine kariyer hedefi koyuyorlar. Nasıl ki kendi iş kollarımızın ihtiyacını kendi insan kaynağımızdan karşılamak için çalışıyorsak, aynı zamanda ülkemizin dış dünyadaki merkezi konumunu güçlendirmek için de uluslararası yarışmayı ülkemizde toplayarak başka ülkelerin modelleri içinde bir yükseliş kapısı olmayı hedefleyip bu organizasyonu gerçekleştirdik. Yarışmada Internatıonal Model of Models unvanını kazanan modeller, toplumsal olarak ihtiyaç hissedilen her aşamada gönüllü görev almaya hazırlar. Gelen talepler doğrultusunda niteliklerine bakarak faydalı olmaya çalışacağız. Ticari olarak da yarışmamıza katılan her modelimizin profesyonelleşmesinde ve kariyerlerini yükseltmesinde lokomotif olmaya özen göstereceğiz. Bu amaçla artistik hizmetlerini de yürütmek üzere bir çalışma içine girdik” dedi. 

 Yarışmanın gerçekleşmesinde hiç kuşkusuz en önemli desteği Ana Sponsor olarak ‘Bozkurt Cosmic Towers’ sağladı.. Kazananlara Ana sponsor Bozkurt Cosmic Towers kendi tasarım kıyafetlerini ve ayakkabılarını hediye ederken, Feruza Shoues de ayakkabı hediye eden bir başka firma oldu. 

‘Mcdodo, Xilon,Reycon’ Elektronik aparatlar hediye ederken ‘Hazel Productions’ geceye yapım desteği verdi. Ramazan Esen Photography ise organizasyonun resmi fotoğrafçısı olarak fotoğraf çekimleri konusunda destek sağladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı