DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Ege Üniversitesinde (EÜ) “Cumhuriyetin 100. Yıl Etkinlikleri" devam ediyor

Ege Üniversitesinde (EÜ) “Cumhuriyetin 100.

Ege Üniversitesinde (EÜ) “Cumhuriyetin 100. Yıl Etkinlikleri" devam ediyor
23.10.2023 12:50
90
A+
A-

Ege Üniversitesinde (EÜ) “Cumhuriyetin 100. Yıl Etkinlikleri” devam ediyor
EÜ’den “Cumhuriyet’in Kuruluşunun 100. Yılında Türkiye’nin Kazanımları” sempozyumu
İZMİR (Ege Ajans)- Tüm Türkiye’de devam eden “Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri” kapsamında Ege Üniversitesi Rektörlüğü ve EÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde “Cumhuriyet’in Kuruluşunun 100. Yılında Türkiye’nin Kazanımları” başlıklı sempozyum, 26-27 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenecek. 
Dokuz oturumdan oluşacak sempozyum, 26 Ekim tarihinde saat 10.00’da Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Sempozyumda; Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Eğitim Bilimleri, İlahiyat, Hemşirelik, Sağlık Bilimleri, Tıp ve Ziraat gibi pek çok alanda uzman akademisyenler tarafından toplamda 31 bildiri sunulacak. Etkinlik kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti’nin yüz yıllık süreçteki kazanımları disiplinlerarası bir şekilde ele alınarak, kaydedilen gelişme ve atılımların bilimsel bildirilerle katılımcılara aktarılması hedefleniyor.
Türkiye Cumhuriyeti’nin yüz yıllık süreçteki kazanımları aktarılacak  
Sempozyum hakkında bilgi veren Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nuri Karakaş, “29 Ekim 1923 tarihinde Teşkilat-ı Esasiye Kanunu’nda yapılan bir dizi değişiklikle Cumhuriyet rejimine geçilmiş ve böylece Türkiye’nin yeni yönetim sistemi belirlenmiştir. Bu rejim değişikliği devletin adına da yansımış, 1923 yılından itibaren devletin resmi adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmuştur. 1923 yılında kabul edilen bu yeni yönetim sistemi, içinde bulunduğumuz 2023 yılı itibarıyla birinci yüzyılını geride bırakmak üzeredir. Geride bıraktığımız bu yüz yıllık süre zarfında siyasal, ekonomik ve sosyal-kültürel alanlarda birçok gelişim ve atılım gerçekleşmiştir. Cumhuriyet’in kazanımları olarak değerlendirdiğimiz bu gelişmeler büyük ölçüde yeni rejimin sağladığı olanaklar sayesinde olmuştur. İçinde bulunduğumuz bu günlerde üniversitemiz, ‘Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri’ kapsamında yüzden fazla etkinlik gerçekleştirmiş ve gerçekleştirmektedir. Cumhuriyet’in kuruluşuna verilen önem ve anlama binaen yapılacak bu etkinliklerden biri de ‘Cumhuriyet’in Kuruluşunun 100. Yılında Türkiye’nin Kazanımları’ başlıklı sempozyumdur. Bu sempozyumla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundan günümüze kadar uzanan bir asırlık süreçteki gelişmeler yeni akademik çalışmalarla irdelenerek devleti oluşturan kurum ve kuruluşların hafızaları tazelenecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin yüz yıllık süreçteki kazanımları da katılımcılara aktarılacaktır ” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı