DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

“Emekli maaşı açlık sınırının altında”

“Emekli maaşı açlık sınırının altında”
13.02.2024 20:03
13
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar yaptığı videolu paylaşımda iktidarın emeklilik politikasızlığını eleştirerek 2024 yılını emeklilik yılı ilan eden Cumhurbaşkanının, açlık sınırının 14.431 TL olduğu bir dönemde emekliyi 10 bin TL ile açlığa, yoksulluğa mahkûm ettiğini dile getirdi.

 

“İktidar, 2 ay önce emekliye ulufe dağıtır gibi 5 bin liralık harçlık verdi.” diyen Avşar, ”Sayın Cumhurbaşkanı, 40 yıl ülkeye emek veren emeklilerimize gerçek olmayan TÜİK’in enflasyon rakamlarına yüzde 5 ilave zammı ‘bütçe imkânlarımızı zorlama pahasına…’ diyerek vermiş ve aslında ekonominin ne derece müşkül durumda olduğunu adeta itiraf etmiştir.” dedi.

 

Emeklilik yılı ilan ettikleri 2024 yılında emeklilere 10 bin TL reva gördüler”

Avşar, “Nihayet, Sayın Cumhurbaşkanı 2024 yılını emekliler yılı ilan etti. İlan ettikleri emeklilik yılında milyonlara reva gördükleri en düşük emeklilik aylığını büyük büyük müjdelerle 10 bin TL olarak açıkladılar.” şeklinde konuştu.

 

“Emeklilik aylığı gıda harcamasına dahi yetmiyor; Bu iktidar 20 yılın sonunda emekliyi açlığa, yoksulluğa terk etti”

Avşar, “TÜRK-İŞ Aralık ayı verilerine göre (açlık sınırı) yani 4 kişilik ailenin gıda harcaması; 14.431 TL. Verdikleri emeklilik aylığı, gıda harcamasına dahi yetmiyor.” ifadelerini kullandı.

Avşar, “şimdi iktidara bir zamanlar Sayın Cumhurbaşkanının sorduğu gibi soruyorum” ‘Evin kirasını kim ödeyecek? Elektrik parasını kim ödeyecek? Su parasını kim ödeyecek?’ İşte ekonomik durum bu” şeklinde konuştu.

“Öyle değil mi? Bu emekli nasıl yaşayacak?” şeklinde sorular yönelten Avşar, “Bu emekli açlığa, yoksulluğa terk edildi.” ifadelerini kullandı.

 

“Sizi açlık sınırına mahkum eden bu yönetimin peşinden gitmeyin, güvenmeyin”

Avşar; “Sayın Cumhurbaşkanının bir zamanlar dediği gibi ‘zalim yönetim’ demiyorum ama emeklilerimize sesleniyorum; sizi açlık sınırına mahkum eden bu yönetimin peşinden gitmeyin, güvenmeyin.” şeklinde konuştu.

 

“Yanınızda olmaya devam edeceğiz”

Videonun sonunda emeklilere seslenen Avşar, “Bizler DEVA Partisi olarak hakkınızı savunmaya, emekliliğinizde geçim kaygısı düşünmediğiniz bir Türkiye için yanınızda olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.