DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Emirates kabin ekibi çalışanlarının sayısı 20 bini geçti ve artmaya devam ediyor

Yolculuğun da varış noktası kadar önemli olduğu söylenir ve Emirates bu görüşe kesinlikle katılıyor.

Emirates kabin ekibi çalışanlarının sayısı 20 bini geçti ve artmaya devam ediyor
11.08.2023 17:50
185
A+
A-

Yolculuğun da varış noktası kadar önemli olduğu söylenir ve Emirates bu görüşe kesinlikle katılıyor. Yolculuğun merkezinde, 38 bin feet yükseklikte havayolunun imza niteliğindeki uçak içi deneyimini sunan istisnai kabin ekibi yer alıyor.

Emirates kabin ekibi kısa bir süre önce bir aşama daha kaydederek 20 bin çalışana ulaştı. Havayolu planlanan büyüme yolculuğunu hayata geçirmek için dünya çapında kabin ekibi alımına devam ediyor.

Havayolu, 2022 yılından beri kabin ekibinin ve uçuş noktalarının çeşitliliğinin bir göstergesi olarak 6 kıtaya yayılan 340 şehirde işe alım etkinlikleri gerçekleştiriyor.

Emirates’in hemen göze çarpan kabin ekibi üniforması 30 yılda dört kez değişti. 1997 yılındaki üniforma efsanevi İspanyol tasarımcı Paco Rabanne’ın imzasını taşıyordu. Havayolu ikonik bej rengini korurken ince modern dokunuşların üniformanın yıllardır temsil ettiği şık ve klasik stile sadık kalmasına dikkat edildi.

Uçmayı sevmek – Emirates’in uzun yıllardır hizmet veren kabin ekipleri

Bu üniforma çeşitlerini en çok giyen iki kabin görevlisi arasında, Emirates bünyesine 1987 yılında katılan ve en eski kabin görevlisi olan BAE vatandaşı erkek kabin amiri ve 1994 yılında katılan en eski kadın kabin görevlisi yer alıyor.

Emirates’in en eski kabin görevlisi olan BAE’li Kabin Amiri Moosa Mubarak şunları söyledi: “Emirates kabin görevlisi olarak çalıştığım 36 yılda 3500’den fazla uçuşta yer aldım. Bunca yıldan sonra hala uçaktaki görevime başlamak için sabırsızlanıyor ve heyecan duyuyorum. Kabin ekibindeki meslektaşlarıma mentorluk yapmaktan ve Emirates ile ülkem adına bir elçi olarak hareket etmekten büyük gurur duyuyorum. Uzun ve başarılı bir kariyerim, olağanüstü tecrübelerim oldu ve tam olarak sevdiğim işi yaparken muazzam anılar biriktirdim.”

Çeşitli milliyetten kabin ekibi artık 20 bin çalışan gücünde

130 dilin konuşulduğu 140’tan fazla milliyeti temsil eden bir ekibin 38 bin feet yükseklikte manzaralar sunan bir ofiste ve her hafta farklı şehirlerde görev yaptığı bu işin cazibesi ve sürekli değişen doğası Emirates kabin ekibini besliyor ve tüm potansiyellerini ortaya koymaya teşvik ediyor.

5 ile 9 yıl görev yapan 4000’in üzerinde çalışan, 10 ile 14 yıl görev yapan yaklaşık 3000 çalışan, 15 ile 19 yıl hizmet veren 1500’den fazla çalışan ve hizmette 20 yılı geride bırakan 400 civarı çalışanın yer aldığı kabin ekibinde birçok kabin görevlisi Emirates’in büyüme hikâyesinin bir parçası oldu. Üç kabin görevlisi ise 30 yılı aşkın süredir görevine devam ediyor.

Kabin ekibi için kariyer olanakları arasında daha üst sınıf bir kabinde, kabin sorumlusu, eğitmen veya kabin amirliği pozisyonunda görev almak yer alıyor. Bugün havayolunun junior kabin görevlisi pozisyonundan başlayarak zorlu eğitim ve değerlendirme süreçlerini tamamladıktan sonra kabin amirliğine yükselen 1100 çalışanı bulunuyor. Kabin ekibi ayrıca en güncel eğitim programlarına, LinkedIn kurslarına ve Emirates Group bünyesindeki kurum içi açık pozisyonlara başvurma imkânına erişebiliyor.

Dünya çapında yetenekler aranıyor

Bir sonraki büyüme aşamasına geçmek için çalışmalarını hızlandıran havayolu, tüm yıl boyunca yüzlerce şehirde global işe alım etkinlikleri gerçekleştirecek.

Dubai merkezli çalışan Emirates kabin ekibi, gerçek anlamda kozmopolit bir yaşam sürüyor. 200 millete ev sahipliği yapan ve hareketli bir yaşam sunan Dubai, otelleri, restoranları, gastronomi durakları, eğlence aktivitelerinin yanı sıra dünyadaki en güvenli şehirlerden biri olmasıyla ünlü.

Emirates, kabin ekiplerine rekabetçi vergiden muaf maaş ve uçuş ücretinin yanı sıra, kâr payı hakkı, otel konaklaması, konaklama masrafları, ayrıcalıklı seyahat ve kargo, yıllık izin, yıllık izin bileti, mobilyalı konutlarda konaklama, işyeri servisi, geniş içerikli bir sağlık, hayat ve diş sigortası teminatı, çamaşır hizmetleri ve daha birçok avantaj sunuyor. Emirates kabin ekibi ayrıca aileleri ve arkadaşları için havayolunun yüksek indirimli biletlerinden de faydalanabiliyor. Dubai’nin benzersiz coğrafi konumu ve havayolunun 130’dan fazla varış noktasını içeren uçuş ağı sayesinde, çalışanlar sevdikleriyle tek bir uçak yolculuğu yaparak bir araya gelebiliyorlar.

Tüm yeni kabin ekipleri, Emirates’in Dubai’deki en son teknoloji tesisinde en yüksek ağırlama, emniyet ve servis sunumu standartlarında 8 haftalık yoğun bir eğitimden geçiyor. Çeşitlilik barındıran bir kabin ekibi topluluğuyla çalışarak Emirates uçuş ağındaki yeni uçuş noktalarını ve kültürlerini deneyimlemenin çok değerli aktarılabilir yaşam becerileri kazandırdığı başka bir artısı.

Kabin görevlisi adayları Emirates’e katılma fırsatına sahip olmak için bir sonraki işe alım etkinliğine gelebilirler. Şartlar, avantajlar, eğitim programı, global işe alım etkinlik takvimi hakkında daha fazla bilgi almak ve başvuru yapmak için Emirates kabin ekibi kariyer sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı