DOLAR
32,3298
EURO
35,0568
ALTIN
2.285,05
BIST
8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ermaş Madencilik Sarıkamış Şehitlerini Unutmadı

Türkiye’nin en büyük mermer ocaklarına sahip Ermaş Şirketler Grubu, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde şehitlerimiz anısına bir eserin hayata geçirilmesini sağladı.

Ermaş Madencilik Sarıkamış Şehitlerini Unutmadı
24.11.2022 15:20
213
A+
A-

Türkiye’nin en büyük mermer ocaklarına sahip Ermaş Şirketler Grubu, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde şehitlerimiz anısına bir eserin hayata geçirilmesini sağladı. Tarihe tanıklık eden eserin Muğla Beyazı mermerle hazırlandığını belirten Ermaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Ecdadımıza, şehitlerimize ve Sarıkamış’a sahip çıkmak için ne yapsak azdır” dedi.

 

 

Osmanlı ordusu, 22 Aralık 1914'te Kafkas Cephesi'nde savaşmak için Sarıkamış yoluna koyuldu. Allahuekber Dağları’ndaki çetin kış şartlarında binlerce vatan evladı, donarak ve göğüs göğse savaşarak şehit düştü. Türkiye’nin en büyük mermer ocaklarına sahip Ermaş Grubu Sarıkamış’ta şehit düşen Mehmetçiklerimizi unutmadı. Türkiye’nin en büyük mermer ocaklarına sahip Ermaş Grubu tarafından 2 parça şeklinde işlenen 35 ton Muğla Beyazı mermer kullanılarak ortaya çıkan bilgilendirme mesneti, şehitlerimizin yürüyüşünün başladığı Kızılçubuk Köyü’ndeki yerine yerleştirildi.  Tarihe tanıklık eden eserin dört tarafına harekâtla ilgili bilgilendirme yazıları yazıldı.

 Konu ile ilgili açıklama yapan ERMAŞ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan; “Ulusal kahramanlık öykülerinin geçtiği yerler, şehitlikler, savaş ve zafer meydanları, önemli kararların alındığı mekânlar, tarihi değiştiren olaylara tanıklık eden yerler çok önemlidir. Ecdadımızın bize bıraktığı bu mirası koruma ve geleceğe aktarma adına bu bilincin, bu ruhun, bu milli şuurun yaşaması adına bu vatan uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizin unutulmaması için tarihe tanıklık eden mesnet Ermaş Mermer tarafından hazırlandı. Bu bilgilendirici eserin bulunduğu yerin bir zamanlar ailemizin yaşamış olduğu Kızılçubuk Köyü olması da beni ayrıca çok duygulandırdı. Bizim ülke olarak, millet olarak, devlet olarak kendi ülke sınırlarımız içerisinde yaşayan insanlara olduğu kadar bize bu mirası bırakan ecdadımıza da karşı sorumluluklarımız var. Bu topraklara hepimizin borcu var. Ecdadımıza, şehitlerimize ve memleketimiz Sarıkamış’a sahip çıkmak için ne yapsak azdır. Bu kaidenin yerine konulmasında teknik destek veren Sarıkamış Platformu Başkanı Ümit Kabay’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı