DOLAR
32,3241
EURO
34,9742
ALTIN
2.312,74
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

EÜ’de “Öğrencilerin Kariyer Gelişimini En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite” ödülüne katkı sağlayanlar ödüllendirildi

Öğrenci odaklı uygulamalarıyla  “Öğrencilerin Kariyer Gelişimini En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite”   ödülünü alan ilk ve tek üniversite Ege Üniversitesinde, bu başarıya katkı sağlayan birimler ve temsilcileri, senato toplantısında düzenlenen törenle ödüllendirildi.

EÜ’de “Öğrencilerin Kariyer Gelişimini En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite” ödülüne katkı sağlayanlar ödüllendirildi
02.11.2022 12:10
246
A+
A-

Öğrenci odaklı uygulamalarıyla  “Öğrencilerin Kariyer Gelişimini En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite”   ödülünü alan ilk ve tek üniversite Ege Üniversitesinde, bu başarıya katkı sağlayan birimler ve temsilcileri, senato toplantısında düzenlenen törenle ödüllendirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite üst yönetimi, senato üyeleri ve akademisyenler katıldı.

 

Ege Üniversitesinin her geçen gün büyüyen bir aile olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren öğrenci odaklı bir yönetim anlayışı geliştirdik ve hayata geçirdiğimiz tüm çalışmaların temeline bu anlayışı oturttuk. Benimsediğimiz öğrenci odaklı eğitim felsefesi doğrultusunda yükseköğretimde örnek teşkil edecek öncü pek çok uygulamayı hayata geçirdik. Öğrencilerin yönetim süreçlerine aktif katılımını sağlamaktan tutun, öğrencilerin eğitim dışındaki faaliyetlerini belgelendirmelerine olanak sunacak Ek Gelişim Etkinlikleri Karnesi (Ege Plus) uygulamasına kadar uzanan geniş yelpazedeki uygulamalarımızla öğrencilerimizden  tam not alarak üniversitemizi  öğrenci memnuniyetinde A Plus kategorisine çıkardık. Avrupa’nın en büyük  Kariyer Fuarını gerçekleştirerek sadece üniversitemizin değil bölgedeki  tüm üniversite öğrencilerinin gelişimlerine ciddi katkılar sunduk” dedi.

 

“Başarılar paylaşıldıkça ve takdir edildikçe çoğalır”

 Pek çok hedefi başarıyla tamamladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi ailesi olarak 5 yıl önce çıktığımız yolda ortak akılla belirlediğimiz hedeflerimize tek tek ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Araştırma üniversitesi unvanına sahip, tam kurumsal akreditasyon alan ilk devlet üniversitesi olarak büyük başarılara imza attık. Elbette ki bu başarılar birer tesadüf değil, kararlığımızın  ve çalışma azmimizin doğurduğu olağan sonuçlardı.  Geçtiğimiz günlerde  öğrenci odaklı yönetim anlayışımız doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde ‘Öğrencilerin Kariyer Gelişimini en Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite Ödülünü’ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden  alarak bir  hedefimizi daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık.  Bu alanda ilk ve tek ödül sahibi üniversite olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Başarılar paylaşıldıkça ve takdir edildikçe çoğalır. Her birinize öğrencilerimizin kariyerine sunduğunuz katkılar için ayrı ayrı teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Törende, ödülün kazanılmasına en fazla katkı sağlayan birimler olan; Edebiyat, Mühendislik, Tıp, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Ege MYO ve Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO yöneticilerine plaket takdim edildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, EÜ Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörü Öğr. Gör. Ebru Kalyoncu ve koordinatörlük çalışanları Çağatay Çetinürkmez ve Melike Yıldız’a da plaket verildi. Ayrıca fakülte kariyer temsilcilerine de “Teşekkür Belgesi” takdim edildi. Ödül takdimlerini Rektör Prof. Dr. Necdet Budak gerçekleştirdi.

 

En fazla katkı yapan birimler

Ödül alınmasına katkı veren birimler arasında Ulusal Staj Seferberliği zorunlu staj programına en çok başvuru yapan birim Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO, gönüllü staj programına en çok başvuru yapan birim İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi, en çok stajyer kabul eden birim Ege MYO, Yetenek Kapısında en çok kariyer etkinliği yapan birim Edebiyat Fakültesi, Kariyer Planlama dersi kapsamında en fazla akademik destek sağlana birim Tıp Fakültesi, Yetenek Kapısında en fazla kayıtlı öğrencisi olan ve EGEKAF Kariyer Fuarına en fazla öğrenci girişi sağlayan birim ise Mühendislik Fakültesi oldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı