DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

Fakir Baykurt Roman Ödülü'nün 2023 Yılı Kazananı Belli Oldu

Çiğli Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Fakir Baykurt Roman Ödülü’nün 2023 yılı kazananı “Bul Beni Anne” isimli dosyasıyla Dursaliye Şahan oldu.

Fakir Baykurt Roman Ödülü'nün 2023 Yılı Kazananı Belli Oldu
19.07.2023 16:09
156
A+
A-

Çiğli Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Fakir Baykurt Roman Ödülü’nün 2023 yılı kazananı “Bul Beni Anne” isimli dosyasıyla Dursaliye Şahan oldu.

2020 yılından itibaren düzenlenen Roman Ödülü için bu yıl 44 dosya mücadele etti. Seçici Kurulu’nda ülkemizin seçkin edebiyat insanları Adnan Binyazar, Öner Yağcı, Hidayet Karakuş, Işık Baykurt ve Bahri Karaduman’ın bulunduğu Roman Ödülü’nün kazananı oy çokluğuyla “Beni Bul Anne” adlı dosya oldu. Fakir Baykurt’un yaşama gözlerini kapattığı günün yıl dönümü 11 Ekim 2023 tarihinde düzenlenecek ödül töreninde ödül olarak eserin yazarı Dursaliye Şahan’a 20 bin TL takdim edilecek. Kazanan dosya Belediye Kültür Yayınları çerçevesinde kitap haline getirilerek yayımlanacak.

 

Özgün ve yenilikçi dili ödülü getirdi

Seçici Kurul ödül gerekçesinde, “Öne çıkan dosyalar içinde Dursaliye Şahan’ın Bul Beni Anne adlı dosyası; içeriğiyle, ülkemizde, dünyada hiç bitmeyen sokak çocuklarının eğitimi, sokak kadınlarının acıları, insanlık durumları açısından; ekonomik, sınıfsal bir bakışla ele alan anlatıdaki ayrıntıların yeni, özgün bir dille işlenmesi açısından beğenildi. Romanda, sokakta büyümesine karşın temiz kalan bir çocuğa, sokak kadınlarının insancıllıklarıyla kucak açmasını, aralarında gelişen dayanışmayı, dostluğu vermesiyle yetkin bularak oy çokluğuyla ödüle değer gördü” ifadelerine yer verdi.

 

Başkan Gümrükçü: “Çiğli sanatın ve edebiyatın mutfağı olacak”

Edebiyatın insana kazandırdığı değerleri çoğaltmak amacıyla Fakir Baykurt Roman Ödülünü düzenlemeye devam ettiklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü; “2020 yılında düzenlemeye başladığımız Fakir Baykurt Roman Ödülü’nün bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdik. Yıllar içerisinde Roman Ödülümüze gösterilen ilgi vatandaşlarımızın edebiyatla olan bağının kuvvetlenmesi noktasında bizleri mutlu ediyor. Bu yıl birbirinden değerli 44 dosya ödül için başvuruda bulundu. Tüm başvurular Seçici Kurulumuz tarafından ivedilikle incelendi ve kazanan dosya açıklandı. Çiğli’yi sanatın ve edebiyatın mutfağı yapmak istiyoruz. En güzel eserlerin burada pişmesi ve ülkemizin dört bir yanına ulaşması için çalışıyoruz. Kalıcı olanın, insana ve kültüre olan yatırımlar olduğu bilinciyle şu ana kadar altı kitabı okurlarla buluşturduk. Ödül alan dosyamız yedinci kitabımız olacak. Atamızın hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için toplum olarak okumaya, gelişmeye ve değişmeye devam etmeliyiz” diye konuştu. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı