DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, sürekli vurgu yaptığı ‘toplum sağlığı en temelden iyileştirilmeli’ yaklaşımı ile ilk kez çocuklar için yazdı.

Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, sürekli vurgu yaptığı ‘toplum sağlığı en temelden iyileştirilmeli’ yaklaşımı ile ilk kez çocuklar için yazdı.
13.02.2024 09:42
12
A+
A-

Bugüne kadar önleyici hekimlik bakışı ile en önemli sağlık sorunlarını merkezine alan 7 kitap yayınlayan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, sürekli vurgu yaptığı ‘toplum sağlığı en temelden iyileştirilmeli’ yaklaşımı ile ilk kez çocuklar için yazdı. Hayy Kitap tarafından başlatılan ‘Çokçocuk- Yeryüzü İyilik Hareketi’ne çocuklar için kaleme aldığı ilham dolu öykü kitabı “Ümitli Bir Gelecek” ile katılan Dr. Aktaş; kendi yaşam öyküsü üzerinden, çocuklara doğaya sahip çıkmanın, doğal beslenmenin, sağlıklı yaşamayı öğrenmenin ve içindeki doğal potansiyeli fark etmelerinin önemini anlatıyor. Kitap, içerisindeki çizimler ile çocukları renkli bir dünyaya çekerken sağlıkları için yönlendirmeler barındırıyor.

 

İlaçsız Yaşam, Bitkisel Kürlerle İlaçsız Tedavi, Mutluluk Kürleri, Diyabet ve Zayıflama Kürleri, Mutluluk Kürleri 2, Yaşam Sevinci ve Koronadan Korunmak Mümkün kitapları ile okuyucularına yol gösteren Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş’ın, çocuklar için yazdığı yeni kitabı “Ümitli Bir Gelecek” raflardaki yerini aldı. Türkiye’nin en çok okunan yazarlarının çocuklar için yazdığı hikaye kitaplarından oluşan Çokçocuk- Yeryüzü İyilik Hareketi’nin bir parçası olan kitap; Dr. Aktaş’ın kendi yaşam öyküsünden esinlenilen samimi hikayeler ve eğlenceli yaklaşımıyla çocukları doğanın mucizeleriyle tanıştırıyor.

 

Dev dut ağacının gölgesinden sisli kente göçüş…

Dr. Ümit Aktaş, Ümitli Bir Gelecek’te kitabın ana kahramanı Ümit’in henüz 4 yaşındayken dev dut ağaçlarının gölgesinde kazlarla birlikte koşuşturduğu kasabadan, sisli karanlık apartmanlarla dolu bir kente tanışmasıyla değişen yaşamından kesitleri minik okuyucularına aktarıyor. Kent yaşamının gri görüntüsüne rağmen doğanın güzelliklerini keşfetmenin yolunu bulan Ümit ve arkadaşları aracılığıyla çocuklara doğadaki besinlerin sadece lezzetli olmakla kalmayıp aynı zamanda sağlıklı bir yaşam için ne kadar önemli olduğu anlatıyor.

 

Çocukların duygusal zekalarına dokunuyor

Kitabında minik okuyucularını doğanın içinde keşif dolu bir maceraya sürükleyen Dr. Ümit Aktaş, sağlıklı yaşamı doğanın mucize lezzetleriyle tanımlıyor. Çocukların dünyasında önemli bir yer kaplayan dostluk, saygı, sevgi, cesaret gibi değerleri sürükleyici bir kurguda işleyerek çocukların duygusal zekalarına dokunuyor. Çocukların bebeklik döneminde oluşan hayal yeteneklerine de parantez açan kitap, minik okuyucularına yalnızca eğlenceli bir okuma deneyimi yaşatmıyor. Aynı zamanda hayata dair olumlu bir bakış açısı kazandırarak mücadelenin ve sabretmenin yaşamdaki karşılığını da gösteriyor.

 

Küçük kaşifleri doğanın muhteşem akışını fark etmeye yönlendiriyor

Kitabının son bölümünde yazdığı mektupta çocuklara “Küçük kaşifler” diye seslenen Dr. Ümit Aktaş, çocukların keşiflerle dolu büyüme yolculuğunda doğaya sahip çıkıp doğal beslenmeyi, sağlıklı yaşamayı öğrenmesi gerektiğini belirtiyor. Mektubunda, açan çiçeklerin mevsimlerin döngüsünü, büyüyen ağaçların dayanıklılığı, toprağın altındaki köklerin birbirine dolanışının birlik ve dayanışmayı öğrettiğine dikkat çekerek çocukları içlerindeki doğal potansiyeli keşfetmeye davet ediyor.

 

“Ümitli Bir Gelecek” Künye

Yazar: Dr. Ümit Aktaş

Yayınevi: Hayy Kitap

Türü: Çocuk hikaye kitabı

Birinci baskı: Ocak 2024

Sayfa sayısı: 57

Fiyatı: 120 TL.