DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Gaming İstanbul oyunseverlerle buluşuyor

İBB’nin ana sponsor, Medya AŞ’nin ise iletişim sponsoru olduğu Gaming İstanbul; 22-24 Eylül tarihleri arasında Prof.

Gaming İstanbul oyunseverlerle buluşuyor
23.09.2023 16:20
120
A+
A-

İBB’nin ana sponsor, Medya AŞ’nin ise iletişim sponsoru olduğu Gaming İstanbul; 22-24 Eylül tarihleri arasında Prof. Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Gaming İstanbul ana akım ve bağımsız dijital oyunların yanı sıra analog oyunla, cosplay etkinliklerine ve daha birçok eğlenceli yarışmaya ev sahipliği yapacak.

Gaming İstanbul (GİST) geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da oyun dünyasının heyecanını büyütmeye devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Medya AŞ’nin ise iletişim sponsoru olduğu Gaming İstanbul, oyuncular ve oyun sektörünün devlerini bir araya getirecek.

 

HENÜZ ADI KONULMAYAN OYUNLARI İLK KEZ DENEYECEKLER

OGEM’in indie alan sponsorlarının başında olduğu GİST kapsamında birçok yeni oyun ziyaretçilere sunulacak ve onlara deneme fırsatı yaratılacak. Yabancı oyun stüdyolarının yanı sıra yerli indie oyun geliştiricilerinin de yer alacağı GİST’te ziyaretçiler hem Compass of the Destiny: İstanbul, Cardboard Town, Diriliş Ertuğrul ve Mayhem Brawler II gibi oyunları deneyimleyebilecek hem de Upgrade Entertainment’ın hâlâ isimsiz olan yeni oyununun lansmanına da şahit olacaklar.

 

YATIRIMCILAR VE BAĞIMSIZ GELİŞTİRİCİLER BİR ARAYA GELİYOR

Bağımsız oyun geliştiricilerin iş geliştirme ekosistemi ve indie oyunların kalbi olan Indieway’in de bulunacağı GİST; toplamda 50’nin üzerinde serbest oyun geliştiricisini, yüzlerce ziyaretçiyi ve yatırımcıyı bir araya getirecek. Bununla beraber Control Productions’ın CEO’su Hendrik Lesser ve Execution Labs’in Kurucu Ortağı Jason Della Rocca gibi sektörün önde gelen isimlerine de ev sahipliği yapacak. Bağımsız oyun sektörüne büyük önem veren GİST’te oyun dünyasından yaklaşık 3 bin katılımcı ve yatırımcı için seminerler düzenlenip, bağımsız geliştiricilerin iş geliştirmesi ve geleceğine yönelik toplantılar yapılacak.

Oyuna ve dijitalden çok daha geniş bir şekilde oyun konseptine ilgi duyan, yeniliklerden haberdar olmak ve eğlenmek isteyen herkesi 22-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Gaming İstanbul 2023’e ücretsiz katılabilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı