DOLAR
32,3341
EURO
35,0774
ALTIN
2.308,07
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

GastroAntalya’da yarışan genç şeflere yurt dışından iş teklifi yağdı

Akdeniz Şefler Kulübü Derneği (ASKDER) tarafından organize edilen GastroAntalya, gastronomi dünyasının profesyonelleri ile genç aşçıları buluşturdu.

GastroAntalya’da yarışan genç şeflere yurt dışından iş teklifi yağdı
22.11.2022 18:40
309
A+
A-

Akdeniz Şefler Kulübü Derneği (ASKDER) tarafından organize edilen GastroAntalya, gastronomi dünyasının profesyonelleri ile genç aşçıları buluşturdu. 4 gün boyunca hünerlerini sergileyen genç şefler, GastroAntalya’da jüri olan Michelin yıldızlı şef ve katılımcı ülke federasyon başkanlarının ilgisini çekerek iş teklifleri aldı.

768 yarışmacı ağırladı
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği ve Kilit Grubu’nun iki büyük markası ile sponsor olduğu “Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması 2022” (GastroAntalya) sona erdi. 17-20 Kasım 2022 tarihleri arasında 3. kez gerçekleştirilen etkinlik 24 ülkeden gastronomi profesyonelleri ile 29 ülke ve 38 gastronomi okulundan 768 yarışmacıyı bir araya getirdi. 4 gün boyunca farklı kategorilerde mücadele eden genç aşçılar, hünerlerini sergileyerek kariyerleri için önemli bir etkinliğe katılmış oldular.

Antalya’nın ismini ön plana taşıdı
Bu sene üçüncüsü gerçekleştirilen GastroAntalya, gastronomi dünyasında Antalya’nın ismini bir kez daha ön plana taşıdı. Her geçen sene adından daha çok söz ettiren organizasyon ilerleyen yıllar için büyük bir umut verirken Antalya ve Türkiye’nin isminin gastronomi sektöründe daha fazla yankılanmasına ön ayak oldu.

Genç şefler iş teklifleri aldı
Michelin yıldızlı şefleri ve farklı ülkelerin federasyon başkanlarını jüri olarak ağırlayan GastroAntalya, genç şeflerin kendilerini göstermeleri için de ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi. Hünerleri ile Michelin yıldızlı şef ve farklı ülkelerin federasyon başkanlarının dikkatini çeken bazı genç şefler iş teklifleri aldı.

Özel çocuklar da yarıştı
GastroAntalya kapsamında özel çocuklar da yemek yaptı. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan özel çocuklar da hünerleri ile jüri ve takipçileri kendilerine hayran bıraktı.

Sıfır atık defilesi
GastroAntalya, sıfır atığa da vurgu yaptı. Organizasyon kapsamında bir defile gerçekleştirildi. Atıklardan yapılan ürünlerin kullanıldığı defile sıfır atık konusuna dikkat çekti. 

 “Teklif almaları bizi onurlandırdı”
4 gün süren organizasyon hakkında açıklama yapan Akdeniz Şefler Kulübü (ASKDER) Başkanı Bilal Yüreğir, “GastroAntalya 2022, Türkiye ve dünya genelinde ilgi odağı olarak kendisinden söz ettirdi. Bu etkinlikle Antalya’nın gastronomi sektöründe bilinirliliğine katkı sağladığımıza inanıyorum. Prestijli bir etkinlik haline geldik. Burası gençler için önemli bir platform. Yetenekli gençlerimiz bu platformla dikkat çekmeyi başardı. Hatta bu yıl yarışan genç şeflerimizden bazıları, jüri olan Michelin yıldızlı şef ve katılımcı ülke federasyon başkanlarının ilgisini çekerek yurt dışından teklif alarak bizi de onurlandırdı. Hem mutfak hem de yetenekli gençler anlamında çok zenginiz. Bu zenginliğimizi dünyaya daha fazla duyurmak ve tanıtmak en öncelikli amacımızdır” dedi.

 
 Gastronominin kalbinin attığın yer
 
Başarılı bir GastroAntalya’yı geride bıraktıklarını ve gelecek yıllarda daha da büyüyen bir organizasyonla gastronomi dünyasının karşısına çıkacaklarını belirten Bilal Yüreğir, açıklamalarına şöyle devam etti: “Önümüzdeki yıl yarışmamamızda birincilik olan şef ve şef adaylarını GastroAntalya’ya jüri olarak gelen Michelin yıldızlı ve yurt dışında restoranı olan şeflerimizin yanına göndererek bir aylık staj yaptırmak istiyoruz. Ayrıca tüm katılımcı firmalarımız da workshop mutfakları kurup ürünlerini bizzat şefler tarafından yapılarak tadım panelleri oluşturmak da istiyoruz. ASKDER olarak en büyük hedefimiz ise 100 ülkenin katıldığı olimpiyat düzenleyerek Antalya’daki gastronomi penceresini daha da genişleterek bölgemizin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını, Antalya’nın gastronominin kalbinin attığın yer olmasını istiyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı