DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Gaziemir'de Sezon “Veda" Oyunuyla Açıldı

Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği kültür sanat etkinliklerinin 2023-2024 yılı sezonu, usta sanatçıların sahne aldığı muhteşem bir oyunla açıldı.

Gaziemir'de Sezon “Veda" Oyunuyla Açıldı
02.10.2023 16:10
124
A+
A-

Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği kültür sanat etkinliklerinin 2023-2024 yılı sezonu, usta sanatçıların sahne aldığı muhteşem bir oyunla açıldı. Her yıl düzenlediği etkinliklerle on binlerce yurttaşı sanatla buluşturan belediye, yeni sezonunun açılışını Veda oyunuyla yaptı.
Ayşe Kulin’in aynı adlı eserinden Nedim Saban’ın tiyatro sahnesine uyarladığı ve yönetmenliğini yaptığı Veda oyununu Tiyatrokare oyuncuları sahneledi. Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunda usta tiyatro sanatçısı Nevra Serezli, Aziz Sarvan, Fatih Gülnar, Meral Asiltürk, Zeynep Sevi Yılmaz, Alişan Özkan, Gizemnur Topaloğlu, Gizem Çayhanoğlu, Gaziemirli seyirciyle buluştu. Yazarın son Osmanlı nazırı olan dedesinin hayat hikayesini, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in kuruluşunun ilk yıllarını bir aşk hikayesi üzerinden anlatan oyun, seyirciden tam not aldı. Savaşın acısını ve bir çağın değişiminde yaşanan acılar, umutlar, belirsizlikler ve kuşak çatışmalarını başarıyla işleyen oyunu, salonu dolduran izleyiciler ayakta alkışladı.

Tiyatronun sonunda oyunculara anı objesi takdim eden Belediye Başkanı Halil Arda, “Gaziemir’in sahnesinde Nevra Serezli gibi bir ustayı ağırlamak bizim için büyük bir şeref. Cumhuriyet’in yüzüncü yılında kültür sanat sezonumuzu, Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatan çok özel bir oyunla açtık. Bu ülke kolay kurulmadı. Esir ülke olmamak için Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları çok büyük savaşlar verdiler, canlarını verdiler. Bugün bu mücadele devam ediyor. Bu mücadeleyi sürdüren Gezi Direnişi mahpuslarına selam olsun. İyi ki varlar. Mücadelemiz devam edecek. Tiyatrokare oyuncularına bu güzel oyunu ilçemizde sahneledikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı