DOLAR
32,3171
EURO
35,0910
ALTIN
2.299,97
BIST
9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş D Smart’a Konuk Oldu

D Smart’ta yayınlanan Haftanın konuğu programına Atakaş Hatayspor Onursal Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş konuk oldu.

Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş D Smart’a Konuk Oldu
13.11.2022 17:30
355
A+
A-

D Smart’ta yayınlanan Haftanın konuğu programına Atakaş Hatayspor Onursal Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş konuk oldu.

 

Lütfü Savaş futbol takımının son durumu ile ilgili olarak, ”Volkan Demirel ve ekibi, yüzünü pozitif bilime dönmüş, en üst seviyeye gelmek için çabalayan, takımın sadece bu sene değil önümüzdeki senelerde de Avrupa’da oynayacak şekilde yapılandırmaya çalışıyor. Önümüzdeki süreçte ilk hedefimiz ilk 10’a yerleşmek. İlk 6 hafta büyük şanssızlıklar yaşadık ama Volkan hoca ve ekibi ile bu durumu değiştirdik. Biz Volkan hoca ve ekibinden memnunuz. Takımımız iki sezon çok iyi bir çıkış yakaladı. Ama takımlar zaman zaman düşüşler yaşayabiliyor. Biz bunu ilk 6 hafta yaşadık ama şimdi tekrar çıkışa geçtik. Sezon sonu takım iyi yerlerde olacak.” dedi.

 

Kulüplerin mali yapısına değinen Lütfü Savaş; “Herkesin ayağını yorganına göre uzatması lazım. Biz Atakaş Hatayspor olarak böyle yapıyoruz. Bu sene biraz küçülmeye gittik. Bizden sonraki yönetimlere borç devretmek istemiyoruz. Biz aldığımızda çok borç vardı ve bu dezavantaj oluşturuyor. Hatay’da bir futbol kültürü oluşturmaya çalışıyoruz ama bunu yaparken de ekonomiyi düşünmek zorundayız. Bir Anadolu takımının hem ligde, hem Avrupa’da mücadele etmesi zor.” diye konuştu.

 

Lütfü Savaş Süper Lig’de nasıl kalıcı olduklarını anlattı: “Biz öncelikle altyapıya yatırım yaptık. Altyapıdan oyuncu çıkarmaya çalışıyoruz. Ekonomik ve kaliteli takımlar kurmaya çalışıyoruz. Volkan hoca ile de görüşüyoruz, Avrupa’yı hedefleyen bir takım kurma peşindeyiz. Lige verilecek arada değerlendirme yapıp varsa, ihtiyaç durumunda transfer yapacağız. Ama ekonomik bir takım kuracağız. Her eşyin başı ekonomi ve sonrasında birlik ve beraberlik gerekiyor.” dedi.

 

Lütfü Savaş 2022 Katar Dünya Kupası ile ilgili olarak, “Katar’ın iklim şartlarına göre bu mevsimde futbol oynamak daha uygun. Program böyle yapıldığına göre biz takımlarımızı buna göre hazırlamak durumundayız. Ama bana sorarsanız bu dönemde Dünya Kupası olması doğru mudur? Bence değil. Dünya Kupası’nda yeni genç yıldızlar çıkacağını düşünüyorum. Dünya Kupası’nda favori yoktur. Şu anki şartlara göre en uygun, en iyi hazırlanan takım şampiyon olacaktır.” dedi.

 

Lütfü Savaş son olarak şunları söyledi:

“Kadın Basketbol Takımımız bizim ilk gözağrımız. Alt ligden gelip Süper Lig’e çıktık ve birçok kupa kazandık. Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 13 tane Süper Lig takımımız var. Süper Lig’de en çok branşta mücadele veren biz. Türkiye’nin en büyük ikinci ve en kompakt spor kompleksine sahibiz. Aynı anda 26 spor branşında faaliyet gösterebiliyor. Kadın futbol liginde derece yapacağımıza inanıyorum. İskenderunspor Futbol takımımız güçlü bir kadroya sahip ve iyi yolda. Takımın üstündeki baskıyı azaltmamız gerekiyor. İskenderunspor’un ileride Süper Lig’de de yer almasını isteriz. Taraftarlarımız takıma sahip çıksın bu takım başarılı olacaktır.”

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı