DOLAR
32,5018
EURO
34,5754
ALTIN
2.491,73
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

İBB Şehir Tiyatroları İstanbul İçi Turnelerine Bahçelievler ve Kartal’da Sahneleyeceği Oyunlarla Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Eylül ayından itibaren Bahçelievler ve Kartal ilçelerinde sahneleyeceği yepyeni oyunlarıyla İstanbul içi turnelerine başlıyor.

İBB Şehir Tiyatroları İstanbul İçi Turnelerine Bahçelievler ve Kartal’da Sahneleyeceği Oyunlarla Başlıyor
16.09.2022 16:20
306
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Eylül ayından itibaren Bahçelievler ve Kartal ilçelerinde sahneleyeceği yepyeni oyunlarıyla İstanbul içi turnelerine başlıyor.

 

İstanbul’un her noktasına oyunlarını götürmeyi hedefleyen İBB Şehir Tiyatroları, yeni tiyatro sezonunda da oyunlarını sahnelerinin olmadığı ilçelerde seyirciyle buluşturmaya devam ediyor.

 

Ray Cooney’in yazdığı, Haldun Dormen’in çevirdiği, Özgür Atkın’ın yönettiği İBB Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu Komik Para, 24 Eylül 2022 Cumartesi günü 20.30’da Yenibosna Enver Ören Kültür Merkezi’nde,

 

Bilgesu Erenus’un yazdığı Yelda Baskın’ın yönettiği Yaftalı Tabut, 30 Eylül 2022 Cuma günü 20.30’da Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde sahneleniyor.

 

İBB Şehir Tiyatroları oyunları sezon boyunca İstanbul’un farklı ilçelerinde seyirciyle buluşmaya devam edecek.

 

Oyunların biletleri 17 Eylül 2022 Cumartesi günü 11.00’de gişelerden, 11.15’te https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/ adresinden ve mobil uygulamamızdan temin edilebilir.

 

Komik Para (Yeni Oyun)

Doğum gününde Henry akşam işten dönerken metroda kendi çantası yerine yanlışlıkla bir başkasının çantasını alır. O çantanın  içinde tam 1 milyon 735 bin pound para vardır. Evde onu bekleyen karısı Jean, Henry için bir doğum günü sürprizi hazırlamaktadır. Bu doğum günü kutlaması için aile dostları Betty ve Vic de davetlidirler. Henry para dolu çanta ile eve gelir. Hemen uçak biletleri alınır ama eve bir dedektif gelir ve işler karışır, soluksuz macera başlar.

 

Ray Cooney’in yazdığı, Haldun Dormen’in çevirdiği, Özgür Atkın’ın yönettiği oyunda Nurdan Kalınağa, Can Tarakçı, Ada Alize Ertem, Emrah Derviş Soylu, Uğur Dilbaz, Can Alibeyoğlu, Hasip Tuz, Özgür Atkın rol alıyor.

 

Yaftalı Tabut

Adına tarihin dipnotlarında rastlayabildiğimiz, Türkiye’nin ilk kadın oyun yazarı, kuramcı, aktivist, sosyal ve siyasi yaşamın her alanında öncü Fatma Nudiye Yalçı’nın hikâyesi. 1920’lerde başlayan mücadelesine Dr. Hikmet Kıvılcımlı ve Nazım Hikmet de eşlik ediyor.

 

Bilgesu Erenus’un yazdığı Yelda Baskın’ın yönettiği oyunda Bensu Orhunöz, Selin Türkmen, Ceren Hacımuratoğlu, Lale Kabul, Nazan Yatgın Palabıyık, Şenay Bağ, Yeşim Mazıcıoğlu rol alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı