DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İDSO, 78. Sezonuna Dopdolu Giriyor

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) Denizbank 2023-2024 sezon açılış konseri 29 Eylül’de AKM’de Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleştirilecek.

İDSO, 78. Sezonuna Dopdolu Giriyor
26.09.2023 20:10
111
A+
A-

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) Denizbank 2023-2024 sezon açılış konseri 29 Eylül’de AKM’de Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleştirilecek. Orkestra açılış konserinin ardından önce Tokyo’ya gidecek ardından Avrupa Turnesi’ne çıkacak. 

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın yepyeni bir sezonu karşıladığı ilk konserinde şef Gürer Aykal yönetimindeki orkestra Cumhuriyetimizin yetiştirdiği keman sanatçısı Cihat Aşkın’a eşlik edecek. Üç farklı ülkeden üç değerli besteciye yer verileceği konserde, Japon çok sesli müziğinin özverili bestecisi Yasushi Akutagawa’nın Triptyque adlı eseri, ülkemizin ulusal müziğine özgün bir soluk kazandırmış olan Ulvi Cemal Erkin’in Keman Konçertosu ve Rus müziğinin değerli bestecisi Tchaikovsky’nin Dördüncü Senfonisi seslendirilecek.

Atatürk Kültür Merkezi’nden Japonya Tokyo Opera City Concert Hall’a 

Açılış konserinde ardından İDSO, Japonya Kültür İşleri Ajansı ve Japon Senfoni Orkestraları Derneği davetlisi olarak, 4 ila 7 Ekim tarihlerinde Tokyo’da düzenlenecek olan “Asia Orchestra Week 2023” festivaline gidecek. 20 yıl aradan sonra tekrar Tokyo’da konser verecek olan İDSO, 6 Ekim akşamı Tokyo’nun en prestijli konser salonlarından biri olan Tokyo Opera City Concert Hall’da, şef Gürer Aykal yönetiminde, Cihat Aşkın’la beraber seyirci karşısına çıkacak. 

Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Konser 

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası tarafından Cumhuriyetimizin 100. yıl şerefine 27 Ekim’de AKM’de verilecek konserde ise İngiliz şef Howard Griffiths yönetiminde ülkemizin yetiştirdiği parlak piyanistlerden Can Çakmur’a eşlik edecek. Shostakovich’in İkinci Piyano Konçertosu’nun yanı sıra Cemal Reşit Rey, Ulvi Cemal Erkin, Ferit Tüzün gibi bestecilerin, halk ezgilerimizin ruhunu yansıtan en güzel eserlerini seslendirecek. Bu konserin ardından İDSO, Cumhuriyet’in 100 Yılı etkinlikleri kapsamında aynı programla 29 Ekim – 2 Kasım tarihleri arasında Berlin ve Zürih Başkonsolosluğu aracılığı ile Dış İşleri ve Kültür Bakanlığı himayesinde gerçekleşecek Avrupa turnesine çıkacak. Orkestra şefi Howard Griffiths yönetiminde, Can Çakmur ile birlikte, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 30 Ekim’de dünyanın en prestijli salonlarından Berlin Filarmoni’de, 1 Kasım’da Zurich Tonhalle Konser Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak. 

 

Sezon Boyunca Ünlü Şefler İDSO’ya Konuk Oluyor

Bu özel konser ve turnelerin dışında, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Denizbank Konserleri kapsamında Cuma günleri en özel repertuvarları, yıldız konuk ve şeflerle AKM’de sanatseverlerle buluşmaya devam edecek. Yıl boyunca İDSO Daimi Orkestra Şefi Hasan Niyazi Tura, Gürer Aykal, Rengim Gökmen, Naci Özgüç, Tolga Taviş, Can Okan, Hakan Şensoy, İbrahim Yazıcı ve Burak Tüzün gibi önemli Türk orkestra şeflerinin yanı sıra Alessandro Cedrone, Lior Shambadal, Howard Griffiths, Andreas Ottensamer, Howard Griffiths, Alfonso Scarano, Carlo Rizzari, Sascha Goetzel, Ryan McAdams, Ari Rasilainen, Alexander Rudin ve Lionel Bringuier gibi önemli yabancı isimleri konuk şef olarak ağırlayacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı