DOLAR
32,3679
EURO
35,1021
ALTIN
2.325,03
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İnegöl Hafta Sonu 2 Şenlikle Renklenecek

İnegöl hafta sonu iki ayrı şenliğe ev sahipliği yapacak.

İnegöl Hafta Sonu 2 Şenlikle Renklenecek
22.09.2022 15:20
297
A+
A-

İnegöl hafta sonu iki ayrı şenliğe ev sahipliği yapacak. Cumartesi günü Kurşunlu Mahallesinde çilek, Pazar günü ise Cerrah Mahallesinde fasulye şenliği gerçekleştirilecek.

 

İnegöl’de yaz coşkusu sürüyor. Şehrin değerlerinin tanıtılması adına düzenlenen farklı festivaller kapsamında bu hafta 2 ayrı şenlik düzenlenecek. Cumartesi ve Pazar günleri Kurşunlu ve Cerrah Mahallelerinde yapılacak şenliklerde Kurşunlu Çileği ile Türkiye’de nam yapmış Cerrah Fasulyesi tanıtılacak.

 

Şenliklere ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl’ümüzün pek çok değeri var. Bunları ulusal anlamda duyurmak, tanınırlığını arttırmak ve markalaştırmak adına bir dizi etkinlikler düzenliyoruz. Bu kapsamda hafta sonu Kurşunlu çileği ve Cerrah Fasulyesi özelinde şenliklerimiz olacak. 24 Eylül Cumartesi günü 16.00’da Kurşunlu Mahallemizde Cumhuriyet Ortaokulu bahçesinde Çilek Şenliği gerçekleştirilecek. Müslüm-Mustafa Eke’nin sahne alacağı şenlikte ayrıca halk dansları gösterileri ve hasat etkinliği de yapılacak. 25 Eylül Pazar günü de yine 16.00’da Cerrah Pazar Yerinde 2. Cerrah Fasulye Şenliğimiz gerçekleştirilecek. Mehter gösterisi, yöresel ürünler standı ve ikramlarla süslenecek şenlik, Altar konseri ile son bulacak” dedi.

 

Amaçlarının İnegöl’ün değerlerini markalaştırmak olduğunu ifade eden Başkan Taban, “Şehrimiz sanayide, tarımda, turizmde her alanda varlığını hissettiriyor. Özellikle tarım değerlerimiz konusunda bereketli topraklarımızın bizlere sunduğu nimetleri bu şehre yakışan birer markaya dönüştürmek istiyoruz. Bu vesileyle hafta sonu yapılacak her iki şenliğimize de tüm ilçe halkımızı davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı