DOLAR
32,3109
EURO
35,0805
ALTIN
2.279,41
BIST
8.962,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İstanbul Barosu’na yeni bir başkan adayı: Av. Elif Görgülü

BARO YÖNETİM KURULU ÜYESİ ELİF GÖRGÜLÜ, ÖNCE AVUKAT ADLI YENİ BİR GRUBUN BAŞKAN ADAYI OLARAK SEÇİMLERE GİRECEĞİNİ AÇIKLADI.

İstanbul Barosu’na yeni bir başkan adayı: Av. Elif Görgülü
05.09.2022 11:30
417
A+
A-

BARO YÖNETİM KURULU ÜYESİ ELİF GÖRGÜLÜ, ÖNCE AVUKAT ADLI YENİ BİR GRUBUN BAŞKAN ADAYI OLARAK SEÇİMLERE GİRECEĞİNİ AÇIKLADI.

 

İstanbul Barosu Ekim ayında yapılacak seçimlerle başkanını yenileyecek. Seçime hazırlanan gruplar ve başkan adayları hazırlık kampanyalarını başlattılar.

 

Yeni kurulan ÖNCE AVUKAT GRUBU’nun başkan adayı İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi Avukat Elif Görgülü olarak belirlendi. Grubun tanıtımını Harbiye’deki Habitat Parkı’nda yapan Görgülü, bugün gelinen noktada hukukun üstünlüğünün yerini üstünlerin hukukuna bırakmasından ve yapılan yasal düzenlemelerle hak savunucusu avukatların görev alanlarının daraltıldığını, nerdeyse cezalandırıldıklarını belirtti. Bu durumdan rahatsız olduklarını ve baroyu yenileştirmek, gençleştirmek ve güçlendirmek amacıyla kurdukları grubun önce özellikle mesleğe yeni başlayan avukatların sorunlarını çözmeyi amaçladıklarını anlatan Elif Görgülü şöyle devam etti:

 

“Mesleğimizin bütün sorunlarını tesbit edip sağlam bir iş planı ile yola çıkıyoruz. Başlangıç noktasına mesleğimizi ve özellikle genç meslektaşlarımızı koyduğumuz için grubumuzun adını da ÖNCE AVUKAT koyduk. Genç meslektaşlarımızın mesleğe kimsesizlik, gelecek kaygısı ve baroya erişememek gibi düşünceler yerine “doğru yerdeyim, sevdiğim işi yapacağım, hakkı ve hukuku savunacağım, asla vazgeçmeyeceğim, pes etmeyeceğim” diye başlamasını istedik.” 

 

İstanbul Barosu’nun yeni başkan adayı Baronun 60 bine yaklaşan üye sayısı ile dünyanın en büyük barosu olduğunu ve üyelerinin hepsi eğitimli bu kadar güçlü bir başka meslek örgütü bulunmadığını hatırlatarak şunları söyledi:

 

“Biz, çok yüksek üye sayımızı iş yapmanın önünde engel ya da yavaşlatıcı olarak görmüyoruz. Aksine, üyelerimize barodan bakmak yerine üyelerin istek ve sorunlarını önceleyerek çöze çöze baroya taşıyarak gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Biz avukatlar hak savunucusuyuz ve güçsüzü güçlüye karşı savunuyoruz. Her zaman, hep aynı kararlılıkla haklının hakkını savunmaya devam edeceğiz. Pes etmeyeceğiz, vazgeçmeyeceğiz” 

 

Elif Görgülü, Baroda genç avukatlarla deneyimli meslektaşlarının birlikte ve uyum içinde çalışmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi. 

 

İstanbul  Barosu Yönetim Kurulu üyesinin başkanlık açıklamasını yaptığı park buluşmasına büyük çoğunluğu 0-5 yıl arası kıdemi bulunan 200‘e yakın avukat ve bazı hukukçu akademisyenler katıldı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı