DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İstanbul Diyalog Müzesi, Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) üyesi oldu

İstanbul Diyalog Müzesi, Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) üyesi oldu.

İstanbul Diyalog Müzesi, Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) üyesi oldu
12.07.2023 14:40
171
A+
A-

İstanbul Diyalog Müzesi, Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) üyesi oldu. Bu üyelik, müzenin kültürel mirasın korunması ve dünya çapında tanıtılması için uluslararası bir platformda aktif rol almasını sağlayacak.

İstanbul Diyalog Müzesi, ziyaretçilere önyargıları sorgulama, empati kurma, görme ve işitme engelli deneyimi yaşama, engelli bireylerin yaşamlarını ve bakış açılarını daha derinlemesine anlama fırsatı sunmak için “Karanlıkta Diyalog” ve “Sessizlikte Diyalog” deneyim sergilerine ev sahipliği yapmaktadır.

Müzecik alanında öncü bir kuruluş olarak tanınan ICOM, farklı ülkelerden ve disiplinlerden profesyonelleri bir araya getirerek mükemmellik standartları belirler, mesleki gelişimi teşvik eder ve uluslararası işbirliğini destekler. İstanbul Diyalog Müzesi’nin ICOM üyesi olması, müzenin sektördeki ilerlemeye, erişilebilirliğe ve kapsayıcılık konularında küresel bir diyaloga katkı sağlama taahhüdünü pekiştirmektedir.

ICOM üyeliği, İstanbul Diyalog Müzesi’ne çok sayıda değerli kaynak, ağ ve mesleki gelişim fırsatı sunmanın yanı sıra müze sektörünün geleceğini şekillendirmede aktif bir katılımcı konumuna yerleştirecektir. ICOM ve diğer üyelerle yapılacak işbirlikleri, bilgi paylaşımını, en iyi uygulamaların yayılmasını ve müzenin kapsayıcılığı, farkındalığı ve kültürel çeşitliliği destekleme misyonunun ilerlemesini kolaylaştıracaktır.

Bu sene kuruluşunun 10.yılını kutlayan İstanbul Diyalog Müzesi, kapsayıcılığa, erişilebilirliğe, diyaloga ve sosyal etkiye olan bağlılığıyla uluslararası müze sahnesinde aktif bir katılımcı olarak önemli bir rol oynamaya hızla devam ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı