DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İşte sömestir tatili için şehre yakın alternatif kış rotaları

İşte sömestir tatili için şehre yakın alternatif kış rotaları
19.01.2024 12:57
27
A+
A-

Sömestir tatilinde kışın güzelliklerini çocuklarıyla paylaşmak isteyenler için kayak merkezlerinin yanı sıra şehir merkezlerine yakın ve ulaşımı kolay birçok rota da ilgi görüyor. Türkiye’nin Lider Seyahat Platformu ENUYGUN, araç kiralayarak konforlu ve hızlı bir şekilde ulaşılabilen, şehre yakın sömestir tatili rotalarını paylaştı.

 

Türkiye’nin Lider Seyahat Platformu ENUYGUN, ailece gidilebilecek şehre yakın kış rotaları arasından popüler olanları paylaştı. Tüm bu rotalara araçla yalnızca birkaç saatte ulaşmak mümkün. Aracınız yoksa ve araç kiralama hizmetini değerlendirerek seyahat edecekseniz ENUYGUN24 koduyla aracınızı 2.000 TL’ye varan indirimle ENUYGUN’dan kiralayabilirsiniz.

İşte şehre yakın en güzel sömestir rotaları.

İstanbul – Ağva

Araçla İstanbul’a 1.5 saat mesafede olan Ağva, güzelliğini her mevsimde gösteriyor. Göksu ve Yeşilçay derelerinin aralarına kurulmuş olan Ağva, dere kıyısındaki konaklama tesisleri ve restoranlarıyla ziyaretçiler için doğayla iç içe olabilecekleri bir ortam sunuyor. Uzun yürüyüşler, derelerde kano ya da deniz bisikletleri gibi aktivitelerle renklenen Ağva gezisinde, civardaki butik oteller ya da bungalovlarda kalabilirsiniz.

İzmir – Seferihisar

Enuygun.com’un sıradaki önerisi Ege’nin İncisi İzmir’den geliyor. “Sakin Şehir” (Cittaslow) listesine Türkiye’den giren ilk yerleşim olan Seferihisar, sömestirde yorgunluk atmak için en uygun yerler arasında. İzmir’den 45 dakikada ulaşılabilen Seferihisar’da Teos Antik Kenti, Sığacık Kalesi gibi tarihi mekanlar bulunuyor. Mavi-beyaz evleriyle tipik bir Ege kasabası olan Seferihisar’da kale içinde kurulan pazara uğrayıp meşhur Ege otlarından alınabilir, yerel üreticilerin hazırladığı lezzetli yemeklerden tadılabilir.

Bursa – Tirilye

Eski bir balıkçı köyü olan Tirilye, eski yerleşim özelliklerini koruyan şirin bir kasaba. Bursa’dan araçla 50 dakikada varılabilen Tirilye, zeytin ve zeytinyağı ile ünlü. Tirilye’nin eşsiz atmosferinde gezi ve alışverişin yanında yakın mesafedeki antik dönemden kalma Kapanca limanı da özellikle çocukların çok ilgisini çekecek.

Ankara – Kızılcahamam

Kızılcahamam, merkeze yaklaşık 55 dakika uzaklığıyla Ankara’nın dinlenme amaçlı günübirlik veya hafta sonu için en çok ziyaretçi alan ilçesi. İlçe termal su kaynakları dolayısıyla geçmişten bugüne sağlık amaçlı da ziyaret ediliyor. Doğasının korunmuş olması ve doğayla uyumlu konaklama tesislerine izin verilmiş olması, Kızılcahamam’ı doğanın içinde ve konforlu bir tatil rotası haline getirmiş durumda. Otantik Mahkeme Ağacin ve Pazar köyleri, köy yaşamını merak eden çocuklar için bir çocuk kitabının sayfaları arasında dolaşma hissi verecek. Ayrıca Soğuksu Milli Parkı, Çamlıdere Jeoparkı, Abacı Peri Bacalarıyla Kızılcahamam çocuklar için birçok keşif imkanı sunuyor.

Şanlıurfa – Göbeklitepe

Şanlıurfa merkeze 20 kilometrelik mesafe ile 10 bin yıl öncesine yolculuğa çıkılarak Göbeklitepe’ye ulaşılıyor. Dünya tarihini değiştiren bulgularıyla arkeolojiye, tarihe ve öğrenmeye meraklı ziyaretçileri ağırlayan Göbeklitepe, sömestirin en heyecan verici seçenekleri arasında yer alıyor. Tarihin en önemli kaynaklarını barındıran Göbeklitepe çocukların tarihi ve kültürel açıdan zenginliğini katlaması için de oldukça değerli bir yer.