DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Kahveden Tuvale Resim Sergisi

Local Cups, Uluslararası Kahve Örgütü tarafından kabul edilen 1 Ekim Dünya Kahve Günü’nde Agora AVM’de kahve posasını kullanarak dünyaca ünlü 15 baş yapıtı yeniden resmedecek.

Kahveden Tuvale Resim Sergisi
29.09.2023 13:10
102
A+
A-

Local Cups, Uluslararası Kahve Örgütü tarafından kabul edilen 1 Ekim Dünya Kahve Günü’nde Agora AVM’de kahve posasını kullanarak dünyaca ünlü 15 baş yapıtı yeniden resmedecek.

2014 yılında Uluslararası Kahve Örgütü, 1 Ekim’i, “Kahve endüstrisinin, kısıtlamanın ve tutkusunun kutlanması” günü ve “Kahve severlerin içeceğe olan sevgilerini paylaşmaları ve sahip oldukları kaynaklara bağlı olan çoğu çiftçiyi desteklemeleri için bir fırsat” olarak ilan etti. Peki bizler bu günü mis gibi kahve kokusu ile neden bir şölen havasına çevirmeyelim ki…

Evet kahve severler için Local Cups olarak unutulmaz bir güne eşlik etmeye hazırlanıyor ve sizi davet ediyoruz. Kahveyle resim yapan, tuvali ve çiziminden mis gibi kahve kokan sanatçımız ile şahane bir gün vaad ediyoruz.

15 baş yapıtı yeniden resimleyen Local Cups sergisi, kısa bir workshop ile 1 Ekim Agora AVM’de gerçekleşecek..

Beyza Harman’ın tuvale aktardığı muhteşem eserlerinden oluşan bu sergide aynı zamanda;  

“Bir kahve alana Bir kahve de Local Cups’in hediyesi“ olacak. Mis gibi kahve kokusu ile sanatın vazgeçilmez ahengini bir arada yaşayacağımız unutulmaz bir gün olacak.

 

Geri dönüşüm sanatı

Tabii sanatçımız bu unutulmaz eserleri çöpe giden kahvelerden yapıyor. Yani geri dönüşüm sanatta da kendini gösteriyor.

Kahve sektörü, kalkınma için çok önemli bir çapa, refah ve sürdürülebilirliğin itici gücüdür. Kahve üretmek ve içmek, 60’dan fazla kahve üreticisi, ülkede ve dünya çapında kahve sektörüyle uğraşan milyonlarca insan için iş ve gelir yaratarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye yardımcı oluyor. Küresel kahve değer zinciri için yenilikçi ve döngüsel çözümler üretmek ve paylaşmak, tohumdan bardağa, çiftçilerden baristalara ve üreticilerden bilinçli tüketicilere, üreticilere ve perakendecilere kadar ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirliği teşvik edecektir. Ve tabii günümüzde geri dönüşüm çok önemli bir etken ve Local Cups sanat eserlerine çöpe giden kahve posaları ile hayat vererek bu konuda da doğayı koruyup kollamaya davet ediyor.

 

 Local Cups Hakkında

İlk mağazasını, 2022 yılında Alaçatı’da açan Local Cups; Türk kahvesinden espresso bazlı gurme kahve çeşitlerine, aromalı filtre kahvelerden soğuk kahvelere, paketli kahve ürünlerinden yöresel kahvelere uzanan 15 ten   fazla kahve çeşidini kahve severlerle buluşturuyor. . Tüm kahve ürünlerinde, üretimi daha zor olan ancak büyük lezzet üstünlüğü bulunan en iyi  kahve çekirdeklerini kullanan Local Cups ; sunduğu Afrika , Latin Amerika ,Brezilya, Kolombiya, Endonezya ve Küba gibi dünyanın farklı coğrafyalarında yetişen, kendine ait aroması ve karakteristik özellikleri olan yöresel kahvelerin yanı sıra her kahve çeşidine en uygun karışımları hazırlıyor.

Çeşme limonundan yapılan ev limonatası, şef Beste Bağlayan tarafından özel tariflenen ; birbirinden leziz ve zengin sandviçleri , glutensiz ve vegan ürünleri, croissant çeşitleri,  kahveli ve damla sakızlı dondurmalar da kahvenin yanında öne çıkan yiyecek alternatifleri arasında yer alıyor. Her geçen gün yeni şubelerle büyüyen Local Cups, şu anda 5 mağaza, 2 Corner mağaza ve 19 çalışanla hizmet veriyor ve tüm şubelerinde 1 günde toplamda 800’ün üzerinde misafirini ağırlıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı