DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak 20 Yaşında!

Ünlü yönetmen ve senarist Ahmet Uluçay’ın ölüm yıl dönümüne özel, ilk filmi Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak 20.

Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak 20 Yaşında!
A+
A-

Ünlü yönetmen ve senarist Ahmet Uluçay’ın ölüm yıl dönümüne özel, ilk filmi Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak 20. yılında TV’de seyirci ile buluşuyor. 

2004 yapımı Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak, 20. Yılında D-Smart ekranlarında yayınlanıyor.  Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yaşamış olan ve 30 Kasım 2009’da henüz 54 yaşındayken kaybettiğimiz Ahmet Uluçay’ın ilk sinema filmi olan Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak, Uluçay’a dünya çapında tanınırlık getirdi. Uluçay’ın çocukluğundan esinlendiği ilk uzun metrajlı film ülke içinde ve yurt dışında birçok ödüle layık görüldü. Filmi çekerken bir yandan da geçimini sağlamak için yem fabrikasında hamallık yapan Uluçay’ın kült filmi, ünlü yönetmenin yaşamından da izler taşıyor.

Biri karpuzcunun, diğeri berberin yanında çırak olarak çalışan iki çocuğun köylerinde film oynatmak için verdiği mücadeleyi anlatan film, hüzünlü ama umut dolu anlatımıyla Türk sinema tarihinin en özel yapımlarından biri olarak öne çıkıyor.

Film, sinemaya delicesine tutkun iki çocuk olan Recep ve Mehmet’in hayatına odaklanıyor. Gündüzleri kasabada çalışıp, geceleri köydeki evlerinin ahırında derme – çatma bir film projeksiyon makinası yapmaya çalışırken, hayatlarını tümden değiştirecek olan rejisörlük hayalleri kurmakta olan iki çocuk; işin içine Recep’in kendisinden yaşça büyük olan Nihal’e aşkı da karışınca, hayatlarında derin izler bırakan unutulmaz bir yaz mevsimi yaşarlar.

Ünlü yönetmen ve senarist Ahmet Uluçay’ın ölüm yıl dönümünde bu unutulmaz film D-Smart ve D-Smart GO ekranlarında seyirci ile buluşuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı