DOLAR
32,3408
EURO
35,1094
ALTIN
2.240,60
BIST
8.908,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Gök Gürültülü
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Kaspersky, “Güvenlik Operasyonları ve Tehdit Avcılığı” uzmanları için yeni çevrimiçi siber güvenlik eğitimini duyurdu

Kaspersky uzmanları tarafından geliştirilen kurs, işletmelerin sıfırdan bir güvenlik operasyon merkezi (SOC) geliştirmesine ve inşa etmesine yardımcı olmanın yanı sıra tehdit avı, olay tespiti ve soruşturmasında SOC'lerin ve güvenlik ekibinin becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Kaspersky, “Güvenlik Operasyonları ve Tehdit Avcılığı” uzmanları için yeni çevrimiçi siber güvenlik eğitimini duyurdu
08.09.2022 12:30
378
A+
A-

Kaspersky uzmanları tarafından geliştirilen kurs, işletmelerin sıfırdan bir güvenlik operasyon merkezi (SOC) geliştirmesine ve inşa etmesine yardımcı olmanın yanı sıra tehdit avı, olay tespiti ve soruşturmasında SOC'lerin ve güvenlik ekibinin becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Kurs, izleyicilere SOC yapısı, tehdit istihbaratı ve ilgili saldırılar konusunda rehberlik ediyor. İsteğe bağlı format ve uygulamalı sanal laboratuvarlar, öğrencinin kendi tercih ettiği hızda eğitim almasına olanak tanıyor.

 

SOC uzmanlığına dair zorluklar, örneğin personel, bilgi ve beceri eksikliği, kurumlar tarafından iyi bilinen bir konu. Bu alanda profesyonelliği artırma görevi, siber savunmayı geliştirmek ve kariyer basamaklarını tırmanmak adına hem işletmeler hem bireyler için önemli. Ancak kurumsal güvenlik operasyonları ve tehdit avı söz konusu olduğunda, sektörde kendini kanıtlamış uzmanların deneyimine de güvenmek gerekiyor.

 

Bu nedenle Kaspersky, Kaspersky Uzman Eğitimi portföyüne "Güvenlik Operasyonları ve Tehdit Avı" adlı yeni bir kurs ekledi. Kurs Kaspersky SOC Başkanı, Kaspersky SOC Consulting Başkanı, SOC Analisti ve Araştırmacısının dahil olduğu son derece deneyimli kurs liderleri tarafından konuyla ilgili kapsamlı bir kılavuz sunuyor. Eğitim, güvenlik operasyonları merkezinin yapısına, uzmanlıklara, güvenlik süreçlerine ve araçlarına ek olarak, Windows, Linux ve ağlar için modern saldırıların taktiklerine, tekniklerine, prosedürlerine ve bunlarla nasıl başa çıkılacağına odaklanıyor.

 

Hizmetler aracılığıyla Windows kimlik bilgilerinin çalınması ve istismar edilmesi, Golden ve Silver biletleri, Linux yeteneklerinin kötüye kullanılması, kimlik sahtekarlığı gibi saldırılar ve daha pek çok şey kurs kapsamında yer alıyor.

 

Kurs sayesinde öğrenciler, siber savunma stratejisinin bir parçası olarak SOC hakkında net bir anlayış kazanacak ve güvenlik izlemeyi nasıl planlayacaklarını, organize edeceklerini, tehdit istihbarat servislerini nasıl kullanacaklarını, ELK yığınıyla kötü niyetli faaliyetleri nasıl tespit edip araştıracaklarını öğrenecekler. Bu bilgi ve beceriler hem orta hem ileri düzeyde uzmanlığa sahip SOC profesyonelleri de dahil olmak üzere, güvenlik operasyonları ve tehdit avcılığıyla ilgili tüm uzmanlar için geçerli olacak.

 

Eğitim, kursa altı aylık erişim hakkı ve uygulamalı laboratuvarlar için 100 saatlik eğitim süresinden oluşuyor. Öğrenciler, erişim kodunun etkinleştirilmesinden sonraki altı ay içinde istedikleri zaman ve yerde eğitimi alabiliyor.

 

Kaspersky SOC Başkanı Sergey Soldatov, şunları söylüyor: “İşletmelerin uzman açığını kapatması ve güvenlik operasyonlarının etkinliğini artırması gerekiyor. Ek yatırım konusu her zaman hassas olsa da, çevrimiçi eğitim bu hedeflere ulaşmak için bir çözüm olabilir. Bu durumları göz önünde bulundurarak tehdit avı, olay müdahalesi ve kötü amaçlı yazılım analizi konusunda bir dizi uzmanlığı kapsayan eğitim kursları geliştirdik. Kaspersky uzman eğitimi, öğrencilerin eğitim sürecini iş görevleriyle birleştirebilmeleri için bizim uzmanlığımızı isteğe bağlı uygun formatla bir araya getiriyor. Kurs ayrıca, bireysel uzmanların daha fazla kariyer fırsatının kilidini açmak üzere kişisel becerilerini geliştirmelerine de yardımcı oluyor.”

 

Kaspersky Uzman Eğitimi hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen web sitesini ziyaret edin. 'Güvenlik Operasyonları ve Tehdit Avcılığı' kursuna kayıt bu bağlantı üzerinden yapılabilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı