DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Kaspersky Safe Kids mobil uygulaması yeni görünüme ve dijital yaşam haritasına kavuştu

Kaspersky, Kaspersky Safe Kids mobil platform uygulamasının güncellendiğini duyurdu.

Kaspersky Safe Kids mobil uygulaması yeni görünüme ve dijital yaşam haritasına kavuştu
13.06.2023 15:40
168
A+
A-

Kaspersky, Kaspersky Safe Kids mobil platform uygulamasının güncellendiğini duyurdu.

Bu sürümde hayata geçirilen temel güncellemeler, uygulamanın yeni tasarımının ve arayüzünün yanı sıra, ebeveynlerin uygulamadan en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olacak en iyi ayarları ve ipuçlarını sağlamayı amaçlayan yeni özelliklere odaklanıyor. Kaspersky Safe Kids güncellemeyle çocuklar için yeni bir ana ekrana da kavuştu.

Kaspersky tarafından yakın zaman önce yapılan bir ankete göre, çocukların dijital yaşamları küçük yaşlarda başlıyor. Özellikle 7-13 yaş arasındaki çocukların %75’i kendi taşınabilir cihazlarına sahip. Bu gerçek göz önüne alındığında, ebeveynler çocuklarının dijital dünyada güvende olduğundan emin olmak istiyor. Anket sonuçları, ebeveynlerin %65’inin çocuklarının dijital yaşam güvenliği konusunda endişesi olduğunu gösteriyor.

En dikkat çekici güncelleme, mobil platform uygulamasının yeni tasarımında kendini gösteriyor. Bu yeni görünümle uygulamanın arayüzü daha kullanışlı ve kullanıcı dostu haline geldi. Buna ek olarak, ebeveynler artık çocuklarının tüm dijital faaliyetlerini ve cihazlarını tek bir harita üzerinde görüntüleyebiliyor. Bu, yetişkinlerin ana ekrandan cihaz ve uygulama kullanıcı durumunu görebileceği, çocuklara dair raporlara hızlı ve kolay bir şekilde erişebileceği ve tek dokunuşla çocuğun cihazını anında engelleyebileceği anlamına geliyor. Yeni tasarıma sahip Kaspersky Safe Kids, hem iOS hem Android cihazlarda kullanılabiliyor.

Yeni Kaspersky Safe Kids ayrıca ebeveynlere uygulamayla iletişim kurmaları için yeni yollar sunuyor. Özellikle ebeveynlerin ana ekranına yeni bir “Banner Hints” bölümü yerleştirildi. Bu bölüm ebeveynlere en iyi ayarların seçilmesi, dijital yaşam hileleri ve daha fazlası hakkında değerli ipuçları ve tavsiyeler sunuyor. Tüm bunlar ebeveynlerin uygulamadan en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Çocuklar için tasarlanan yeni ana ekran, ekran süresi sınırları da dahil olmak üzere kuralları takip etmelerine ve ebeveynlerin taleplere verdikleri yanıtları görüntülemelerine olanak tanıyarak çocukların zamanlarını kendi başlarına yönetmelerini sağlıyor. Bu, yasaklı sitelere yapılan ziyaretleri de içeriyor ve erken yaşlardan itibaren sorumlu dijital alışkanlıkları teşvik ediyor.

Kaspersky Tüketici Ürünleri Pazarlama Başkan Yardımcısı Marina Titova, şunları söylüyor: “Günümüzde çocukların ilk cihazlarını çok küçük yaşlarda edindiklerini göz önünde bulundurarak, ebeveynlere çocuklarını istenmeyen dijital deneyimlerden korumak ve sağlıklı dijital alışkanlıklar kazandırmak için etkili ve kullanışlı araçlar sunmak istiyoruz. Yeniden tasarlanan arayüzü ve gelişmiş özellikleriyle yeni Kaspersky Safe Kids, dijital ebeveynliği hem ebeveynler hem de çocuklar için daha etkili, şeffaf ve kullanıcı dostu hale getirmeyi amaçlıyor. Bu sayede ebeveynler çocuklarının çevrimiçi ilgi alanlarını daha derinlemesine inceleyebilirken, çocuklar da sorumlu dijital davranışları öğrenerek tüm aile için daha güvenli ve sağlıklı bir dijital deneyim sağlayabiliyor.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı