DOLAR
32,3122
EURO
35,0643
ALTIN
2.278,43
BIST
9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kınık Belediye Korosu Cumhuriyet Konseri Düzenledi

Cumhuriyet’in 99’ncu yıl dönümünü hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlayan Kınık Belediyesi, ay-yıldızlı bayraklarla bezenen ilçede Cumhuriyet Haftası’nda bayram coşkusunu yaşattı.

Kınık Belediye Korosu Cumhuriyet Konseri Düzenledi
31.10.2022 11:40
231
A+
A-

Cumhuriyet’in 99’ncu yıl dönümünü hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlayan Kınık Belediyesi, ay-yıldızlı bayraklarla bezenen ilçede Cumhuriyet Haftası’nda bayram coşkusunu yaşattı.

 

Kınık’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 99. Yıldönümü programı kapsamında 28 Ekim günü, Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, İlçe Jandarma Komutanı Oral Kaymak, İlçe Emniyet Müdürü Murat Coşkun, siyasi parti ve STK temsilcilerinin katıldığı törende Kınık Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.

 

Düzenlenen törenin ardından; Başkan Doğruer ve Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Kınık Belediyesi Aile Yaşam Merkezlerinde eğitim gören miniklerle bir araya gelerek, Cumhuriyet coşkularına ortak oldular.

 

Cumhuriyet çocuklarını ziyaretinde bir açıklama yapan Başkan Doğruer “İlçemizde Cumhuriyet’in kazanımları ve milletimizin mukaddes değerleri ile bir nesil yetişsin diye üzerimize düşeni hep yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bizde bugün ilk olarak, yavrularımızla bayramı kutladık, çok mutluyuz” dedi.

 

29 Ekim’de Kınık Kaymakamlığı’nda tebriklerin kabulünün ardından saat 11.00’da Kınık Cumhuriyet Meydanı’nda Cumhuriyet Bayramı kutlama programı düzenlendi. Başkan Doğruer ve İlçe Kaymakamı, tören alanına geçerken ilçe halkını ziyaret ederek bayramlarını kutladılar.

 

Tören alanında, Belediye Başkan Doğruer ve ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi “Yüz yıl önce bu topraklarda can vermiş şehitlerimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının şerefli mirasıdır Cumhuriyet. Elbette bizler; bu aziz vatanın şanlı tarihini, özgürlük mücadelesini ve cumhuriyet meşalesini, ömrümüz vefa ettikçe şerefle taşıyacağız. Ecdadımızdan devraldığımız bu mirası, bizden sonraki nesillere aktarmak ve anlatmak için, Cumhuriyet Bayramımızı her yıl daha da artar bir coşkuyla kutlayacağız. Başta Cumhuriyet’in Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun, Allah onlardan ebeden razı olsun. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

 

Cumhuriyet Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Ayşe Rukiye Aşçıoğlu’nun okuduğu şiirin ardından, Şehit Hakan Sağınç Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Zeynep Eğilli yönetimindeki öğrenciler sergiledikleri performansları ile alanı dolduran Kınıklılara keyifli anlar yaşattılar. Kınık Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi tarafından hazırlanan gösteri bayramı doyasıya yaşayan ilçe halkını mest etti.

 

Ayrıca Cumhuriyet Bayramı 99. Yılı anısına yapılan “Cumhuriyet” konulu şiir, kompozisyon, resim, zeka oyunları ve spor yarışmalarında dereceye giren katılımcılara ödülleri Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, İlçe Kaymakamı Aburrahman Çelebi tarafından verildi.

 

İlçeyi adeta gelin gibi bezeyen ay-yıldızlı bayraklar ve flamalar ile, fener alayı ve bando takımı eşliğinde Hükümet Konağı önünden Cumhuriyet Meydanı’na büyük bir kalabalık ve coşkuyla yürüyen Kınıklılar, ikinci günün son programı olan yerel sanatçı Fırat Tanır önderliğindeki Kınık Belediye Korosu’nun Cumhuriyet şarkılarına eşlik edildi.

 

Kınık’ta Cumhuriyet Haftası kutlama etkinlikleri 31 Ekim Pazartesi günü akşam saat 20.00’da Tuğçe Kandemir konseri ile son bulacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı