DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

“İLİM OLDURMAK İÇİNDİR, ÖLDÜRMEK İÇİN DEĞİL!”

“İLİM OLDURMAK İÇİNDİR, ÖLDÜRMEK İÇİN DEĞİL!”
09.03.2024 18:25
12
A+
A-

İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu, 9 Mart Cumartesi günü gerçekleşti. Haliç Üniversitesi Konferans Salonu’nda yapılan Genel Kurula Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop katıldı. Genel Kurulda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Vakfı’nın yarım asırdan fazla süredir ulu bir çınar misali ilim ve hizmet yolcularını kuşatmaya devam ettiğinin altını çizdiği konuşmasında Türkiye’nin Gazze’nin sesi olduğunu ve bugüne kadar bölgeye toplam 40 bin ton yardım yapıldığını da vurguladı.

 

Yarım asırdır ilim ile insanı buluşturan İlim Yayma Vakfı, 53. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. 9 Mart’ta Haliç Üniversitesi Konferans Salonu’nda yapılan Genel Kurul akademi, siyaset, iş, medya, sanat ve vakıf camiasından çok sayıda seçkin ismin katılımıyla gerçekleşti. Genel Kurula Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop katıldı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “ÜLKEMİZİN EN KÖKLÜ GÜÇLÜ GELENEĞE SAHİP TEŞEKKÜLLERİNİN BAŞINDA İLİM YAYMA GELİYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurul’da yaptığı konuşmasında ““Ülkemizin en köklü güçlü geleneğe sahip teşekküllerinin başında İlim Yayma geliyor. Vakfımız yarım asırdan fazla süredir ulu bir çınar misali ilim ve hizmet yolcularını kuşatmaya devam ediyor. Memleket dahilinde ilmin yayılması için koşturan, emek veren bu uğurda çile çeken tüm vakıf mensuplarına şükranlarımızı sunuyorum. Allah ömür verdikçe milletimiz yetki verdikçe bizler de sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz. Yeter ki sizler davasına sahip çıkan nesiller yetiştirmek için emek vermeye devam edin. Biz niyetimizi temiz tuttuğumuz, samimiyetimizi koruduğumuz sürece önümüzü kimse kesemez. Vatana, millete ve tüm insanlığa faydalı nesiller yetiştirmek misyonuyla hiçbir engel tanımadan çalışan İlim Yayma Vakfı’nın her mensubuna Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum. ” dedi.

 

“Ramazan ayını başta Gazze olmak üzere gönül coğrafyamızın birçok bölgesinde ciddi dramların yaşandığı bir şekilde karşılıyoruz” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Gazze’nin sesi olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bugüne kadar İsrail’in doğrudan sivilleri hedef alan saldırıları sonucunda 32 binden fazla Filistinli şehit oldu, 2 milyon insan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Camiler, üniversiteler, okullar ve sivil yerleşik yerleri harabeye döndü. Netanyahu ve gözünü kin bürümüş yönetimi insanlık suçlarıyla günümüzün Nazileri olarak isimlerini Hitler’in, Mussolini’nin, Stalin’in, Franco’nun ve modern dönem canilerinin yanına ekletmişlerdir. Bu katliamcıların uluslararası hukuk önünde hesap vermeleri için gerekeni yapıyoruz. 7 Ekim’den bu yana Filistin ve Gazze’nin sesi olduk.  Bölgeye gönderdiğimiz yardımların toplamı 40 bin tonu buldu.”

 “Tayyip Erdoğan 15 yıl önce katillerin yüzüne ‘one minute’ derken nerede duruyorsa bugün de aynı yerde dimdik durmaktadır” şeklinde konuşan Erdoğan, “Her kim hiçbir şey yapmadılar diyerek hükümetimizi eleştiriyorsa kul hakkına giriyor demektir. Bize haksızlık edenleri kendilerini sorgulamaya davet ediyorum” dedi.

İLİM YAYMA VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANI NECMEDDİN BİLAL ERDOĞAN: “ÜLKEMİZİN AKADEMİK ALANDA İLERLEMESİNE KATKI SUNMAYI SÜRDÜRÜYORUZ”

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Genel Kuruldaki konuşmasında “İlim Yayma Vakfı, ilim yolunda yılmadan, yorulmadan gayret gösteren, zorlukları inançlarıyla aşan güzide insanların eseridir. Vakıf senedimizde ifade edilen memleket dâhilinde ve haricinde ilmin yayılmasını teşvik etme ülküsüne adanma hikâyesidir.   Yarım asrı aşan tarihimizde memleketimize nice değerler kazandırdık, nice fidanlar yetiştirdik.  Yurtlarımız, burslarımız, yayınlarımız ve akademik desteklerimizle, ilmin bu toprakların dört bir yanında var olmasını sağladık” dedi.

 

Necmeddin Bilal Erdoğan, İlim Yayma Vakfı’nın kurulduğu günden bugüne Anadolu’dan İstanbul’a gelen lisans öğrencilerine yurt hizmeti sağladıklarını ve zamanla akademik ihtiyaçlar doğrultusunda tüm STK’lara örnek olacak şekilde sadece lisansüstü öğrencilerine yönelik bir misafirhane kurduklarını belirterek şunları ifade etti: “Vefa Semtinin tarihi yapısına uygun olacak şekilde Genel Merkezimizin de içerisinde bulunduğu 200 kapasiteli yurdumuzu öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Yurt hizmetlerine, 2 yıl önce devraldığımız İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Kız ve Erkek Yurtları’na ek olarak Süleymaniye’deki Fetva İş Hanı’nın yerine 111 kapasiteli erkek öğrenci yurdumuzu inşa ederek devam ettik. Eylül 2023’te faaliyetlerine son verdiğimiz 52 yıldır hizmet veren Vefa Lisans Yurdumuzun yeniden inşası için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vakıf genel merkez binamızın yanında bulunan arazimize 50. yılımızın anısına yapacağımız kütüphanenin inşa sürecine başladık. Geçtiğimiz sene yaşadığımız Asrın Felaketi dolayısıyla deprem bölgesi başta olmak üzere çeşitli vilayetlerde kütüphaneye ihtiyaç duyan 50 okula, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Kütüphaneleri yapma çalışmalarına başladık.  Bunların yanı sıra araştırma bursları ve yurtdışı destekleri ile akademik çalışma yürütenlere katkı sunmaya devam ediyoruz. Tüm burs kalemlerimizi göz önüne aldığımızda 2023 yılı içerisinde toplamda 5.500 öğrenciye burs tahsisi gerçekleştirdik. Yine Vakfımız, bu dönem, araştırmacıların akademik imkanlardan faydalanabilmesi adına yurt içi ve yurt dışı proje bazlı olarak, araştırmanın özgün değerine göre toplamda 4 milyon TL tahsis ederek ülkemizin akademik alanda ilerlemesine katkı sunmayı sürdürüyor.”

“İLİM OLDURMAK İÇİNDİR, ÖLDÜRMEK İÇİN DEĞİL!”

“Biz, ilmi her daim insanlığa hizmet etmek ve insanı yaşatmak için öğrenir ve öğretiriz. Bugün soykırımcı İsrail’in yaptığı gibi yıkmak, yok etmek ve tüketmek için değil” diyen İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, “5 aydır insanlık olarak tarifsiz acılara tanık oluyoruz. İnsanlığın inşa ettiği değerlerin Filistin’de yerle yeksan edildiğini görüyoruz. Soykırımcı İsrail, sadece Gazze’yi değil kendi tarihini ve doğacak olan çocuklarının geleceğini de yok ediyor. Artık insanlık “İsrail Naziliği” ile yüzleşiyor. Dünyanın ürettiği bütün savaş teknolojisini masum insanları ve küçücük çocukları öldürmek için kullanıyor. Halbuki her daim ifade ettiğimiz gibi “İlim oldurmak içindir, öldürmek için değil!” dedi.