DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Kocaelili çocuklar gökyüzüne dokundu

Büyükşehir’in Kocaeli Bilim Merkezinde düzenlenen gökyüzü gözlem geceleri binlerce kişiyi ağırladı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Bilim Merkezi, Gökyüzü Gözlem Gecelerine ve sahipliği yaptı.

Kocaelili çocuklar gökyüzüne dokundu
14.08.2023 14:50
128
A+
A-

Büyükşehir’in Kocaeli Bilim Merkezinde düzenlenen gökyüzü gözlem geceleri binlerce kişiyi ağırladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Bilim Merkezi, Gökyüzü Gözlem Gecelerine ve sahipliği yaptı. Her yaz döneminde düzenlenen ve büyük ilgi gören etkinlik hafta sonu 19.00-24.00 saatleri arasında Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

BİLİMSEL ATÖLYELER

Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Bilim Merkezinde yapılan etkinlikte Ayın Evreleri, Güneş sistemi Şapkası, El planeteryumu, Origami Roket ve çok daha fazlası çocuklar ve aileleri tarafından ziyaret edildi.

SANAL GERÇEKLİKLE UZAY TURU

Ziyaretçiler planetaryum ile gezegenler ve diğer gök cisimlerini gözlemledi. Ayrıca sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde evreni uzayda seyahat eden bir astronot gibi deneyimleyebilme imkanı sunuldu. Ziyaretçiler etkinlikte teleskoplarla birlikte gözlem yaparak Satürn ve Güneş’i yakından gözledi. Etkinliğe katılım sağlayan ziyaretçilere çekilişle sürpriz hediyeler dağıtıldı.

AÇIK HAVA SİNEMASI 

Etkinlikte birbirinden eğlenceli aktivitelerin yanı sıra Açık Hava Sineması da gerçekleştirildi. 12 Ağustos Cumartesi günü 21.00’de Marslı, 13 Temmuz Pazar günü 21.00’de ise Yer Çekimi (Gravity) filmleri gösterildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı