DOLAR
32,3865
EURO
35,0621
ALTIN
2.326,80
BIST
9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kocaeli’nde üretilen biberiye ayçiçek yağında kullanılacak

Büyükşehir ve Trakya Birlik, Kocaeli’de üretilen biberiyenin ayçiçek yağında koruyucu olarak kullanılması için protokol imzaladı   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi’ni (TABİP) her geçen gün geliştiriyor.

Kocaeli’nde üretilen biberiye ayçiçek yağında kullanılacak
02.11.2022 15:20
204
A+
A-

Büyükşehir ve Trakya Birlik, Kocaeli’de üretilen biberiyenin ayçiçek yağında koruyucu olarak kullanılması için protokol imzaladı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi’ni (TABİP) her geçen gün geliştiriyor. Biberiyenin ayçiçek yağında koruyucu olarak kullanılması için Sekapark A.Ş. ile Trakya Birlik arasında protokol imzalandı. Böylece Süper Kritik Akışkan Ekstraksiyon Tesisi’nde aromatik bitki yağı olarak işlenmeye başlayan tıbbi aromatik bitkilerin kullanım alanı gün geçtikçe artıyor.

 

BAKAN KİRİŞÇİ DE KATILDI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin katılımıyla gerçekleştirilen 2. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı’nda imzalanan protokol ile Kocaeli’de üretilen biberiyenin kullanım alanı daha da genişleyecek. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Trakya Birlik Entegre Tesisler Müdürü Erkan Ünal tarafından imzalanan protokole Erzurum, Sakarya, Konya ve Balıkesir büyükşehir belediye başkanları da şahitlik etti.

 

ÜRETİM SAFHASINA GEÇİLECEK

Yağ, pişmaniye, şampuan, diş macunu ve ağız çalkalama suyundan sonra Büyükşehir, ayçiçek yağında doğal koruyucu olarak kullanılması için biberiye kullanacak. Sekapark A.Ş. ve Trakya Birlik işbirliği ile yapılan AR-GE çalışmasının ardından biberiyenin ayçiçeği yağında koruyucu olarak kullanılması safhasına geçilecek.

 

BAKAN KİRİŞÇİ STANTLARI DOLAŞTI

Bakan Kirişçi ile Başkan Büyükakın ve konuk belediye başkanları, açılış ve protokol töreninin ardından Kongre Merkezinin fuayesinde yer alan stantları dolaştı. Kocaeli’de üretilen tarım ürünleri ve tarımsal aletlerin yer aldığı stantlarla yakından ilgilenen Bakan Kirişçi, detaylı bilgi aldı. Bakan Kirişçi, Başkan Büyükakın ve beraberindekilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı