DOLAR
32,3182
EURO
35,1213
ALTIN
2.298,63
BIST
9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Konak Belediye Meclisi kasım ayı oturumu gerçekleşti

Konak Belediye Meclisi’nin kasım ayı ilk toplantısında konuşan Başkan Batur, Konak Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde hazırlanan projelere gelen hibe desteklerini müjdeledi.

Konak Belediye Meclisi kasım ayı oturumu gerçekleşti
01.11.2022 21:00
370
A+
A-

Konak Belediye Meclisi’nin kasım ayı ilk toplantısında konuşan Başkan Batur, Konak Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde hazırlanan projelere gelen hibe desteklerini müjdeledi. Belediyenin yeni çöp kamyonlarının bu ay kontak açacağının da müjdesini veren Başkan Batur, İsmetpaşa İlkokulu’na komşu tarihi binanın oluşturduğu tehlikenin ise yaya tüneliyle aşılacağını açıkladı ve “Çocuklarımızın, vatandaşımızın can güvenliği sağlanacak” dedi.

 

Konak Belediyesi’nin kasım ayı olağan meclis toplantısı Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönettiği oturumu CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, İYİ Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Kansoy, İyi Parti İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Yücesoy, MHP Konak İlçe Başkan Yardımcısı Kayhan Derya, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Taner Deniz, Konak Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Müşerref Zeynep İçel ve Gençlik Meclisi üyeleri de takip etti. Tüm gündem maddelerinin oy birliğiyle kabul edildiği toplantının açılışında konuşan Başkan Batur, ekim ayında belediyenin gerçekleştirdiği çalışma ve hizmetlerle ilgili sunum yaptı. Yeni çöp kamyonu ve hibelerle ilgili müjde veren Başkan Batur Konak Belediyesi’nin kasım ayıyla birlikte hizmet atağına geçeceğinin sinyalini verdi.

 

 

Yeni çöp kamyonları hizmete hazır

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediyenin bir aylık hizmetlerini anlattığı sunumunda kasım ayında kontak açacak olan yeni kamyonların müjdesini verdi. Her ay 500 tondan fazla evsel atık toplanan Konak’ın sokaklarına bu ay yeni çöp kamyonlarının çıkacağını belirten Başkan Batur, “15 Kasım’dan sonra yeni çöp kamyonlarımız ve Fen İşleri Müdürlüğümüze aldığımız kamyonlar hizmete girecek” dedi.

 

 

Projelere milyonluk hibe

Başkan Batur, sivil toplum kuruluşlarıyla omuz omuza çalışan Konak Belediyesi’nin hibe başvurusunda bulunduğu projelerden de peş peşe iyi haberler geldiğini duyurdu. Uluslararası Göç Örgütüne (IOM) sunulan Engel Tanımayanlar projesi kabul edilerek 50 bin Dolar hibe desteği aldı. Girişimci İş Kadınları Federasyonu ile birlikte hazırlanan, Yaşar Üniversitesi ile İzmir Aile ve Sosyal İl Müdürlüğünün de yer aldığı “Anadolu Kadınları Haklarını Konuşuyor” projesi de İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi. Federasyon bünyesindeki sekiz dernekteki kadınların yasal hakları ile ilgili eğitim alacağı proje 98 bin TL hibe almaya hak kazandı. “Konak İş Eğitim Merkezi” projesi, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından açılmış olan “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı” kapsamında yazılan “Konak İş Eğitim Merkezi” projesi, yapılan değerlendirme sonucunda 325 bin Avro, yani ortalama 6 milyon TL hibe almaya hak kazandı. Başkan Batur milyonluk hibe alan iş garantili projeyle ilgili şunları söyledi:

“Bu projenin kabulüyle birlikte Konak’ta iş piyasasının ihtiyaç duyduğu 18-29 yaş aralığındaki gençler, ara eleman olarak yetiştirilecek. Paydaşımız İzmir Ekonomi Üniversitesi. 60 gencimiz 12 ay sonra bu projeden sertifika alıp Norm Civata’da işe başlayacaklar.”

 

 

Tehlikeli binaya tünelli çözüm

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, medyada yer alan, İsmetpaşa İlkokulu’na giden yoldaki tarihi binayla ilgili de açıklama yaptı. Başkan Batur, özellikle okula giden çocukların can güvenliği için önlem amaçlı kapatılan sokağın kullanılabilmesi amacıyla, tehlike oluşturan tarihi binanın yıkımı hakkında Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna müracaat ettiklerini dile getirdi. Kurulun, binanın yıkılmaması, gerekli önlemlerin alınarak korunması yönünde yanıt verdiğini ifade eden Başkan Batur, “O noktaya güzel bir yaya tüneli yapıyoruz. Şu anda Fen İşleri Müdürlüğümüzün imalathanesinde yapımı devam ediyor. Pazartesi yerine takacağız. Çocuklarımızın, vatandaşımızın can güvenliği sağlanacak” diye konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı