DOLAR
32,3882
EURO
35,1467
ALTIN
2.326,10
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

'Küçük Kâşifler' Rahmi M. Koç Müzesi'nde benzersiz bir deneyime tanıklık etti

2022 yılında ‘Küçük Kâşifler Büyük Keşifler Projesi’ni hayata geçiren Tepe Savunma ve Güvenlik, sosyal sorumluluk çalışması kapsamında Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV) İstanbul Kartal Öğrenim Birimi’ndeki çocuklarla, Rahmi M.

'Küçük Kâşifler' Rahmi M. Koç Müzesi'nde  benzersiz bir deneyime tanıklık etti
16.05.2023 12:40
215
A+
A-

2022 yılında ‘Küçük Kâşifler Büyük Keşifler Projesi’ni hayata geçiren Tepe Savunma ve Güvenlik, sosyal sorumluluk çalışması kapsamında Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV) İstanbul Kartal Öğrenim Birimi’ndeki çocuklarla, Rahmi M. Koç Müzesi’ni ziyaret etti. TEGV’li çocuklar, endüstri ve mühendislikle ilgili obje ve belgeleri inceleyerek geçmişin günümüze yansımalarını yerinde gördüler.

Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle adından sıkça söz ettiren özel güvenlik sektörünün lider firmalarından Tepe Savunma ve Güvenlik, 2022 yılının ekim ayında, “Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” sloganıyla çağdaş nesillerin yetişmesi için nitelikli eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile iş birliğine imza atarak, ‘Küçük Kâşifler Büyük Keşifler Projesi’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında etkinliğin ikincisi, 9 Mayıs Salı günü, Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleşti. Tepe Savunma ve Güvenlik, TEGV İstanbul Kartal Öğrenim Birimi’nde nitelikli eğitim desteğiyle buluşan 28 çocuk ve 4 TEGV gönüllüsü ile Rahmi M. Koç Müzesi’ni ziyaret etti. Eşsiz bir deneyime tanıklık eden çocuklar, müzeyi büyük bir merak ve heyecanla gezdi.

Müzeyi büyük bir ilgiyle gezmeyi bekleyen TEGV İstanbul Kartal Öğrenim Birimi çocukları Saat 11.00’de Rahmi M. Koç Müzesi’nde buluştu. Rehber eşliğinde sırasıyla; Atatürk Bölümü, Bilimsel Aletler, Demir Yolu Ulaşımı, Denizcilik, Fenerbahçe Vapuru, Havacılık, İletişim Araçları, Kara Yolu Ulaşımı, Makineler, Modeller ve Oyuncaklar, Özel Koleksiyonlar ile Yaşayan Geçmiş alanlarını gezen çocuklar kendilerini, biz zaman tünelinin içinde buldu. Gezi sırasında oldukça eğlenceli ve keyifli anlar yaşadıklarını belirten minik ziyaretçiler, fotoğraflar çekilerek hatıralarını ölümsüzleştirdi.

Yaklaşık 27 bin metrekarelik bir alana yayılan Rahmi M. Koç Müzesi; Mustafa V. Koç Binası / Tarihi Lengerhane Binası, Tarihi Hasköy Tersanesi ve Açık Hava Sergileme Alanı olmak üzere üç ana bölümden oluşuyor. Müzenin koleksiyonunda, iletişim ve ulaşım altında yer alan endüstriyel mirasın en geniş yelpazede örnekler yer alıyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı