DOLAR
32,3397
EURO
35,1192
ALTIN
2.307,48
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Lüleburgaz Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi açıldı

Lüleburgaz Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi açılış töreninde konuşan Başkan Gerenli, “Ekonomik durumu ne olursa olsun çalışan bütün annelerimizin çocuklarının okul öncesi eğitimle tanışmalarını yürekten istiyorduk“ dedi.

Lüleburgaz Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi açıldı
20.09.2022 11:10
397
A+
A-

Lüleburgaz Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi açılış töreninde konuşan Başkan Gerenli, “Ekonomik durumu ne olursa olsun çalışan bütün annelerimizin çocuklarının okul öncesi eğitimle tanışmalarını yürekten istiyorduk“ dedi.

 

Lüleburgaz Belediyesi ortaya koyduğu sosyal belediyecilik uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde Lüleburgaz Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi düzenlenen törenle açıldı. Açılışta Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Lüleburgaz Belediyesi Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“En önemli sorun eğitim”

Türkiye’nin en önemli sorunların birinin eğitim olduğunun altını çizen Başkan Gerenli, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılmış olacağını belirterek, “Ülkemizin en önemli sorunu eğitim. Eğitim gerçekten bir ülkenin, bir toplumun gelişmesi için olmazsa olmaz kilometre taşlarının en başında yer alıyor. Toplumların gelişimi için fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesi gerekiyor. Ve çocuklarımızın geleceğe sevgiyle, özgüvenle ve birbirlerine dayanışma ve paylaşmayı bilerek yetişmeleri gerekiyor. Bunu yapmak için de eğitimin önemi çok ama çok fazla” diye konuştu.

 

“En büyük önceliğimiz çalışan anneler”

Lüleburgaz Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Başkan Gerenli, maddi durumu ne olursa olsun önceliklerinin çalışan anneler olduğunu vurguladı. Başkan Gerenli, “Bugün sosyal belediyecilik anlayışıyla belediyemize ait Kreş ve Gündüz Bakımevimizi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Maddi durumu ne olursa olsun özellikle çalışan annelerimizin çocuklarını kreşe göndermeleri bizim en büyük önceliğimizin olacağı Kreş ve Gündüz Bakımevimiz kentimize hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

 

Çok sayıda sosyal alan!

Lüleburgaz Belediyesi’nin LYKA’da hizmet vermeye başlayan Kreş ve Gündüz Bakımevi modern alanlarıyla dikkat çekiyor. Kreş ve Gündüz Bakımevi eğitim uygulama odaları, drama odası, kütüphane, uyku odaları, sınıflar, yemekhane, dans odası, spor ve oyun odasından oluşuyor. Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin toplam kapasitesi ise 142 olarak belirlendi. Öte yandan Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde 6 öğretmen, 3 yardımcı öğretmen, 1 drama öğretmeniyle toplam 10 kişilik eğitim kadrosu bulunuyor. 1 psikolog ve 1 kreş sorumlusu ve temizlik, mutfak ve destek personelleriyle birlikte toplam 16 kişi görev yapıyor.

 

“Cumhuriyet sizden bunu ister”

Başkan Gerenli, okul öncesi eğitimin çocukların fiziksel, duygusal, zihinsel, bilişsel ve dil gelişimleri için oldukça önemli önemli olduğunu vurguladı. Öğretmenlere bu süreçte çok büyük sorumluluk düştüğünü belirten Başkan Gerenli, “Bu dönemde yapılacak her şey, verilecek eğitim onların değer sistemleri, vatanını seven, Atasını seven, doğayı seven, insanı seven, birbirlerine destek olan ve paylaşmaktan mutlu olan sosyal bireyler olarak yetişmeleri için çok önemli olacak. Bu nedenle ben eğitim kadromuzun çok başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Lüleburgaz’ın çocukları, geleceği size emanet. Cumhuriyet için fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür çocuklar yetiştirin. Çünkü Cumhuriyet sizden bunu ister” dedi. Gerenli konuşmasının devamında Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer ve belediye çalışanlarına ortaya koydukları çalışma için teşekkür etti. Başkan Gerenli’nin ardından söz alan milletvekili Kayan da eğitimin toplumların ilerlemesi için önemli olduğunu vurgulayarak tarihte yaşanmış olaylardan örnekler verdi.

 

Başkan Gerenli çocuklarla buluştu

Konuşmaların ardından Lüleburgaz Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi kurdele kesimiyle resmen açıldı. Açılışın ardından Başkan Gerenli Kreş Sorumlusu Duygu Demirel’den Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin işleyişi hakkında bilgi alıp çocuklar ve aileleriyle sohbet etti. Başkan Gerenli ve eşi Aysu Yetim Gerenli’nin çocuklarla sohbetinde ortaya renkli görüntüler çıktı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı