DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
ALTIN
2.459,44
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

Maserati’nin, Yüzde Yüz Elektikli İlk Modeli, Grecale Folgore Türkiye’de Satışa Sunuldu

Maserati’nin, Yüzde Yüz Elektikli İlk Modeli,   Grecale Folgore Türkiye’de Satışa Sunuldu
22.05.2024 12:26
10
A+
A-

İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati’nin tarihindeki ilk yüzde yüz elektrikli SUV’u Grecale Folgore, Türkiye’de satışa sunuldu. Elektrik çağına uygun özellikleriyle dikkat çeken Grecale Folgore, markanın performans odağından ödün vermiyor ve hibrit motor seçeneğiyle birlikte ürün gamını tamamlıyor. Grecale’nin yüzde 100 elektrikli versiyonu, Maserati BEV’lerin tanımlayıcısı olan ve yeni bir enerjinin kıvılcımını çakan yıldırım anlamındaki “Folgore” adını taşıyor.

Sportiflik ve zarafet arasındaki dengeyi sağlayan Grecale Folgore, yenilik, çok yönlülük, konfor, lüks ve performansı bir arada sunuyor. Maserati, Grecale’nin Folgore versiyonuyla, elektrifikasyonun geleceğine doğru önemli bir adım daha atıyor ve Tridente’nin elektrik çağına geçişinde yeni bir dönemi duyuruyor.

İtalya’da tasarlanıp üretilen Grecale Folgore, 400V teknolojisi ve 105 kWh pil ile donatılıyor. Maserati’nin yeni elektrikli SUV’u, 550 HP’lik güç ile 820 Nm’ye kadar tork üreterek markaya özgü performansı garanti ediyor. Grecale Folgore, yüzde 100 elektrikli tahrik sayesinde 410 kW (550hp) güç ve 220 km/saat azami hız sunuyor. Grecale Folgore aynı zamanda özel Maserati’nin elektrik dünyasına yaklaşımının temelini oluşturan metamorfoz kavramı ile özdeşleşen ve ışıkla etkileşime girdiğinde ton değiştiren “Rame Folgore” rengiyle diğer Grecale’lerden ayrışıyor. İlhamını Barselona’daki Guggenheim müzesinin ön yüzünde güneş alan bölümlerdeki bakır tonları ve gölgede kalan kısımlardaki soğuk mavi-gri tonlarının birleşiminden alan bu özel renk ışık altında renk değiştiriyor.

Grecale Folgore’de benzersiz estetiğe sahip yeni bir elyaf türü olan ECONYL® (geri dönüştürülmüş) malzemeler kullanıyor. ECONYL®, okyanuslar ve su ürünleri yetiştiriciliğinden ele edilen balık ağları ve kumaş atıklarından geri dönüştürülmüş, yenilenmiş kaliteli naylon ipliğinden sağlanıyor.

Folgore’nin ön tasarımı ilhamını serinin en performanslı modeli Trofeo’dan alıyor. Aracın aerodinamik tasarımı, yeniden tasarlanan arka difüzör gibi elementlerin de katkısıyla rekabetçi bir aerodinamik sürükleme katsayısı (Cx) elde etmeyi garanti ediyor.

 

Grecale Folgore’nin iç mekân tasarımı, ön paneldeki tanımlayıcı Folgore kabartma deseni ve ambiyans ışıklarıyla vurgulanan ayırt edici karbon bakır 3D dokunmatik iç kaplamayla öne çıkıyor. Siyah ve nude 14 yönlü ECONYL® elektrikli koltuklar, yenilikçi lazer tekniğiyle birlikte ısıtmalı ve havalandırmalı özellikleriyle sunuyor.  Yenilikçi rejenere iplik aynı zamanda tavan kaplamasına ve halıya karakteristik bir özellik katıyor. Grecale Folgore ile teknoloji, araç içi keyifte de devam ediyor. Duygulara hitap eden sistemlerde dijital arayüzler sürücüye göre uyarlanıyor. Hem 12,3″ merkezi ekran, hem de 8,8″ konforlu ekran, kontrollere erişimi kolaylaştırmak için ergonomik olarak konumlandırılıyor. Grecale Folgore, aynı zamanda hızlı ve kolay dijital iklim kontrollerine sahip. Maserati’ye özel yeni hızlı hareket kontrolleri, gözleri yoldan ayırmadan sıcaklık ve fan hızı üzerinde anında kontrol sağlıyor.

Tamamen elektrikli Grecale’de kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto, akıllı telefon deneyimini yalnızca birkaç saniye içinde entegre ediyor. 12,3 inçlik dijital kokpit, kolay kurulum ve üstün grafikler açısından pazarda bir referans noktası olarak konumlandırılıyor. Yeniden yapılandırılabilir baş üstü gösterge ekranı, hız, haritalar ve yönler gibi temel bilgileri doğrudan ön cama yansıtarak sürüş sırasında dikkatin dağılmasını en aza indiriyor. Dijital saat, iklimi, medyayı, navigasyonu ve telefon görüşmelerini hızlı bir şekilde kontrol etmek için sesli asistanı Grecale Folgore’de hazır bulunuyor.

MIA Maserati Akıllı Asistan, Grecale Folgore için optimize edilerek dijital deneyime benzersiz bir dinamizm ve grafiksel gelişim kazandırıyor. Sürüş deneyimini daha hızlı hale getirmek ve sürücünün otomobili ihtiyaçlarına yönelik; MAX RANGE, GT, SPORT, OFFROAD olmak üzere dört farklı sürüş moduyla sunuluyor. Delikli deri ve mavi motor çalıştırma düğmesine sahip siyah direksiyon simidi üzerindeki sürüş modu seçici aracılığıyla ayarlamalar yapılabiliyor ve her günü olağan üstü kılarak; markanın yarışçı ruhunu taşıyor.

Maserati showroomlarındaki yerini alan Grecale Folgore, 7 milyon 428 Bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.