DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Mastercard'tan Kapadokya'da Paha Biçilemez Müzik Şöleni

Müzik, gastronomi, kültür-sanat, seyahat, eğlence, spor ve alışveriş gibi tüketicisine hayatın her alanında deneyimler sunan Mastercard Paha Biçilemez Platformu, Kapadokya Caz Akşamları ile müzikseverlere eşsiz bir müzik şöleni sunacak.

Mastercard'tan Kapadokya'da Paha Biçilemez Müzik Şöleni
21.09.2023 10:10
127
A+
A-

Müzik, gastronomi, kültür-sanat, seyahat, eğlence, spor ve alışveriş gibi tüketicisine hayatın her alanında deneyimler sunan Mastercard Paha Biçilemez Platformu, Kapadokya Caz Akşamları ile müzikseverlere eşsiz bir müzik şöleni sunacak.

Mastercard’ın hayata geçirdiği Paha Biçilemez platformu, müzikseverler, gastronomi ve seyahat tutkunlarını Kapadokya’nın eşsiz coğrafyasında, cazın büyüleyici atmosferini deneyimlemeye davet ediyor. Türkiye’nin en başarılı müzisyenleri Kapadokya Caz Akşamları etkinliği ile yazın son günlerinde Taşkonaklar Otel’de müzikseverlerle buluşacak. 

29 – 30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Kapadokya Caz Akşamları’nın ilk akşamında  son dönemin parlayan genç seslerinden  Müjde Kızılkan sahne alacak. Kızılkan, kendine özgü yorumu ile cazseverleri büyüleyecek.

30 Eylül’de ise müzikseverler, güçlü sesiyle herkesi kendine hayran bırakan Jehan Barbur’un unutulmaz sahne performansına tanık olacak. Barbur, ruha işleyen sesiyle duygu dolu şarkılarını seslendirecek. 

Paha Biçilemez Platformu doğanın ruhunu keşfetmeye çağırıyor

Sürdürdüğü çeşitli projelerle ülke turizmine katkı sağlamayı hedefleyen Mastercard, Paha Biçilemez Platformu ile kullanıcılarına özel deneyimler tasarladı. Mastercard, Kapadokya’yı benzersiz şekilde yaşayabilmeleri için katılımcılara Kapadokya’nın tarihi yerlerini özel rehber eşliğinde gezme fırsatı sunuyor. Keşlik Manastırı, Derinkuyu Yeraltı Şehri ve Mastercard’lılara özel izinle erişim sağlanan Şahinefendi arkeolojik kazı alanı rehberle birlikte gezilebilecek. Kullanıcılar Kapadokya’nın tarihini keşfederken, Levon Bağış önderliğinde özel tadım da gerçekleştirecek. 

Turizm raporunu açıklandı, Nevşehir en çok tercih edilen destinasyon oldu

Mastercard, Kapadokya turizm verilerini yayınladı. Turizm trendlerine ışık tutmak amacıyla hazırlanan raporda, 2022 ve 2023 yılları için 1 Ocak-31 Temmuz arası dönemler karşılaştırıldı. Buna göre; Nevşehir’e 2023 yılında geçtiğimiz yıla kıyasla yaklaşık olarak %20 daha fazla turistin geldiği ve turistlerin hem kart başına ve hem de işlem başına harcama tutarlarının ise %15 artış gösterdiği belirlendi. 2023 yılında Nevşehir’de turistik aktiviteler sektörü bir önceki yıla göre %34 büyüdü ve en çok yıllık harcama tutarı artışı gösteren sektör oldu.

ABD Harcama payında liderliği koruyor, İrlanda’lılar kart başına daha çok harcama yapıyor

Yurt dışı kartlar tarafından Nevşehir’de gerçekleştirilen harcamaların %56’sını 5 ülke oluşturdu. ABD kart harcamaları payındaki birinciliğini hala korusa da oransal olarak geçtiğimiz yıla göre en çok harcama artışı gösteren ülke Avusturalya oldu. Toplam harcama payında ABD’yi İrlanda takip ederken aynı zamanda kart başı harcama tutarı da en fazla olan ülke oldu. İngiltere, Almanya ve Hollanda gibi Kuzey Avrupa ülkelerin ise harcama payında ise düşüş gözlemlendi.

Nevşehir ziyaretçileri Türkiye’deki diğer uğrak noktalarına gezmeden dönmedi

Nevşehir’i en çok ziyaret eden ülkelerin misafirleri aynı dönemde tatil lokasyonu olarak en çok İstanbul, Antalya, Muğla ve İzmir’i tercih ederken, İstanbul gösterilen ülkelerde büyük bir farkla en çok harcama yapılan il oldu. Meksika ve İtalya’dan gelen turistler ise benzer bir davranış göstererek İstanbul’dan sonra ikinci en çok harcamayı Nevşehir’de yaptı. Nevşehir’e en büyük harcama payını yapan ülke ise %14 oran ile Meksika oldu.

Mastercard Hakkında

Mastercard ödemeler sistemi alanında faaliyet gösteren global bir teknoloji şirketidir. Dünyanın en hızlı ödeme işlemleri ağına sahip Mastercard; tüketicileri, finans kuruluşlarını, iş yerlerini, kamu ve özel sektörü, 210’u aşkın ülkede birbirine bağlamaktadır. Mastercard’ın sunduğu ürünler ve çözümler; alışveriş, seyahat, iş ve finans yönetimi gibi günlük ticari faaliyetlerin herkes için daha kolay, daha güvenli ve daha verimli olmasını sağlamaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı