DOLAR
32,3228
EURO
35,1013
ALTIN
2.301,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Menderes Engel Tanımıyor

Menderes Engelsiz Yaşam Derneği kuruluş işlemlerini tamamladı.

Menderes Engel Tanımıyor
23.11.2022 11:00
213
A+
A-

Menderes Engelsiz Yaşam Derneği kuruluş işlemlerini tamamladı. Menderes Kasabalı Restaurant’ta gerçekleşen program yoğun katılım ile gerçekleşti.

 

Menderes Engelsiz Yaşam Derneği Kurucu Başkan Emrah Görenti: “Menderes'te uzun yıllardır eksikliğini tamamlamak adına attığımız bu ilk adımda heyecanımızı paylaştığınız için çok memnun olduğumu söyleyerek sözlerime başlamak istiyorum.  Menderes’teki engellilerin yaşamını destekleyen altyapı, eğitim ve tanımlamaların yeniden düzenlenmesi, engelli ve engelsiz tüm hemşehrilerimizin ortak yaşama kültürünün oluşması amacıyla bu derneği kurduk.

 

Bu derneğin kurulmasındaki en temel amacımız, ilçemizde yaşayan engelli kardeşlerimizin durumunu tespit etmek, biz engellilere hizmet vermek üzere çıkarılmış yasaları takip etmek ve yerel yönetimlerin engellilere yönelik verdikleri hizmetleri araştırmak. Doğru eğitim, yapıcı yasal düzenlemeler ve toplumdaki engelli tanımının dönüşümü ile hayatın içinde daha çok var olan, üretime katılabilen engelliler, hayata yeni bir vizyon, farkındalık ve kararlılık katacaktır. Her alanda ayrımcı uygulama ve düzenlemelerin giderilmesini, yaşamlarını sürdürebilmeleri ve yakınlarından sonra bakımlarının sağlanması, resmi daireler, özel kurumlar ve Belediyenin Hayat alanlarının Engelsiz hale getirmesinin sağlanması, toplumunun diğer kesimleriyle eşit hak ve olanaklara sahip, özel gereksinimleri sürekli dikkate alınan, özgür üretken bireyler olarak toplum yaşamına etkin katılımlarını sağlamaktır. İlk başta komşu ilçelerimiz Buca, Gaziemir, Karabağlar, Seferihisar, Selçuk ve Torbalı olmak üzere güzel İzmir’imizin tüm ilçelerindeki engelli dernekleri ile iletişim halinde olacağız.

 

Onlar problemlerle nasıl başa çıkmış fikir alışverişlerinde bulunacağız. Sadece tabela derneği olmak istemiyor gerçek anlamda sorunlara çözümü en doğru şekilde bulmak için gayret göstermek istiyoruz. Engelsiz Yaşam Derneğimizin çalışmalarıyla Menderes’te günlük hayatta karşılaştığımız zorluklarla mücadele ederek “yardıma muhtaç” pozisyondan “kendi kendine yetebilen” bir bireye dönüşmek için hep birlikte çalışacağız. Bu alanda yapacağımız çalışmalara öncülük eden, farklı disiplin ve meslek alanlarında yetkin, birçok uzman ve gönüllü, önemli projelerimizin uygulanmasında aktif görevler alarak hayallerimizi gerçekleştireceğimize inancım tamdır. Engelli, engelsiz tüm vatandaşlarımızla birlikte, Engelsiz Menderes için Menderes Engelsiz Yaşam Derneği'ni kurduk. Menderesliler adına hayırlı olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu.

 

GÜÇLÜ KADRO
Emrah Görenti Başkanlığında kurulan dernek yönetim şeması şu şekilde; Başkan Yardımcıları Mesut Keyik (Psikolog, Öğretmen) ve Nurten Özbay Yıldız (Fizyoterapist), Sayman Zeki Günaydın (bankacı) ve Zeki Ağrali (Rehabilitasyon işletme Müdürü) Sekreterler ise Emine Bahar Soylu (hemşire) ve Gülşah Çavuşlu (Rehabilitasyon Koçu) oldu. Konuşmanın ardından dernek tüzüğü katılımcılara sunuldu, imza töreni ve görev tebliğ mazbatası takdimlerinin ardından program sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı