DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Menderes'te Cumhuriyet Coşkusu

Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen cumhuriyetin 100.

Menderes'te Cumhuriyet Coşkusu
29.10.2023 21:10
106
A+
A-

Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları coşkuyla gerçekleşti. Etkinlikler kapsamında sanatçı Ece Seçkin de Mendereslilerle buluştu. On binlerin katıldığı cumhuriyet coşkusu renkli görüntülere sahne oldu.

Menderes cumhuriyetin 100. yılını büyük bir coşkuyla kutladı. Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

 

Cumhuriyet Koşusu

Gün boyu süren etkinlikler 29 Ekim 100. Yıl Cumhuriyet Koşusu ile başladı. Yıldızlar, büyükler, masterler ve veteranlar olmak üzere 4 farklı kategoride düzenlenen koşu 3 kilometrelik parkurda gerçekleşti. Koşuya katılan herkese 100. yıl özel madalyası verildi.

 

Yoğun katılım

29 Ekim 100. Yıl Cumhuriyet Koşusunun ardından etkinlikler fener alayı ile devam etti. Menderes Belediyesi önünden başlayıp Menderes 19 Mayıs Stadı’nda sona eren fener alayı yoğun katılımla gerçekleşti. Fener alayının ardından cumhuriyet coşkusu 19 Mayıs Stadı’nda sürdü. On binlerin yer aldığı alanda Ersin şov gerçekleşti. Ersin şovun ardından ise cumhuriyet coşkusu Ece Seçkin konseri ile taçlandı.

 

‘’Cumhuriyet’ten ve kazanımlarından vazgeçmeyeceğiz’’

Cumhuriyet’in 100. yılına yakışır bir kutlamayı gerçekleştirdiklerini belirten Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, ‘’ Türk milleti olarak tarih yolculuğundaki varoluş mücadelemiz tam 100 yıl önce cumhuriyetin ilanı ile taçlandı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, milli mücadele sonucunda kazanılan bu bağımsızlık, Türk milletinin en büyük kazanımıdır. 100 yıl önce yakılan cumhuriyet meşalesi bugün ülkemizin her bir karış toprağını aydınlatmaktadır. Demokrasiye inanan bizler cumhuriyetin aydınlığında geleceğe emin adımlarla ilerlemeye, cumhuriyeti ilk günkü heyecanla yaşamaya da devam ediyoruz. Menderes’imizde bu tablo da bunun açık bir göstergesi. Demokrasinin, hukukun, özgürlüğün, birlik ve beraberliğin yanında olan, bu güzel cumhuriyetin ve bu güzel ülkenin gerçek sahibi olduğuna inanlar ile bir aradayız. Atatürk’ün bizlere emaneti cumhuriyete sahip çıkmak sözle değil, çalışarak, mücadele ederek, gerektiğinde ise fedakarlık göstererek olur. Menderes Belediyesi olarak biz de bu bilinçle hareket ediyor ve güzel ilçemize hak ettiği değeri vermek adına çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Ben ve ekip arkadaşlarımın tek bir derdi var o da Menderes’imizi geleceğe taşıyacak güzel işlere imza atmak. 44 mahallemizin her birine eşit hizmet anlayışımızla yatırımlarımızı gerçekleştirirken vatandaşlarımızın sesi olmaya özen gösteriyoruz. Bu kapsam da hafızalarımıza yer edecek bir etkinliği gerçekleştirdik. Bu anlamlı günde bizlerle olan herkese sonsuz teşekkürler. Bu toprakları bize vatan kılan ve bağımsızlık destanımız cumhuriyeti bizlere kazandıran Atatürk’ü bir kez daha şükranla ve minnetle anıyorum. Coşkuyla ve gururla ifade ediyorum ki; 100 yıl değil bin yıl da geçse cumhuriyetten vazgeçmeyeceğiz. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın tam bağımsız Türkiye!’’ dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı