DOLAR
32,3430
EURO
35,0087
ALTIN
2.324,00
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Mudanya 4. Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

Mudanya 4.

Mudanya 4. Kitap Fuarı Kapılarını Açtı
05.09.2022 13:40
301
A+
A-

Mudanya 4. Kitap Fuarı; bu yıl “Barış ve Kardeşlik” temasıyla kapılarını açtı. Müzisyen – Yazar Zülfü Livaneli, Yazar ve Yönetmen Nebil Özgentürk moderatörlüğünde “100. Yılda Barış ve Kardeşlik” oturumuyla fuarın açılışını yaptı.

 

Mudanya Belediyesi ve Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) işbirliğiyle bu yıl 4.’sü düzenlenen Mudanya Kitap Fuarı 3 Eylül’de başladı. Mudanya 4. Kitap Fuarı, Mütareke Meydanı ve İsmet İnönü Parkı’nda kitapseverleri ağırlıyor.

 

Mudanya 4. Kitap Fuarı’nın bu yılki onur konuğu, Müzisyen, Yazar ve Yönetmen Zülfü Livaneli oldu. Livaneli, Yazar ve Yönetmen Nebil Özgentürk moderatörlüğünde 3 Eylül Cumartesi günü gerçekleşen “100. Yılda Barış ve Kardeşlik” oturumuyla fuarın açılışını yaptı.

 

Zülfü Livaneli konuşmasında, “Atatürk’ün mirası 3 temele dayanıyor. Partisi, ordusu ve halkın kalbindeki sevgisi… Yıkamayacakları tek şey, halkın kalbindeki Atatürk sevgisidir. Atatürk kilit taşı. Burada var olmayan bir ulus yarattı. Bu yıl hepimizin varlık, yokluk kavgasının sonuçlandığı, bizi bağımsızlığa götüren sürecin 100. yılı. Bu Büyük Taarruz’un başarılı olması sayesinde hepimiz varız. O mücadele kaybedilseydi hiç birimiz olmayacaktık. Hepimize kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

Fuarın açılış kurdelesini kesen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanyamız tarihi boyunca çeşitli kültürlerin bir arada kardeşçe ve barış içinde yaşadığı bir yer olurken, son yüz yıla baktığımızda ise dünya tarihine mührünü, barışı öngören 11 Ekim 1922 Mudanya Mütarekesi ile vurdu. Mudanyamızın Lozan’a giden yolda nasıl değerli bir mihenk taşı olduğunu hepimiz biliyoruz. 100 yıl önce Mudanya Mütarekesi ile atılan ‘barış ve kardeşlik’ imzasının ışığında umutla, kitapla, aydınlıkla, gelecekle, barış ve kardeşlikle buluşup Cumhuriyetin ön sözünün yazıldığı Mudanya’da her şey barış aşkına diyoruz. Fuar kapsamında 62 yayınevi ve 47 yazar, gazeteci, akademisyen Bursalılarla buluşacak. Yayıncılar Kooperatifi’ne, Mudanya’nın kültür sanat hayatına ivme kazandıran yayın evlerine ve her biri birbirinden değerli yazarlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

YAYKOOP Başkanı Elif Akkaya ise kitabı, sanatı, kültürü, yazarları, okurları Mudanya’da dördüncü kez bir araya getirdiklerini belirterek, “Bizimki, umudun dallarına tutunduğu bir hayat ağacını, edebiyatla köklendirme çabası. Öyleyse, tek yapmamız gereken, umudun peşinden gitmek, yeryüzünü sahiplenme cesaretine sahip olmak! Bu, insan emeğinin bilgi ve sevginin cömertliğiyle buluştuğu ve dünyayı değiştirmeyi başardığı bir hikaye.

 

Bizim hikayemiz, hepimizi hikayesi. Topluluklar bölünmüş bir yaşamda kök salamaz, bir aradalığı sevmek gerekir. Bu, barış ve kardeşliğin, demokrasi ve insan haklarının daha fazla var olduğu bir dünyada mümkün olacak” ifadelerini kullandı.

 

Yine fuarın ilk günü Anayasa hukukçusu, akademisyen ve siyasetçi Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, CHP Parti Meclisi Üyesi Yunus Emre ve Doç. Dr. Didem Yılmaz “100. Yıl Anayasa ve Demokrasinin Geleceği” söyleşisiyle, Bursalılarla buluştu.  Fuar kapsamında söyleşilerin yanı sıra belgesel, karikatür ve atölye etkinlikler de planlanırken, karikatürist Hicabi Demirci, Mudanyalı çocuklarla karikatür atölyesi gerçekleştirdi.  “Cumhuriyetin Önsözü: Mudanya” söyleşisi ile İsmet Ergin, Hasan S. Teoman okurlarıyla bir araya geldi. Yazarlar Yekta Kopan, Mario Levi ile Barış İnce de edebiyatın bugünü ve geleceğini konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı